KEK
Fillimi / Opinione / Agim Vuniqi: Lagja Marigona produkt i dokumenteve të falsifikuara pronësore për shkaqe përfitimi të komunarëve
Agim Vuniqi

Agim Vuniqi: Lagja Marigona produkt i dokumenteve të falsifikuara pronësore për shkaqe përfitimi të komunarëve

Rehatimi financiar i udheheqesve dhe misionareve te saj ka vendosur kontrolle mbi pasurinë publike të Kosovës

Lagja Marigona eshte ndertuar si lagje e re, e cila ka qene prone shoqerore, eshte privatizuar per 200.000 euro, pastaj pas ndertimit te shtepive luksoze per banim i eshte ngritur vlera ne 120 milion euro. Privatizimi i tokes shoqerore me qellim perfitimi te xhepave te komunareve ka ndodhur ne kohen kur qeveriste LDK-ja. Ne kohen e ndertimit te kesaj lagje moderne per kushtet e Kosoves Komuna kishte nderprere ndertimin me leje, nuk kishte leshuar per afro 18 muaj asnje leje ndertimi,  deri sa jane shitur shtepite per banim te lagjes. Pra komuna permes rehatimit financiar te udheheqesve dhe misionareve te saj kishte vendosur kontrolle mbi te, pra perfituan kreret e komunes.

Komuna e Graçanicës ka vendosur moratorium pronësorë për Lagjen “Marigona”

Pas themelimit te komunes, komuna e Graçanices ka marre vendim qe shtepite e blera nuk gezojne te drejten e pronesise, meqe ajo toke ka qene toke pune dhe i eshte nderruar destinimi ne menyre jo ligjore, pronaret e shtepive te blera nuk kane te drejten e pronesise por te drejten e shfrytezimit per 99 vjet (sipas modelit spin off). Dhe te gjithe ata qe me vone kane blere token e kufizuar me kete lagje, kane dalur humbes, komuna e Graçanices nuk i lejon te ndertojme me, per shkaqe pronesore, ashtu sic ka vepruar qeveria komunale e LDK-se, dhe te gjithe ata banore qe jetojne aty do ta kene te drejten e banimit, por jo te legalizimit pronesore. Pra pushteti komunal i LDK-se ne te kaluaren ka bere falsifikime te dokumenteve pronesore per shkaqe perfitimi, qe si pasoje ka sjelle degradimin pronesore dhe Zajednicen.

Kontrolloni gjithashtu

Shoqeria Levizja

DEKLARATË POLITIKE e Shoqërisë LËVIZJA

Shoqëria LËVIZJA –  Për institucionet e Republikës së Kosovës, për  institucionet e BE-së dhe për ...