UNDP: Fushata “Mos Zgjidh Shfarosjen” vazhdon me projektimin e siluetës së dinosaurit në ndërtesën e qeverisë
FREIBURG IM BREISGAU, GERMANY - OCTOBER 03: Dinosaurs of the show 'Dinosaurier - Im Reich Der Giganten' perform during the Wetten dass...? show at the Messe Freiburg on October 3, 2009 in Freiburg, Germany. (Photo by Miguel Villagran/Getty Images)

UNDP: Fushata “Mos Zgjidh Shfarosjen” vazhdon me projektimin e siluetës së dinosaurit në ndërtesën e qeverisë

Fushata “Mos Zgjidh Shfarosjen” vazhdon me projektimin e siluetës së dinosaurit në ndërtesën e qeverisë

Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) në Kosovë së bashku me Zyrën e Kryeministrit do të projektojnë një siluetë dinosauri në ndërtesën e Qeverisë për të shënuar mbylljen e samitit global të klimës COP26 dhe promovuar fushatën globale për ndryshimet klimatike të titulluar Mos Zgjidh Shfarosjen në një ngjarje që do të zhvillohet sot me fillim në ora 17:00.

Qëllimi i fushatës globale njëvjeçare është të rrisë ndërgjegjësimin mbi urgjencën për t’u larguar nga përdorimi i lëndëve djegëse fosile dhe kalimi në energji më të pastër dhe një nga karakteristikat kryesore të saj është personazhi i Frankie the Dino (Dinosauri Frenkie), i cili, në emër të specieve të tij, dërgon një mesazh se ne duhet të veprojmë tani – përpara se kërcënimi i zhdukjes së njerëzimit të bëhet realitet.

Përfaqësues nga Zyra e Kryeministrit, Presidencës, Maria Suokko, Përfaqësuese e Përhershme e UNDP-së; Ulrika Richardson, Koordinatore e OKB-së për Zhvillim; Fitore Pacolli, Kryetare e Komisionit Parlamentar për Bujqësi, Pylltari, Zhvillim Rural, Mjedis, Planifikim Hapësinor dhe Infrastrukturë, përfaqësues të komunitetit diplomatic dhe zyrtarë të tjerë vendor do të jenë të pranishëm për projekcionin e Dinos në muret e ndërtesës.

Në ngjarje do të jetë i pranishëm edhe Dino i punuar në Kosovë për bashkëbisedim dhe fotografim me pjesëmarrësit.

 

Ftesë:

Ftohen mediat të përcjellin këtë ngjarje. Ju lutem që të jeni në vendngjarje pak para orës 17:00.

Kush:          UNDP dhe Zyra e Kryeministrisë

Çka:            Projektimi i siluetës së dinosaurit në ndërtesën e qeverisë

Kur:            Sot në ora 17:00

Ku:             Përballë ndërtesës së qeverisë

 

Për më shumë informata, ju lutemi të kontaktoni:

Burbuqe Dobranja, zyrtare për komunikim pranë UNDP-së

Tel: (038) 249 066 lok. 410;  mobil: 049 720 800;           email: [email protected]

 

Danijela Mitić, zyrtare për komunikim pranë UNDP-së

Tel: (038) 249 066 lok. 412;   mobil: 049 720 824     e-mail: [email protected]

Vjosa Rakovica Xhemaj, zyrtare për menaxhimin e informacioneve pranë UNDP-së

Mobil: +383 49 709 050           e-mail: [email protected]

Tringë Sokoli, Zyrtare për komunkim dhe media sociale pranë UNDP-së

Mobil: +383 49 659 016         e-mail: [email protected]@undp.org

Kontrolloni gjithashtu

Ramiz Krasniqi: Ka ndërruar jetë bashkëluftëtari Naim Beqir Shala

Luftëtari i lirisë, Ramiz Krasniqi, ka bërë të ditur se ka ndërruar jetë bashkëluftëtari i …