KEK
Fillimi / Lajmet / Angela Merkel: Procesi i Berlinit nuk mund të zëvendësohet nga asnjë nismë tjetër ndonëse gjërat mund të përshpejtohen
Angela Merkel: Procesi i Berlinit nuk mund të zëvendësohet nga asnjë nismë tjetër ndonëse gjërat mund të përshpejtohen

Angela Merkel: Procesi i Berlinit nuk mund të zëvendësohet nga asnjë nismë tjetër ndonëse gjërat mund të përshpejtohen

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, ka thënë se Procesi i Berlinit nuk mund të zëvendësohet nga asnjë nismë tjetër, por thjesht gjërat mund të përshpejtohen përmes nismave të tjerë. Ndërsa kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka thënë se “Open Ballkan” është pjellë e Procesit të Berlinit, nuk është nismë kontradiktë e këtij procesi. “Open Balkan”, ka thënë Rama është mekanizëm për të përshpejtuar Procesin e Berlinit. Sipas tij, “Open Balkan” ndihmon që të rritet bashkëpunimi dhe rezultatet kanë filluar të flasin e do të flasin dhe do të jetë mjeti i rajonit për të implementuar procesin e Berlinit. Ai ka thënë se kush i mbivendos nuk e kupton pse e bën qëllimisht. Rama ka shtuar se fjalët se nismat rajonale janë të organizuara nga palët e treta janë dokrra. Ai ka theksuar se vendet e rajonit nuk kanë  pse të presin integrimin në BE për të realizuar disa projekte përbashkëta.

Kontrolloni gjithashtu

Albin Kurti: Kosova nuk ka çfarë të fsheh nga paslufta kemi qenë nën administrimin ndërkombëtarë

Albin Kurti ka mohuar se Qeveria e Kosovës është e gatshme të hapë arkivat e UÇK-së, pavarësisht çka kishte thënë më parë

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka mohuar se Qeveria të cilën ai e drejton është ...