Fillimi / Ahmet Qeriqi (faqe 1158)

Ahmet Qeriqi

Frank Skreli: “Masakër dhe krim kundër njerëzimit”

Masakër dhe krim kundër njerëzimit, e ka cilësuar ish-Ambasadori  amerikan Uilliam Uoker ngjarjen tragjike të 15 Janarit, 1999 në Reçak të komunës së Shtimës në  Kosovë, ku 15 vjetë më pare kur forcat serbe të kasapit të Ballkanit, Millosheviq masakruan në mënyrën më brutale 45 shqiptarë të pafajshëm të këtij ...

Më shumë...

RKL: Mashtrimi dhe manipulimi i lajmeve në disa mediume të vendit

Mediet kudo në botë, por edhe në Kosovë disponojnë mundësinë e fuqishme të ndikimit në opinionin publik. Ky ndikim bazohet në mundësinë auditive dhe vizuale që disponon mediumi dhe që e vë në shërbim të dëgjuesit e të shikuesit. Duke qenë se njerëzit kanë  prirje të natyrshme  që për të ...

Më shumë...

RKL: Katalonia në rrugën e gjatë dhe të mundimshme drejt pavarësisë

Pavarësia e Kosovës më 17  shkurt të vitit 2008 ka nxitur dhe ka frymëzuar disa popuj evropianë për të kërkuar liri, barazi e vetëvendosje, sikur janë katalonasit, sicilianët, baskët, korzikanët, venetët,  e të tjerë. Duke qenë se këta popuj nuk janë shtypur në mënyrë barbare e brutale  sikur janë shtypur ...

Më shumë...

Osman Osmani: Shqiptarët si të pa qenë?!

Në një artikull kryesor mbi Bullgarinë, autori Laurent Geslin në të mirënjohurën “Le Monde diplomatique“ të datës 13.12 2013, një pjesë prej 143 rreshtave ia kushton ekskluzivisht edhe „vendit vëlla“ të saj Maqedonisë. I tërë artikullin anashkalon faktin se në ketë krijesë të quajtur Maqedoni jetojnë shumica tjetër dërmuese shqiptare, ...

Më shumë...

Frank Shkreli: U ngutët të nderuar kongresmenë

Siç njoftohet në medie të ndryshme, disa kongresmenë amerikanë, i kanë dërguar një letër Komisionit Nobel me të cilën kanë emëruar,  kryeministrin e Kosovës, Hashim Thaçi dhe kryeministrin e Serbisë, Ivica Daçiq si dhe shefen e politikës së jashtme të Bashkimit Europian, Katerinë Ashton, kandidatë për Çmimin Nobel të Paqës për vitin 2014.  ...

Më shumë...

Mona reagon kundër veprimeve të përkthyesit, Baki Ymeri. Nuk kam qenë as bëhem kurrë rugoviste

    Ne rradhe te pare, me lejoni t’ju uroj nje Vit i Ri i gezuar dhe me suksese te gjithe shqiptareve dhe veprimtareve te ceshtjes kombetare dhe te them se ne adrese te disa redaksive eshte derguar nje shkrim -* Intrigat e deputetes antikosovare Oana Manolescu* prej emailit te ...

Më shumë...

Smajl Latifi: Kriza e thellë e qeverisjes dhe nevoja për ndryshime

Qeverisja në Kosovë karakterizohet me degradim dhe cenim serioz të vlerave fondamentale të qeverisjes së mirë. Në vijim, do të përpiqem të jap disa argumente. Së pari, Kosovës ende i mungon qeverisja që ju jep mundësi për jetë normale qytetarëve të vet. Shpresa e shumicës së qytetarëve për një jetë ...

Më shumë...

Valon Murati: Nuk janë problem vendet e rezervuara, por privilegjet bllokuese të pakicave

Si zakonisht debati tek ne bëhet për çështjen më anësore të çështjes, për vazhdimin apo jo të vendeve të rezervuara, pra për numrat e deputetëve serbë dhe të pakicave të tjera në Kuvend, e jo për atë që është thelbësore: fuqinë e madhe juridike që ata kanë e që u ...

Më shumë...

