leoni

Peter Stano

Zëdhënësi i BE-së, Peter Stano, foli lidhur me kritikat e Glauk Konjufcës për sanksionet e vendosura ndaj Kosovës

Pas kritikave të shprehura nga Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Glauk Konjufca, ndaj Bashkimit Evropian në lidhje me raportin përfundimtar për heqjen ose jo të masave ndëshkuese ndaj Kosovës, ka ardhur edhe përgjigjja e BE-së. Zëdhënësi i BE-së, Peter Stano, reagoi kundër  deklaratave të Konjufcës duke theksuar se BE nuk komenton deklaratat e rastësishme të zyrtarëve të ndryshëm shtetërorë. BE i di detyrat e veta, përqendrohet në to dhe i kryen punët e saj. Edhe këta njerëz duhet të bëjnë të njëjtën, tha zëdhënësi evropian, Peter Stano. Kjo përgjigje vjen në një moment të ndjeshëm për marrëdhëniet mes Kosovës dhe Bashkimit Evropian, ndërsa pritet vendimi përfundimtar për masat ndëshkuese ndaj Kosovës.

 

Kontrolloni gjithashtu

Josep Borrell

Josep Borrell ka thënë se Evropa nuk është e plotë derisa Ballkani Perëndimor të bëhet pjesë e saj

Përfaqësuesi i lartë i Bashkimit Evropian (BE) për politikën e jashtme dhe sigurinë, Josep Borrell, …