Përplasja në mes të kryetares, Vjosa Osmani dhe kryekuvendarit, Glauk Konjufca, vë në dukje tensionet institucionale në Kosovë

Tensionet në mes ty dy institucioneve më të larta të shtetit të Kosovës dolën në pah, kur kryetarja Vjosa Osmani deklaroi se analisti, Gerald Knaus, kishte qenë më i informuar dhe më i konsultuar nga Qeveria e Kosovës për veprimet drejt anëtarësimit në Këshillin e Evropës, sesa ajo vetë. Kjo është një fushë që, sipas Kushtetutës, është nën kompetencat e kryetares. Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Glauk Konjufca, në përpjekje për të justifikuar mos njoftimin e zonjës Osmani rreth letrës së qeverisë për Asociacionin, tha se kjo ishte për shkak të mungesës së saj fizike në vend. Sipas Konjufcës, largësia e Osmanit ishte arsyeja e mënjanimit të saj nga ky komunikim. Në përgjigje, Osmani e kundërshtoi ashpër logjikën e Konjufcës, duke theksuar se ajo ishte e pranishme në vend gjatë periudhës kur letra u dërgua.  Ky komunikim reflekton tensionet e thella institucionale dhe mungesën e komunikimit efektiv mes zyrtarëve më të lartë të shtetit të Kosovës, duke ngritur pyetje për bashkëpunimin dhe koordinimin mes institucioneve kyçe të vendit.

Kontrolloni gjithashtu

Josep Borrell

Josep Borrell ka thënë se Evropa nuk është e plotë derisa Ballkani Perëndimor të bëhet pjesë e saj

Përfaqësuesi i lartë i Bashkimit Evropian (BE) për politikën e jashtme dhe sigurinë, Josep Borrell, …