Faik Miftari: “Mbreti me shtatë yje”

Para ca kohësh, me rastin e vizitës që bëra në Novi Pazar, pata rastin të takohem edhe me myftiun e Sanxhakut, Muamer Zukorliçin, lider karizmatik, udhëheqës shpirtëror, por edhe nacional jo i vetëm boshnjakëve të Sanxhakut, por lirisht mund të them edhe i boshnjakëve në tërësi.Në këtë shkrim do të ...

Më shumë...

RKL: Nuk është alegoria fishtjane, për Evropën putane, sikur keqinterpreton Mustafë Nano

Ka pasur dhe ka, kudo ndër shqiptarë,  “sallabana e rriçna, hiça e ligaveca”, ashtu sikur ka te të gjithë popujt e botës, ku më shumë e ku më pak, por edhe radhët e diplomacisë së Evropës, përjashto anglezët e Toni Blerit, ka sa të duash kurva e kurvarë, “të motit, ...

Më shumë...

Mr. Lulzim A. Beqiri: Korrupsioni, ah korrupsioni

Korrupsioni është një virus i pa shërueshëm deri më tani, që po i përcjellë vazhdimisht   organet shtetërore të Republikës së Kosovës . Prijësit tanë duhet që të jenë më të ndërgjegjshëm para qytetarëve dhe shtetit që sapo mbushi 5 vite të ekzistencës së tij si shtet i pavarur dhe sovran. ...

Më shumë...

Zamira Çavo: Shqipëria myslimane dhe Evropa

Edhe pse besoja sinqerisht që këtë fundviti Shqipëria do të merrte statusin e vendit kandidat, sërish kisha një dyshim. Ky dyshim vinte nga fakti i një rezultati që, censusi ynë nxori mbi popullsinë shqiptare. Sipas këtij censusi, në vendin tonë, 57.2% e popullsisë është myslimane. A është “faji” i shqiptarëve ...

Më shumë...

Rexhep Selimi: Rruga e Serbisë për në BE kaloi mbi trupat e shqiptarëve

(Fjala,  në deklarimin jashtë rendit të ditës, në seancën plenare të Kuvendit të Kosovës) Gjatë gjithë kohës përderisa vazhduan dhe po vazhdojnë bisedimet e Qeverisë se Kosovës me Serbinë, ne, Lëvizja VETËVENDOSJE! iu kemi paralajmëruar se këto bisedime janë një proces që e afrojnë Kosovën me afër Serbisë dhe Serbinë ...

Më shumë...

Fadil Shyti: Strategjia jonë revolucionare e ribashkimit

Strategjia jonë revolucionare e ribashkimit, realizohet vetëm kur kjo strategji të lidhet si gjaku me zemrën, me veprat teorike dhe praktike në terren!  (Lidhur me të drejtën tonë, në mbrojtjen e teorisë dhe praktikës sonë revolucionare, për ribashkim kombëtar shpirtëror dhe territorial). Që prej kohërave të rënda historike, kur padrejtësisht ...

Më shumë...

RKL: Evropa ka edhe faqen e vetë të zezë të së kaluarës dhe të tanishmes

Lajmi se Brukseli  zyrtar  injoroi edhe njëherë Shqipërinë dhe Kosovën, i ka goditur në mendjet e tyre të robëruara, iluzionistët, poltronët, servilët dhe shumicën dërrmuese të politikanëve tanë, që dikur luteshin e  faleshin drejt Stambollit, më vonë drejt Beogradit e tash falen e luten  drejt Brukselit. Evropa nuk është buka ...

Më shumë...

RKL: Rubin dhe Blomejer: “Çka i lejohet Jovit, nuk i lejohet Bovit”

Deklaratat paushalle të diplomatit amerikan, Xhejms Rubin, dikur përkrahës i luftës sonë çlirimtare dhe ambasadorit gjerman, në Prishtinë,  Peter Bolemejer,  pavarësisht tonit të butë dhe elokuencës së rezervuar diplomatike kanë për qëllim diskreditimin e luftës sonë çlirimtare, duke mbështetur për qeverisje ish-klasën komuniste pacifiste, të kohës së robërisë si dhe ...

Më shumë...