Veseli: Po përjetojnë edhe një lëndim që vjen si pasojë e tolerancës së BE-së ndaj Serbisë për përgjegjësinë historike

Veseli: Me rritje 50 për qind të pagave mund të arrihen rezultate “në ngritjen e nivelit” të krijimtarisë kulturore (!)

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, ka pritur në takim punonjësit e institucioneve të kulturës dhe të trashëgimisë kulturore, të cilët nga janari i vitit të ardhshëm do t’i marrin pagat me rritje prej 50 për qind. Me këtë rast Veseli ka thënë se vetëm me trajtim dinjitoz dhe meritor mund të arrihen rezultate në punë dhe në ngritjen e nivelit të krijimtarisë kulturore. “Pagat e punonjësve të institucioneve të kulturës dhe të trashëgimisë kulturore, nga ky muaj janë rritur për 50 për qind. Premtimi i dhënë është mbajtur. Përgëzoj ministrin e Kulturës, Kujtim Gashi, për kujdesin ndaj artistëve ka shkruar Veseli në një postim të tij, por nuk ka treguar ndonjë shembull konkret sesi mund të ngrihet niveli i krijimtarisë kulturore me rritje pagash. (!)

Kontrolloni gjithashtu

Daniel Fried: Uashingtoni ka të drejtë të zemërohet me qeverinë-Kurti, pasi kjo është thyerja më e madhe në raportet e saj me Kosovën

Ish-ndihmës Sekretari amerikan i Shtetit, Daniel Fried, thotë se situata e krijuar në veri të …