Albin Kurti

Albin Kurti: Nuk e shoh të nevojshëm krijimin e Asociacionit, por do të diskutoj për të drejtat e pakicave në Kosovë

Kryeministri, Albin Kurti, ka thënë për mediet  se beson që propozimi evropian është bazë e mirë për marrëveshjen me Serbinë dhe  është i gatshëm të bisedojë për marrëveshjet e arritura në Bruksel, por nuk ka marrë ndonjë argument adekuat për themelimin e Asociacionit të Komunave me shumicë serbe. Nuk e shoh të nevojshëm krijimin e Asociacacionit, por jam  i gatshëm për diskutime për të drejtat e komuniteteve joshumicë”. Jam gati për bisedime për të drejtat e pakicave, të komuniteteve joshumicë, jam gati për këtë. Por duhet ta kuptoni se është shumë e rëndësishme që ata që duan më shumë të drejta sesa u jep plani i Ahtisaarit, e mbajnë barrën e argumentimit – pse u duhen më shumë. Kurti ka treguar se kur e ka parë propozimin franko-gjerman’ dhe ka thënë që nga atëherë kanë negociuar për arritjen e marrëveshjes. Duke folur për kthimin e serbëve në institucione, veçanërisht në polici, Kurti tha se nuk pajtohet me gjendjen e tanishme dhe se nuk dëshiron që policët serbë në veri,  të zëvendësohen me policë  shqiptarë.

Kontrolloni gjithashtu

Në shënimin e 25 vjetorit të çlirimit të Kosovës, kryetari i BDI-së, Ali Ahmeti u nderua me mirënjohje në Kaçanik

Në shënimin e 25 vjetorit të çlirimit të Kosovës, Ali Ahmeti u nderua me mirënjohje …