vala – old
vipa
driloni com
Fillimi / Lajmet / Lunaçek: Kosova është i vetmi vend në Ballkan që shtetasve të saj nuk u lejohet lëvizja e lirë
Ulrike Lunaçek: Asociacioni i komunave me shumicë serbe, nuk guxon të ketë mandat ekzekutiv

Lunaçek: Kosova është i vetmi vend në Ballkan që shtetasve të saj nuk u lejohet lëvizja e lirë

Raportuesja për Kosovën në Parlamentin Evropian, Ulrike Lunaçek pasi ka uruar qytetarët e vendit tonë për Ditën e Pavarësisë, ajo ka përkujtuar se Kosova është i vetmi vend në Ballkan që shtetasve të saj nuk u lejohet lëvizja e lirë për në Bashkimin Evropian. Kjo situatë anormale duhet të ndryshojë shpejtë në mënyrë që qytetarët të mos ndjehen më “të mbyllur”. Është koha që edhe qytetarët e Kosovës ta gëzojnë lirinë për të vizituar miqtë dhe familjen në BE për tre muaj. Raportuesja për Kosovën në Parlamentin Evropian, Ulrike Lunaçek ka shtuar më tutje se korrupsioni është ende i përhapur dhe lufta kundër korrupsionit është tashmë një çështje qe duhet merret seriozisht. Ajo u bëri thirrje qeveritarëve për të marrë hapa konkretë për të luftuar në mënyrë më efikase korrupsionin dhe krimin e organizuar në të gjitha nivelet, duke përfshirë edhe në radhët e veta.

Kontrolloni gjithashtu

Kryeparlamentari Veseli propozoi që rruga: Klinë e Eperme- Komoran, të mbajë emrin e Shaban Polluzhës

Kryeparlamentari Veseli propozoi që rruga: Klinë e Eperme- Komoran, të mbajë emrin e Shaban Polluzhës

Kryekuvendari, Kadri Veseli, me rastin e fillimit punimeve të rrugës Klinë e Epërme – Komoran, ...