Veseli

Veseli: Zgjedhjet ishin demokratike dhe shumë shpejt do të kemi institucione të reja

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Kadri Veseli ka vlerësuar se zgjedhjet e 11 qershorit ishin demokratike dhe ka paralajmëruar se shumë shpejt do të krijohen institucionet e reja. Ai është shprehur i bindur se Qeveria do të krijohet në pjesën e parë të korrikut. Ajo çka dihet qartë është se për katër vitet e ardhshme kryeministër do të jetë Ramush Haradinaj. Pastaj do të kemi vendime të cilat do t’i marrim që janë në interes strategjik të këtij vendi. Ndërsa lidhur me mundësinë që mund ta paqaret Lists Serbe që votat e saj t’i jap në këmbim të postit të kryetarit të Kuvendit, kryetari I PDK-së ka theksuar se nuk do të lejojnë në asnjë variant kushtëzime nga askush. Kosova ka Kushtetutën dhe ligjet e veta dhe nuk do t’i nënshtrohet për asnjë moment diktatit të askujt.

Kontrolloni gjithashtu

Plakja e popullsisë në Kosovë, tregon se mosha mesatare është rritur për pesë vite, krahasuar me 2011

Të dhënat preliminare të Regjistrimit të Popullsisë të vitit 2024, të publikuara nga Agjencia e …