leoni

Vulin: Me ministrat e Listës Serbe në qeveri do të jetë i pamundur formimi i Ushtrisë së Kosovës

Vulin: Me ministrat e Listës Serbe në qeveri do të jetë e pamundur formimi i Ushtrisë së Kosovës

Ministri i mbrojtjes në Serbi, Aleksandar Vulin duke komentuar deklaratat e kryetarit Hashim Thaçi për krijimin e Ushtrisë, ai ka thënë se rezoluta 1244 e parandalon këtë gjë. Ai ka deklaruar se shteti i Serbisë asnjëherë nuk do ta lejojë krijimin e një ushtrie në Kosovë, dhe kjo pamundësohet edhe më shumë me Listën Serbe në qeveri.

“Me ministrat e Listës Serbe në qeverinë e Prishtinës vështirë se do të jetë e mundur formimi i Ushtrisë, ose më mirë thënë e pamundur. Edhe kur nënshkruam marrëveshjen e Bruseklit, morrëm garanci nga sekretari i NATO-s që asnjë forcë e armatosur nuk do të jetë në gjendje të kalojë te lumi Ibër, pa pëlqëimin e kryetarëve të komunave serbe”, tha Vulin, transmeton lajmi.net. “KFOR është e vetmja forcë e armatosur në Kosovë dhe asnjë fuqi tjetër nuk do të ekzistojë deri në shfuqizimin e rezolutës 1244”, shtoi ai.

Ndërkohë kryetari i Kosovës, Hashim Thaçi dje në një intervistë garantoi se Ushtria e Kosovës do të themelohet deri në fund të vitit.

Kontrolloni gjithashtu

Besnik Tahiri, mori pjesë në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës, ku u diskutua raporti për vëzhgimin e zgjedhjeve në Serbi

Besnik Tahiri: Kur jemi bashkë, gjithçka arrihet, gjithçka është e mundur

Kryetari i Grupit Parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri, ka shprehur gëzimin e tij dhe ka …