KEK
Fillimi / Opinione / Agim Vuniqi: A është muzika vetëm art…?
Agim Vuniqi

Agim Vuniqi: A është muzika vetëm art…?

Hitleri më 1929 kishte themeluar Lidhjen e kulturës gjermane (gjermanisht: Kampfbund für Deutsche Kultur)., E cila ishte menduar për të luftuar kundër tendencave moderniste (abstraksionizmit, dhe shumë izmave tjere), por edhe kundër ndikimeve amerikane kulturore, të tilla si jazz…, njejtë si Kosova dhe trojet e banuara me shqiptarë ka përjetuar vandalizmin më të madh kulturor që njeh kultura shqiptare, kanë qenë të ndaluara të gjitha këngët e kënduara nga kompozitori dhe atdhetari Jusuf Gervalla. Kanë qenë të ndaluar edhe shumë shkrimtarë dhe poet popullor sikurse që ishte Fishta ne kohen e regjimeve komunste. A nuk ishte vepra e tij poetike…? Apo sa fëmijë dhe të rinjë janë dënuar nëse në veturat e tyre dëgjoheshin këngë në kaseta të stilit Nolian: “Nëno mos ke frikë se ke djemtë në Amerikë… Kishte artist dhe këngëtarë jugo-serbë të cilët dëgjoheshin, edhepse ndër ta artist që i shërbyen dhe propagandonin diktatorin fashist Millosheviqin dhe ishin ishin edhe perkrahesit e tij më të medhenjë, njëri ndër ta ishte Gorman Bregoviq dhe “ Bjello Dugme”, i cili u nderua me çelsin e Tiranës nga ish majori i Turanës, tash kryeministri shqiptar Edi Rama, dhe tash të thuhet kjo eshte vetëm muzikë..!!! Pse pra atëherë në Shqipëri është djegur literatura e “Xhaxhit” Enver, dhe të mos mbrohet nga promovuesit e tillë kulturor: të thuhet është vetëm letërsi, apo pse nuk lëshohen në radio këngët e preferuara që lavdëronin regjimin e Enverit… e çfarë kënge është “kallash”… dhe si lindi ajo… ky eshte nënqmimi më i madhë që ju bë kulturës dhe intelegjencës shqiptare…

Kontrolloni gjithashtu

Krasniqi

Memli Krasniqi: Nuk e kam ofenduar ministren Shvarc, por vetëm e kam quajtur analfabete

Deputeti i Partisë Demokratike të Kosovës,  Memli Krasniqi, i ka reaguar Mimoza Kusarit,  pasi kjo ...