driloni com
vipa
Fillimi / Ahmet Qeriqi

Ahmet Qeriqi

ABDULLAH ADEM ÇERKEZI (28.11.1969-18.7.1998)

Në një lagje në skaje të qytezës së Kastriotit, vazhdon të jetojë tradita e çerkezëve, e dukshme dhe plotësisht e integruar në rrjedhat e traditës dhe e fatit tonë njerëzor e kombëtar. Në mënyrë të pakontestueshme, kishim jetesën e përditshme të përbashkët, në mënyrë krejt të pranueshme kishim fatin, ashtu ...

Më shumë...

Dëshmori i kombit, Visar Thaçi (31. 10. 1967 – 18. 7. 1998)

Dëshmori i kombit, Visar Thaçi (31. 10. 1967 – 18. 7. 1998)

Kalojnë vite, kalojnë dhe dekada, ndërsa kujtimi për dëshmorët mbetet i freskët në mendjet tona, në historinë e kombit tonë. Dëshmorët janë nderi dhe krenaria e çdo populli. Vetëflijimi i tyre është lapidari kryesor i lirisë. Kujtimi për ta nuk shuhet kurre, janë gjithmonë në mendjet e zemrat tona, ashtu ...

Më shumë...

Në përkujtim të 20-vjetorit të rënies heroike të luftëtarit të lirisë, dëshmorit të kombit, Visar Thaçi

Dëshmori i kombit, Visar Thaçi (31. 10. 1967 – 18. 7. 1998)

Kalojnë vite, kalojnë dhe dekada, ndërsa kujtimi për dëshmorët mbetet i freskët në mendjet tona, në historinë e kombit tonë. Dëshmorët janë nderi dhe krenaria e çdo populli. Vetëflijimi i tyre është lapidari kryesor i lirisë. Kujtimi për ta nuk shuhet kurre, janë gjithmonë në mendjet e zemrat tona, ashtu ...

Më shumë...

FSK-ja pajiset me automjete taktike amerikane ,,Hamvi’’

FSK-ja pajiset me automjete taktike amerikane ,,Hamvi’’

Në Ministrinë për Forcën e Sigurisë së Kosovës, në një ceremoni rasti, kryeministri i Republikës së Kosovës, z. Ramush Haradinaj dhe ambasadori i SHBA-ve, z. Greg Delavie nënshkruan aktin final të kontratës për furnizim me automjete shumë funksionale ushtarake me lëvizshmëri të lartë (HMMWV) nga Qeveria e Republikës së Kosovës ...

Më shumë...

RKL: Rritja qind për qind e pagave në Qeveri, rast për thellimin e manifestimit të pakënaqësisë sociale

RKL: Rritja qind për qind e pagave në Qeveri, rast për thellimin e manifestimit të pakënaqësisë sociale

– Po çka  hanë peshqit e mëdhenj, zonjë? – Hanë peshq të tjerë më të vegjël. – Po këta peshq të tjerë më të vegjël, çka hanë? – Ata hanë peshq të tjerë, që janë edhe më të vegjël. – Mirëpo këta, që janë fare-fare të vegjël,  çka hanë? – ...

Më shumë...

Isuf Bajrami: Çamëria dhe historia e saj tragjike I

cameria

Çështja çame dhe përgjithësisht çështja e minoritetit shqiptar në Greqi, lindi me vendimin e Konferencës së Londrës më 1913, e cila e shkëputi këtë trevë shqiptare dhe ia aneksoi atë Greqisë. Që nga kjo kohë fillon një presion i vazhdueshëm, një politikë sistematike e shtetit grek dhe e forcave të ...

Më shumë...

Isuf Bajrami: Çamëria dhe historia e saj tragjike II

Masakra në Çamëri

Edhe gjermanët u përpoqën ta hedhin minoritetin shqiptar në luftë kundër EAM-it dhe Frontit Nacionalçlirimtar Shqiptar. Këto përpjekje regresive shoqëroheshin me një propagandë me ngjyra të theksuara nacionaliste. Në kuadrin e bashkëpunimit të popullit shqiptar dhe atij grek, u bënë përpjekje për të vendosur ura lidhjeje në linjën e atyre ...

Më shumë...

Isuf Bajrami: Çamëria dhe historia e saj tragjike III

Isuf Bajrami: Çamëria dhe historia e saj tragjike III

Çamëria dhe çamët gjatë Luftës së Dytë Botërore Por përpara masakrës së korrikut, forcat e EDES-it kishin kryer një valë tjetër masakrash në qershor. Gjithashtu, pas verës pasoi një fushatë tjetër në tetor të vitit 1944 e cila bëri të plotë spastrimin etnik të Çamërisë. Rezultatet e këtij spastrimi kanë ...

Më shumë...

