Njoftohet pjesëmarrja e Arbër Ademit në Konferencën KOSAK në Stokholm

Arbër Ademi: Kemi mbështetjen e Italisë për proceset tona të integrimit europian

Në kuadër të Konferencës së Komisioneve për Çështje Evropiane të Parlamenteve të vendeve-anëtare të Bashkimit Evropian, që po mbahet në Madrid, kryetari i Komisionit për Çështje Evropiane, Arbër Ademi realizoi takim të veçantë me Alessandro Xhilio Vigna, kryetar i Komisionit për Politikat e BE-së dhe Alesandro Kataneo, anëtar i Komisionit nga Parlamenti i Italisë.

Në takim u shkëmbyen mendime, u prezantuan perspektivat dhe çështjet kritike që lidhen me rrugën e vendit tonë drejt aderimit në BE, si dhe në lidhje me transponimin e acquis communautaire, si dhe në lidhje me mbështetjen e opinionit publik.

Duke u shprehur se dy vendet ruajnë marrëdhënie miqësore dhe gjithëpërfshirëse, Kryetari Ademi shprehu vendosmërinë e tij për thellimin e bashkëpunimit dhe intensifikimin e dialogut politik në periudhën e ardhshme. Ai falënderoi Italinë për mbështetjen e vazhdueshme në procesin e integrimeve evropiane, duke theksuar se roli i Italisë si partner relevant i politikës së jashtme të Maqedonisë së Veriut është me rëndësi të madhe në procesin e aderimit.

Lidhur me aderimin në BE, kryetari i Komisionit për Politikat e BE-së i parlamentit italian, Xhilio Vigna, shprehu mbështetjen e plotë të vendit të tij për Maqedoninë e Veriut, duke theksuar se Italia mund të ofrojë ndihmë në lidhje me aderimin në BE duke forcuar bashkëpunimin e përgjithshëm. Ai shprehu besimin se gjatë mandatit të tij do të përmirësojë bashkëpunimin parlamentar në të gjitha nivelet. Më tej, Xhilio Vigna informoi se Komisioni për Politikat e BE-së në Shëpinë e Deputetëve aktualisht po shqyrton dhe debaton rezoluta të rëndësishme në lidhje me mbështetjen e Italisë për procesin e zgjerimit të BE-së ndaj vendeve të Ballkanit Perëndimor.

Bashkëbiseduesit diskutuan për mundësitë për përmirësimin e mëtutjeshëm të marrëdhënieve dypalëshe në fushat me interes të ndërsjellë, ndërsa u theksua edhe zhvillimi i mëtejmë i bashkëpunimit në planin politik dhe ekonomik.

27 nëntor 2023

Madrid

Kontrolloni gjithashtu

Agim Sylejmani: Portret për një grua shqiptare, shkencëtare, shkrimtare, profesoreshë dhe filozofe të suksesshme në metropolet evropiane, prof. dr. Kaltërina Latifin

Shpesh në biseda me shokë konstatojmë se jemi me fat dhe të privilegjuar që i …