MSc. Adem Lushaj

Adem Lushaj: Jetojmë…

Jetojmë me kujtimet e të shkuarës,

Me mallin e lumturisë vëllazërore,

Kur odat mbusheshin me burra,

E nga hareja e lojërave,

Bërtisnim urra, urra!

Po jetojmë me mallin vëllazëror,

Zemrën e lënduar prindëror,

Në kujtim të rrugëve të zhurmshme,

Të krijuar nga fëmijët me bërtima të lumturueshme.

Ditët kalojnë me qetësinë e dhomave,

Me telefona dhe Facebook në duar,

Pa kuvendimet dhe mësimet e odave,

Pa zhurmën e rrugëve tashmë të asfaltuar!

Jetojmë me heshtjen e shtëpive luksoze me dry të mbyllura,

Të vëzhguara nga larg përmes kamerave të instaluara,

Jetojmë me vetminë dhe buzëqeshjet e humbura,

Me mallin fëmijëve dhe ditëve të dikurshme të lumturuara!!!

Kontrolloni gjithashtu

Angela Kosta: Heronjtë nuk vdesin kurrë, recension i librit: Prekazi, Brezi i Heronjve, i autorit, Dibran Fylli

Prekazi, Brezi i heronjve, libri i Dibran Fyllit shkrimtar, poet, regjisor dhe kryeredaktor i Revistës …