mbpzhr grante
MIT
kek
Airport Adem Jashari
valamobile
Fillimi / Lajmet / ASHNA demanton autoritetet serbe: Fluturimet janë duke u realizuar në bazë të planit
Aeroporti Ndërkombëtar i Prishtinës “Adem Jashari” gati të arrijë shifrën prej rreth 2.2 milionë udhëtarëve në këtë vit

ASHNA demanton autoritetet serbe: Fluturimet janë duke u realizuar në bazë të planit

Agjencia e Shërbimeve të Navigacionit Ajror (ASHNA), njofton opinionin se, të gjitha operimet janë duke u zhvilluar normalisht dhe në bazë të dinamikës së planifikuar, përkundër dezinformatave nga ana e Autoritetit të Aviacionit Civil të Serbisë, se Aeroporti Ndërkombëtar i Prishtinës është i mbyllur për Aviacion Civil.

Kjo nuk është hera e parë që autoritetet serbe dezinformojnë operatorët me të tilla informata por këtë e kanë bërë vazhdimisht.

Autoritetet Serbe, kanë shkuar edhe më teje, ku në publikimin e tyre të Informacionit Aeronautik kanë të publikuar një shtojcë, ku theksohet se Aeroporti i Prishtinës është i mbyllur për trafik civil nga Maji i vitit 1999, me këtë, ata (AAC e Serbisë) kanë ndaluar përdorimin e hapësirë ajrore të Serbisë për fluturimet që kanë për destinim Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës apo anasjelltas.

ASHNA njofton se, lejet për operime jepen nga Republika e Kosovës dhe se dezinformatat e autoriteteve serbe nuk kanë më ndonjë ndikim në këtë aspekt.

Se të gjitha fluturimet janë duke u realizuar sipas planifikimit, tregon edhe fakti se deri në ora 15:30 janë realizuar 36 fluturime, prej tyre 16 fluturime në ardhje dhe 20 në shkuarje.

Kontrolloni gjithashtu

Zëvendësministrja e MZhR-së, Magbule Shkodra i dhuron rreth 300 ekzemplarë për bibliotekën e Universitetit “Kadri Zeka“ në Gjilan

Zëvendësministrja e MZhR-së, Magbule Shkodra i dhuron rreth 300 ekzemplarë për bibliotekën e Universitetit “Kadri Zeka“ në Gjilan

Zëvendësministrja e Ministrisë së Zhvillimit Rajonal znj. Magbule Shkodra, njëherit edhe vajza e profesorit të ...