MIT KS
Fillimi / Lajmet / Banka Botërore i ka ndarë Shqipërisë 20 milion dollarë për ta luftuar koronavirusit
Shqipëria ka dënuar gjuhën e urrejtjes dhe sloganet ksenofobe sllavo-maqedonase kundër shqiptarëve

Banka Botërore i ka ndarë Shqipërisë 20 milion dollarë për ta luftuar koronavirusit

Banka Botërore i ka ndarë një fond prej 1.9 miliardë dollarë për 25 vende të Evropës dhe Azisë Qendrore që po përballen me koronavirusin. Këshilltarja e drejtorit ekzekutiv të Bankës Botërore, Greta Minxhozi, deklaroi se përfituese e këtyre fondeve është dhe Shqipëria. Nga ky fond, Shqipërisë i janë ndarë 20 milion dollarë. Ajo ka shtuar më tutje se po punohet me ekipet e Ministrisë së Financave dhe Shëndetësisë për të përcaktuar prioritetet dhe është çështje ditësh përgatitja e projekteve. Kushtet që po përgatiten këto programe janë një rast i paprecedent. Me përafërsi mund të shkojë deri në 20 milionë fondi për nevojat e emergjencës për sistemin shëndetësor. Këshilltarja e drejtorit ekzekutiv të Bankës Botërore, Greta Minxhozi shtoi se tani është duke u punuar me intensitet shumë të lartë dhe është çështje ditësh dhe javësh që projektet të përfundojnë.

Kontrolloni gjithashtu

Gjendje alarmante në Brazil, mbi 33 mijë viktima nga koronavirusi

Mediet ndërkombëtare njoftojnë për gjendje alarmante në Brazil për shkak të koronavirusit. Gazeta “The Guardian” ...