KEK
Fillimi / Institucionet / Tregu i kafshëve në Malishevë vazhdon të mbetet i mbyllur, respektohet urdhëresa e AVUK-ut

Tregu i kafshëve në Malishevë vazhdon të mbetet i mbyllur, respektohet urdhëresa e AVUK-ut

Sot në Malishevë është ditë tregu, mirëpo tregu i kafshëve vazhdon të mbetet  i mbyllur, pasi javë më parë Agjencia e Veterinës dhe Ushqimit e Kosovës (AVUK), ka urdhëruar mbylljen e tregut të kafshëve, për shkak të  parandalimit të sëmundjes gungore tek kafshët. Këtë urdhëresë po e respektojnë në përpikëri në Malishevë, deklaruan inspektorët komunal.

Sipas shefit të inspektorëve në Komunën e Malishevës, Bardhyl Buçaj, “tregu i kafshëve, vazhdon të mbetet i mbyllur, pasi AVUK-u, nuk ka lëshuar ndonjë urdhëresë tjetër, mirëpo edhe vet tregtarët, por edhe qytetarët po e zbatojnë këtë urdhëresë dhe deri më tani, inspektorët komunal nuk kanë hasur në shkelje të kësaj urdhërese”.

“Ne i falënderojmë të gjithë qytetarët (blerësit), tregtarët me kafshë dhe pronarin e tregut të kafshëve për zbatimin e kësaj urdhërese”, tha shefi i inspektorëve Bardhyl Buçaj. Ai po ashtu bëri të ditur se inspektorët, gjithashtu në vazhdimësi janë duke i kryer kontrollet e tyre në terren, por për shkak të vetëdijesimit të lartë të qytetarëve, deri më tani nuk ka pasur asnjë rast të shkeljes së kësaj urdhërese.

Kontrolloni gjithashtu

KEK dhe FIEK zotohen për thellimin e bashkëpunimit

Në frymën e zhvillimit të një edukimi universitar sa më të afërt me industrinë, u.d. ...