Në prag të Ditës së Flamurit, Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave bëhet institucioni i parë i Shqipërisë me prani fizike në Kosovë

Ylli Meçe: EVROPË!- UNË E KAM FLAMURIN !

I shtrëngova duart  grusht

Dhëmbët theva  prej  inatit

Se  jam bir  i  kësaj  toke

Kosovar që s’pret  prej  fatit

…….

Nëse unë e kam flamurin

Pse në shtizë vure një tjetër?

Do t’më thuash  se lirinë

Ti  ma fale  “zuskë e vjetër” ?!!

……

Unë nder shekuj vrullshëm renda

Për Atdhe…e  për flamur

Bota hiq..se nuk  e dashka..

Ata hiq…. e ne prapë vur  !

………

Ky flamur më duket ndryshe

Nuk më duhet jo për besë  !

Se pa drite …çdo lule vyshket

Pa një zemër…çdo komb vdes  !

………

Si  se njohe kurrë shqiptarin.. ?

Moj  Evropë …që rri mbi  letër !

Ne Lirinë edhe Flamurin…

Nuk e ndrrojmë me asgjë tjetër  !

……..

Nëse fale një flamur

Dhe e morën  pa e  parë

Sytë  vallë ku i  kishin.?

Se me gjak ky s’eshte i larë !

………..

Ah moj kohë e padrejtësive

Si me vjen  kështu  maskuar

Pse ma ndan më dysh flamurin

E pse më bën të  rrebeluar ?

……..

A e di  ti moj  Evropë

Se flamurin kam Atdhe?

Nëse ti ma heq shqiponjën

Kot që rrojmë, përmbi  dhe !

——-

Po të them: Mos më godit !

Mos godit mbi  gjak të rënë

Padrejtësive shekullore

Pse u shton nji më të rendë ?

—–

Kët ” dhuratë ” unë nuk ta dua

Është turp turp për  besë

Unë e kam në shpirtin tim

Dhe në zemër do të mbesë !

……..

Ndaj dhe zemra me rreh fort

Gjakun që kalon në  rremba

Nuk ma ndal dot as me plumb

Nuk ma lidh as tel me gjemba !

……….

Ne shqiptarët që  prej motit.

Pak i pamë lulet e fushës

S’na la tymi i  barotit

Nuk na lanë erërat e luftës…..!

Kontrolloni gjithashtu

Muharrem Kamani: Skrimtari,  Albert Zholi nderohet me titullin “Qytetar Nderi” i Përmetit

Ditën e shtunë, më 25 maj ditën e lindjes së poetit të kombit Naim Frashëri, …