Limak Kosovo
Fillimi / Lajmet / Xhavit Haliti pranon se koalicioni nuk kishte shumicën e votave për ta miratuar demarkacionin
Xhavit Haliti

Xhavit Haliti pranon se koalicioni nuk kishte shumicën e votave për ta miratuar demarkacionin

Nënkryetari i Kuvendit të Kosovës dhe Partisë Demokratike, Xhavit Haliti, ka pranuar s koalicioni qeverisës nuk i kishte votat e mjaftueshme për ta votuar demarkacionin e kufirit me Malin e Zi. Pengesa kryesore për të  mos u ratifikuar ka qenë numri deputetëve në sallë, kundërshtimi për të votuar i opozitës dhe i Listës Serbe, dhe kjo domosdoshmërish ka ndikuar të mos vihet në votim për shkak se votat kanë qenë më pak se sa nevojiten. Haliti edhe kësaj radhe ka përmendur   deklaratat e zyrtarëve të Amerikës dhe të BE-së që kufiri nuk ka ndryshuar dhe se deputetët duhet ta votojnë.

Kontrolloni gjithashtu

KMDLNj: Të pezullohen bisedimet me Serbinë për një kohë tjetër, qytetarët po përballen me probleme të mëdha

KMDLNj: Të pezullohet dialogu me Serbinë për një kohë tjetër, qytetarët po përballen me probleme të mëdha

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave e të Lirive të Njeriut, pas propozim aktakuzës nga ...