Isuf Bajrami: Çamëria dhe historia e saj tragjike IV

Isuf Bajrami: Çamëria dhe historia e saj tragjike IV

Nga hetimet e tij Palmeri përpiqet të hedhë sadopak dritë mbi motivet e kësaj masakre dhe ai jep një shpjegim ineresant që i afrohet të vërtetës ose më saktë është një pjesë e saj. Ai i raportonte eprorëve të tij se “Rrethi ku banonte ky minoritet ishte i pasur, konseguenca ...

Më shumë...

Isuf Bajrami: Çamëria dhe historia e saj tragjike V

Isuf Bajrami: Çamëria dhe historia e saj tragjike V

MEMORANDUM I KOMITETIT ANTIFASHIST TË EMIGRANTËVE ÇAMË NË SHQIPËRI – KOMISIONIT HETIMOR TË KËSHILLIT TË SIGURIMIT TË OKB-së RRETH TRAJTIMIT DHE MASAKRAVE NË MINORITETIN SHQIPTAR ÇAM NË GREQI Ne Komiteti Antifashist i Emigrantëve Çamë në Shqipëri, me besim në parimet demokratike dhe humanitare të U.N.O.-s, n’emër të emigrantëve Çamë në ...

Më shumë...

Isuf Bajrami: Çamëria dhe historia e saj tragjike VI

Isuf Bajrami: Çamëria dhe historia e saj tragjike VI

Në Granicë të Filiatit janë mbuluar kufomat e 46 vetave dhe të therrura me thika dhe 45 të tjerë në fushë të Filatit tek ara e Xhelo Metos. Familje të tëra janë zhdukur me prindër, fëmijë dhe foshnjë në djep. Gratë dhe vajzat u çnderuan. Me qindra deklarata të atyre ...

Më shumë...

Agim Vuniqi: Doktrina e re e politikaneve “miqësia”, “Zajednica” dhe betejat me shtatore…

Agim Vuniqi

Demokracia në Kosovë është “lëkurëhollë”, dhe përpëlitet  nga rreziku  i shembjes, nëse të zgjedhurit vazhdojnë edhe më tutje të shpresojnë se zgjedhjet janë trampolinë për të “shëruar” apetitet grabitçare, Nuk është aspak e çuditshme, qe elektorati nuk vërejti përmirësimin e jetës, përjetuan rëndë uzurpimet pronësore, jashtë ligjore dhe mos veprimin ...

Më shumë...

Prof. dr Hakif Bajrami: Si duhet ta përkthejmë largimin e serbëve nga FSK-ja me kërkesë të Beogradit

Prof. Dr. Hakif Bajrami

Në dy muajt e fundit në institucionin ma të çmuar të shtetit ma të ri në Evropë, në Republikën e Kosovës, FORCA e SIGURISË KOSOVËS nuk lejohet të avansohet në ushtri. Kjo shansë që Beogradi ta mbajë Republikën e Kosovës, në pranga është vënë në Marrëveshjen e Wjenës . E ...

Më shumë...

Ragmi Mustafa: Nëse Serbia kërkon veriun e Kosovës, Medvegja, Bujanoci e Presheva do t’i bashkohen Kosovës

Ragmi Mustafa: Nëse Serbia kërkon veriun e Kosovës, Medvegja, Bujanoci e Presheva do t’i bashkohen Kosovës

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, Ragmi Mustafa, ka thënë se çështja e tri komunave shqiptare  është një problem i cili  kërkon një zgjidhje që nga fundi i konfliktit të armatosur i vitit 2001 dhe për këtë arsye do të ishte mirë që përfaqësuesit e partive shqiptare të përfshihen në dialogun ...

Më shumë...

Përfaqësuesit e Preshevës, Bujanocit e Medvegjës kërkojnë të përfshihen në dialogun mes Kosovës e Serbisë

Përfaqësuesit e Preshevës, Bujanocit e Medvegjës kërkojnë të përfshihen në dialogun mes Kosovës e Serbisë

Përfaqësuesit e shqiptarëve të tri komunave të Kosovës Lindore, aktualisht nën Serbi Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, kërkojnë me ngulmë që në procesin e dialogut dhe marrëveshjes politike që pritet të arrihet ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, të futet si çështje edhe zgjidhja për këto tri komuna. Ata me anë të një ...

Më shumë...

Mehmet Bislimi: Azem Galica (1889 -1924), atdhetar dhe prijës i çetave çlirimtare kundër okupimit serb të trojeve shqiptare

Azem Galica

Azem Bejtë Galica është ndër luftëtarët më të njohur popullorë, i cili tërë jetën e tij në moshën më të mirë ia kushtoi luftën për çlirim dhe bashkimin kombëtar të shqiptarëve. Ai me bashkëluftëtarët dhe bashkëshorten e tij Qerime Halil Radisheva e mbiquajtur “Shote Galica” për 12 vjet rresht luftoi ...

Më shumë...