KEK
Fillimi / Lajmet / Wyler: Është gabim të fajësohen shqiptarët dhe të huajt për infektimet e shumta nga koronavirusi në Zvicër

Wyler: Është gabim të fajësohen shqiptarët dhe të huajt për infektimet e shumta nga koronavirusi në Zvicër

Drejtoresha e Fondacionit kundër Racizmit dhe Antisemitizmit, Dina Wyler ka kritikuar Raportin e Task Forcës Federale të Koronavirusit në të cilin supozohet se çdo pacient i tretë i kujdesit intensiv është infektuar me korona gjatë pushimeve në Kosovë ose Maqedoninë e Veriut. Ajo ka theksuar se kjo qasje e raportimit nxit urrejtje ndaj të huajve. Drejtoresha e Fondacionit kundër Racizmit dhe Antisemitizmit, Dina Wyler ka përkujtuar se kjo qasje nuk është e re sepse edhe më parë në kohë krizash janë kërkuar dhe gjetur “fajtorët kujdestar”. Secilën herë, pakicat janë ato që fajësohen për krizën dhe fyhen”. Një gjë e tillë nuk prek vetëm kosovarët. Në mesin e të fajësuarve ishin shpesh hebrenjtë, të huajt në përgjithësi ose njerëzit me prejardhje migrimi. Ajo ka theksuar më tutje se pandemia e shkaktuar nga virusi korona shqetëson shumë njerëz por urrejtja, ksenofobia dhe racizmi nuk mund të justifikohen asnjëherë.

Kontrolloni gjithashtu

Valdete Daka

Ish kryetarja e KQZ-së, Valdete Daka i dorëzoi një kërkesë Avokati i Popullit për ta shqyrtuar shkarkimin e saj nga Vjosa Osmani

Ish kryetarja e KQZ-së, Valdete Daka i ka dorëzuar një kërkesë Avokatit të  Popullit për ...