MIT
Airport Adem Jashari
kek
mbpzhr 2018
Fillimi / Lajmet / Albin Kurti: Keq-investimi është faktori kryesor që e ka degraduar ekonominë në Kosovë
Albin Kurti: Keq-investimi është faktori kryesor që e ka degraduar ekonominë në Kosovë

Albin Kurti: Keq-investimi është faktori kryesor që e ka degraduar ekonominë në Kosovë

Kryetari i Vetëvendosje Albin Kurti, ka thënë se keq investimi është faktori kryesor që e ka degraduar ekonominë në Kosovë. Në bisedë me studentet e Universitetit të Prishtinës,  ai  ka thënë se në jetën e një shoqërie shkollimi dhe punësimi nuk janë dy faza të ndryshme e të njëpasnjëshme, sikur ndodh tek individi. Sipas tij ajo që vlen për jetën e një individi nuk vlen për një shoqëri. “Ne propozojmë një sistem të integruar organik midis studimit dhe punësimit, këto duhet të shkojnë bashkë. Ne nuk e shohim universitetin si vend konsumi, por prodhimi, aty duhet edhe të prodhosh. Nëse universiteti nuk ka kërkim shkencor universiteti i përngjan shkollave te mesme. Elementi tjetër është keq investimet në Kosovë, këtu përveç që ka krim të organizuar,korrupsion, keqpërdorime, është edhe keq investimi, paratë dërgohen në shtigje të gabuara. 10- fish më shumë shteti i Kosovës, për shkak te kësaj qeverie, jep për asfalt sesa për universitet,  ka thënë Albin Kurti para studentëve.

Kontrolloni gjithashtu

MBPZHR: Demant për shkrimin e Gazetës Koha Ditore “Qeveria paguan mijëra euro qira për zyrat që nuk i shfrytëzon”

MBPZHR: Demant për shkrimin e Gazetës Koha Ditore “Qeveria paguan mijëra euro qira për zyrat që nuk i shfrytëzon”

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (MBPZHR), demanton shkrimin e gazetës “Koha Ditore”, me ...