Albin Kurti premton se do ta lejojë shaminë në shkolla dhe në administratë

Albin Kurti premton se do ta lejojë shaminë në shkolla dhe në administratë

Albin Kurti, kandidati për kryeministër nga Lëvizja  Vetëvendosje, në një tubim zgjedhor tha se do ta lejojë shaminë në shkolla dhe në administratë.  Kurti gjatë këtij fjalimin e tij shtoi se ekstremizmi islamik në Kosovë nuk është problemi kryesor. “Prej vitit 2011 ne e kemi pasur të qartë qëndrimin tonë, që ne jemi kundër ndalimit të mbajtjes së mbulesës.. ka pasur tendenca për ta ndaluar këtë, ne jemi kundër ndalimit, pra ne nuk do ta pengojmë një vajzë të shkollohet ose një vajzë që jep mësim në sistemin arsimor që është e mbuluar”, ka thënë Kurti.

Kontrolloni gjithashtu

Pagat aktuale në Kosovë nuk mundësojnë jetë të dinjitetshme

Njohësit e fushës së ekonomisë dhe përfaqësues të punëtorëve kanë thënë se pagat aktuale në …