Çitaku, Haxhiut: As s’do të heshtim, as s’do të dorëzohemi

Vlora Çitaku: Marrëveshja bazike e vitit të kaluar, në Bruksel, e ka humbur njohjen ndërkombëtare të Kosovës

Sekretarja e Përgjithshme e PDK-së, Vlora Çitaku, ka reaguar kundër  kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti, për përmendjen e 11-vjetorit të marrëveshjes së Asociacionit të nënshkruar nga ish-kryeministrat Hashim Thaçi dhe Ivica Daçiq. Ajo ka shtuar se Kurti ende nuk ka kuptuar se Hashim Thaçi do të mbahet mend si Kryeministri i Pavarësisë së Kosovës, duke e krahasuar atë me një kryeministër të mundshëm për autonomisë politike të serbëve të Kosovës së veriut. Ajo ka thënë  se marrëveshja bazike në Bruksel e vitit të kaluar ka humbur njohjen ndërkombëtare të Kosovës dhe ka sjellë pasojat afatgjata dhe të papajtueshme për shtetin. Duke bërë një krahasim midis trashëgimisë së Thaçit dhe Kurtit, Vlora Çitaku,  ka shpjeguar  se ndërsa Thaçi ka ndërtuar infrastrukturë moderne, institucione dhe ka përmirësuar funksionimin e shtetit, trashëgimia e vetme që do të mbetet në CV-në e Kurtit do të jetë ura e Saradranit.

Kontrolloni gjithashtu

Ramush Haradinaj

Ramush Haradinaj: Mospërfshirja e Kosovës në votimin e Këshillit të Ministrave, një dështim i madh

Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, ka kritikuar ashpër kryeministrim Albin Kurti lidhur me mospërfshirjen e …