Avni Kastrati: Banorët që nuk morën pjesë në regjistrimin e popullsisë, nuk do të mund të marrin shërbime nga shteti

Avni Kastrati: Banorët që nuk morën pjesë në regjistrimin e popullsisë, nuk do të mund të marrin shërbime nga shteti

Procesi i regjistrimit të popullsisë në Kosovë ka përfunduar, dhe shefi i Agjencisë së Statistikave të Kosovës, Avni Kastrati, ka deklaruar se personat që nuk janë regjistruar nuk do të mund të marrin shërbime nga shteti, në përputhje me përvojën e shteteve të tjera. Kastrati bëri të ditur se misioni i Agjencisë së Statistikave ka përfunduar, dhe pritet që brenda një muaji e gjysmë të publikohen rezultatet preliminare të regjistrimit të popullsisë. Ai shtoi se sistemi i regjistrimit është monitoruar nga qendra, duke siguruar që çdo objekt më shumë se katër metra katror të vizitohet për regjistrim deri në tre herë. Kastrati theksoi se personat që janë regjistruar janë pjesë e sistemit dhe nuk do të mund të marrin shërbime apo benefite nga shteti për ata që nuk janë pjesë e regjistrave të popullsisë.

Kontrolloni gjithashtu

Josep Borrell

Josep Borrell ka thënë se Evropa nuk është e plotë derisa Ballkani Perëndimor të bëhet pjesë e saj

Përfaqësuesi i lartë i Bashkimit Evropian (BE) për politikën e jashtme dhe sigurinë, Josep Borrell, …