vipa
driloni com
Fillimi / Lajmet / Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina”, në vitin akademik 2018/2019 do t’i pranojë 9 mijë studentë të rinj
Rreth 11 mijë maturantë kanë aplikuar për regjistrim në Universitetin e Prishtinës "Hasan Prishtina"

Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina”, në vitin akademik 2018/2019 do t’i pranojë 9 mijë studentë të rinj

Senati i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, në vitin e ri akademik 2018/2019 ka propozuar që të regjistrojë 8.948 studentë në nivelin bachelor të studimeve. Prej tyre, 8.038 studentë të rregullt dhe 910 me korrespodencë. Nga numri i përgjithshëm që është propozuar, 150 vende do të jenë të rezervuara për familjarët e dëshmorëve, 901 për minoritetet, ndërkaq 372 për studentë jokosovarë. Sipas propozimit, fakulteti që pritet të pranojë më së shumti studentë do të jetë ai Ekonomik me 1.650 studentë, pasuar nga Fakulteti Juridik me 800 studentë, Fakulteti Filozofik 630 studentë, Filologjia 575, Fakulteti i Shkencave Matematiko-Natyrore 560 studentë.

Kontrolloni gjithashtu

Daniel Serwer

Server: Nëse ka ndarje Kosova do të mundet të bashkohet me Shqipërinë ose me pjesën shqiptare të Maqedonisë

Daniel Serwer, profesor në Universitetin, John Hopkins në Uashington në një intervistë për Radion Evropa ...