vipa
driloni com
Fillimi / Lajmet / Ministri Pacolli: Kosova do të trajtohet në mënyrë të barabartë dhe sikur çdo shtet tjetër në Samitin e Sofjes
Ministri Pacolli: Kosova do të trajtohet në mënyrë të barabartë dhe sikur çdo shtet tjetër në Samitin e Sofjes

Ministri Pacolli: Kosova do të trajtohet në mënyrë të barabartë dhe sikur çdo shtet tjetër në Samitin e Sofjes

Ministri i Jashtëm, Behxhet Pacolli, thotë se pavarësisht qëndrimit të Spanjës në Samitin e Sofjes Kosova do të trajtohet në mënyrë të barabartë me shtetet e rajonit. Pikërisht për shkak të Kosovës edhe në dokumente, edhe në komunikime të BE-së vendet anëtare të BE-së përmenden si “shtete anëtare”, ndërsa ata nga rajoni si “partnerë” Pavarësisht kundërshtimeve nga shtetet e Bashkimit Evropian, përfaqësuesit e 28 shteteve anëtare kanë rënë dakord për tekstin e deklaratës së përbashkët, që do të miratohet në Samitin për Ballkanin Perëndimor të enjten, në Sofje të Bullgarisë.

“Samiti i Sofjes është më i rëndësishmi prej vitit 2003, sepse është hera e parë kur Kosova praktikisht trajtohet në mënyrë të barabartë me shtetet e rajonit dhe trajtohet sikur çdo shtet tjetër e që është një arritje e madhe. Është arritje për ne pavarësisht asaj se çka Spanja mendon, ne do jemi pjesëmarrës në këtë samit dhe Kosova do të trajtohet e barabartë me shtetet e tjera”, ka theksuar Pacolli.

Kontrolloni gjithashtu

Daniel Serwer

Server: Nëse ka ndarje Kosova do të mundet të bashkohet me Shqipërinë ose me pjesën shqiptare të Maqedonisë

Daniel Serwer, profesor në Universitetin, John Hopkins në Uashington në një intervistë për Radion Evropa ...