Aleksander Lukashenko: Serbia dëshiron të ulet në tri karrige: Rusi-BE-SHBA, nuk di si do t ia dalë

Kryetari i Bjellorusisë, Aleksander Lukashenko, ka komentuar situatën e krijuar në veri të Kosovës.  Ai ka shfaqur dyshime për dhënien e ndihmës meqë Serbia po ulet në tri karrige dhe se kjo gjë s’po i pëlqen atij. “Ne duhet të bëjmë diferencimin mes udhëheqësve dhe njerëzve të zakonshëm. Nëse do të ishin në këpucët e mia, do t’i shihni të gjitha? Sigurisht, ne duhet të ndihmojmë serbët dhe ne do ta bëjmë. Jemi të njëjtë. Por, ne e shohim edhe politikën e Serbisë ndaj Bjellorusisë. Ata duan të ulen, siç thonë ata, në tre karrige, por nuk ia dalin. Jemi ne – Rusia, BE, SHBA e kështu me radhë… Ata duan të jenë të mirë me të gjithë. Atyre nuk do t’u jepet ky shans për të balancuar, mbi të gjitha nga Bashkimi Evropian, në të cilin ata janë aq të etur për t’u anëtarësuar”, ka thënë Lukashenko. Ai u pyet edhe se çfarë konkretisht mund të bëjë për Serbinë, por s’pati një përgjigje të tillë, përveçse tha se e ka në mendje këtë. Nuk e di çfarë ne mund të bëjmë për ta. Para së gjithash, unë dua të shoh se çfarë bënë ata kur Bjellorusia u përball me sanksione.

Kontrolloni gjithashtu

U përkujtua Masakra e Gollubovcit, ku 24 vite më parë, forcat serb vranë mizorisht 30 civilë shqiptarë, të fshatrave Plloqicë e Gollubovc

U përkujtua Masakra e Gollubovcit, ku 24 vite më parë, forcat serb vranë mizorisht 30 civilë shqiptarë, të fshatrave Plloqicë e Gollubovc

Sot është përkujtuar masakra e Gollubovcit, ku 24 vite më parë forcat serbe kanë vrarë …