Xhelal Sveçla, detyrohet ta rikthejë Fadil Kodrën në pozitën e Drejtorit të Përgjithshëm të Agjencisë për Menaxhimin e Emergjencave

Avokati i Fadil Kodrës, Faton Fetahu, ka njoftuar se ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla, ka vendosur ta rikthejë, Fadil Kodrën,  në pozitën e Drejtorit të Përgjithshëm të Agjencisë për Menaxhimin e Emergjencave, nga ku e kishte larguar disa muaj më parë.    Ky vendim i Sveçlës ka ardhur pas vendimit të Këshillit të Pavarur Mbikëqyrës për Shërbimin Civil të Kosovës, që kishte pranuar ankesën e Fadil Kodrës dhe kishte anuluar vendimin e ministrit Sveçla për largimin e Kodrës nga pozita e Drejtorit të Përgjithshëm të Agjencisë për Menaxhimin Emergjent. Po ashtu sot edhe ministrja e jashtme Donika Shvarc  ka marrë  lajmin se duhet ta kthejë  në pozitë diplomatin e shkarkuar, Viskont Jakupi, të cilit duhet t i paguhet edhe dëmshpërblimi prej 20 mijë eurove. Ende nuk dihet se e do të kërkojë  apo jo dëmshpërblim, Fadil Kodra. Donika Shvarc dhe Xhalal Sveçla janë ministrat më arrogantë, më të padijshëm  dhe më të papërgjegjshëm të Albin Kurtit.

Kontrolloni gjithashtu

Olaf

Olaf Scholc: Rreziku i përdorimit të armëve bërthamore nga Rusia në luftën e Ukrainës, është ulur pas presionit ndërkombëtar

Kancelari i Gjermanisë, Olaf Sholc,  ka deklaruar se rreziku i përdorimit të armëve bërthamore nga …