KEK
Fillimi / Lajmet / 32 vjet nga greva e urisë së minatorëve të Trepçës e cila ishte shndërruar në rezistencë gjithë popullore
32 vjet nga greva e urisë së minatorëve të Trepçës e cila ishte shndërruar në rezistencë gjithë popullore

32 vjet nga greva e urisë së minatorëve të Trepçës e cila ishte shndërruar në rezistencë gjithë popullore

Para 32 viteve minatorët e “Trepçës” kishin filluar grevën e urisë për të mbrojtur Kosovën nga regjimi i Sllobodan Millosheviqit, duke shënuar kështu fillimin e zhbërjes së Jugosllavisë. Kishin qenë rreth 1300 minatorë që kishin hyrë në këtë grevë, për të mbrojtur ekzistencën e Kosovës dhe autonominë e saj. Greva historike e minatorëve të “Trepçës” e vitit 1989 ishte shndërruar në rezistencë gjithë popullore demokratike e paqësore, kundër presioneve të Serbisë për ta ripushtuar Kosovën.

Kontrolloni gjithashtu

Këshilli i kryetarëve të komunave mblidhet sot për të diskutuar lidhur masat anti-Covid

Këshilli i kryetarëve të komunave mblidhet sot për të diskutuar lidhur masat anti-Covid

Këshilli i kryetarëve të komunave do të mblidhen sot për të folur lidhur masat anti-Covid, ...