MIT KS
Fillimi / Lajmet / Në Han të Elezit u mbajt akademi përkujtimore për dëshmorët: Feriz Guri dhe Xhevdet Guri

Në Han të Elezit u mbajt akademi përkujtimore për dëshmorët: Feriz Guri dhe Xhevdet Guri

Komuna e Hanit të Elezit në bashkëpunim me komunën e Kaçanikut organizuan akademi përkujtimore kushtuar dëshmorëve:  Feriz dhe Xhevdet Guri. Aktivitetet përkujtimore filluan me nderime te Varrezat e Dëshmorëve në Kaçanik të Vjetër për të vazhduar në fshatin Gorancë aty ku dhe ranë dëshmorët Feriz dhe Xhevdet Guri.

Në shtëpinë e Kulturës “Imri Curri”, Akademinë përkujtimore e hapi Kryetari i Komunës Rufki Suma duke përshëndetur familjet dëshmorëve te Kombit, Feriz Guri dhe Xhevdet Guri, kryetarin e komunës se Kaçanikut Besim Ilazi, përfaqësues ë shoqatave te dala nga lufta e UÇK-së Ish ushtarë e invalid te UÇK-së, e të pranishmit e tjerë tha se me prezencën tuaj nderoni gjakun e derdhur te dëshmove, nderoni luftën e lavdishme te Ushtrisë Çlirimtare te Kosovës e ne veçanti sot nderoni familjet e dëshmorëve Feriz e Xhevdet Guri.

Shqiptarët gjatë tërë historisë nga pushtuesi kriminal serb përjetoi maltretime, dhunë, masakra, dhunime, luftë e deri tek dëbimi masiv nga shtëpitë e tyre siç ishte viti 1999, por ishte Ushtria Çlirimtare e Kosovës e formuar ne Drenicën heroike ne krye me komandantin legjendar Adem Jashari, ajo e cila i doli ne ballë forcave kriminale serbe.

Lufta e UÇK-së u përhap me te madhe ne tërë territorin e Kosovës dhe si luftë drejtë që ishte dhe gjenocidi qe zhvillohej kundër popullatës shqiptare te Kosovës bëri që të bashkohen edhe forcat ushtarake te vendeve te NATO-s të cilat bombarduan për rreth dy muaj caqet ushtarake serbe ne Kosovë e Serbi.

Pushtuesi serb në pamundësi ti del ne ballë ushtarëve te lirisë, dhe sulmeve te NATO-s, ku pikërisht me 22 prill te vitit 1999 bombardoi pozicionet e ushtrisë serbe ne magjistralen Kaçanik-Hani i Elezit, ne vendin e quajtur Kashan, minoi zonën kufitare me Maqedoni, me ç’ rast në rrugë për tu furnizuar me armatim, pikërisht në kufirin Kosovë-Maqedoni, në fshatin Gorancë, bien ne mina dhe ranë për te mos vdekur kurrë dëshmorët Feriz dhe Xhevdet Guri tha Kryetari i Komunës Rufki Suma.

Nga një fjalë rasti për të nderuar veprën e dëshmorëve Feriz e Xhevdet Guri  folën edhe Kryetari i Komunës së Kaçanikut Besim Ilazi, pastaj Nusret Pllana, Hajrush Kurtaj, si dhe Rafiz Haliti.

Në emër të familjarëve Feriz e Xhevdet Guri të pranishmit i falënderoi Kjani Guri.

Akademia përkujtimore ishte rast që Komuna e Hanit të Elezit të nderoi me mirënjohje Feriz e Xhevdet Guri.

Për kontributin e dhënë në rehabilitimin e rrugës nga fshati Gorancë deri të pllaka përkujtimore emër të familjarëve Feriz e Xhevdet Guri u nderua, Refik Luri, pronar i Kompanisë Luri dhe për kontributin e vazhdueshëm në përkujtim të Dëshmorëve Feriz e Xhevdet Guri u nderua me Mirënjohje Kryetari i Komunës së Hanit të Elezit Rufki Suma ndërsa për përkujdesje të vazhdueshme të pllakës përkujtimore të Dëshmorëve u nderua Fshati Gorancë.

Akademia përkujtimore u mbyll me recitale e program muzikorë të performuar nga solisti Milaim Mezini dhe anëtarët e SHKA”Sharri” nga Hani i Elezit.

Kontrolloni gjithashtu

Rukiqi: Pandemia nuk ka ndikuar vetëm në shëndet por edhe në ekonomi, dëmet janë të konsiderueshme

Rukiqi: Pandemia nuk ka ndikuar vetëm në shëndet por edhe në ekonomi, dëmet janë të konsiderueshme

Nga nëntë deri në dhjetë milionë euro në ditë Kosova ka pasur humbje në sektorin ...