Fillimi / Lajmet / Veton Berisha: 24 Qershori’’, Dita Nacionale e Komunitetit Egjiptian
Veton Berisha: 24 Qershori’’, Dita Nacionale e Komunitetit Egjiptian

Veton Berisha: 24 Qershori’’, Dita Nacionale e Komunitetit Egjiptian

Përfaqësuesi i Komunitetit Egjiptian në Kosovës, deputeti, Veton Berisha ka bërë të ditur se sot, me 24 qershor është  dita nacionale e komunitetit Egjiptian të Ballkanit e cila shënohet edhe në Kosovë dhe është ditë zyrtare.

Për  vite me radhë “24 Qershori” është simbolizuar me shumë aktivitete brenda Javës Egjiptiane, mirëpo për fat të keq këtë vit, ne nuk do të mund të kremtojmë këtë ditë siç e kemi festuar në vitet e kaluara për shkak të situatës aktuale që po ballafaqohemi me virusin    COVID-19.

Është e vërtetë që e gjithë bota duke  përfshirë edhe Kosovën, po ballafaqohemi me virusin COVID-19, por për fat të keq komuniteti Egjiptian ballafaqohet në jetën e përditshme:  me virusin e quajtur “diskriminim”, virusin “racizëm”, virusin e “pa punësimit” dhe shumë viruse të tjera që ende nuk kemi arritur të gjejmë  ilaq për ti shëruar  këto sëmundje në Kosovë.  Shpresoj me përkushtim të qeverisë, institucioneve përgjegjëse dhe shoqërisë kosovare, ne mund ti kalojmë jo vetëm këto sfida por duhet që të gjithë së bashku të marrim përgjegjësi dhe ti kryejmë obligimet të cilat na mundësojnë Kushtetuta dhe Ligjet e Republikës së Kosovës.

Po ashtu, në këtë ditë në emër të komunitetit Egjiptian dua ti falënderoj mediat pa dallim për rolin e çmueshëm në informimin, promovimin dhe trajtim të dinjitetshëm të komunitetin Egjiptian.

Për fund më lejoni që përmes kësaj komunikate të iu urojë komunitetit tim Egjiptian Ditën Nacionale “24 Qershorin”.

Kontrolloni gjithashtu

Edhe në ditën e katërt të intervistimit të kryetarit Thaçi bashkatdhetarët nga po vazhdojnë të mbështesin atë

Edhe në ditën e katërt të intervistimit të kryetarit Thaçi në Hagë, bashkatdhetarët po vazhdojnë ta mbështesin atë

Edhe në ditën e katërt të vazhdimit të intervistimit të kryetarit të Republikës së Kosovës, ...