Airport Adem Jashari
tv dielli
kek
MIT
Fillimi / Lajmet / Bodo Weber: Emërimi i Grenell-it nuk do të thotë përfshirje më e madhe e SHBA-ve në dialogun Kosovë – Serbi
Bodo Weber: Emërimi i Grenell-it nuk do të thotë se do të këtë përfshirje më të madhe të SHBA-ve në dialogun Kosovë - Serbi

Bodo Weber: Emërimi i Grenell-it nuk do të thotë përfshirje më e madhe e SHBA-ve në dialogun Kosovë – Serbi

Bashkëpunëtor i lartë në Këshillin për Politikën e Demokratizimit në Berlin, Bodo Weber, thotë se emërimi i Richard Grenell si i dërguar Special i Shtëpisë së Bardhë për dialogun Kosovë-Serbi nuk do të thotë edhe përfshirje më e madhe e SHBA në periudhën e ardhshme për të zgjidhur çështjen e Kosovës. “Në Kosovë, Serbi dhe në rajon, emërimi i dy të dërguarve specialë, njëri Matthew Palmer për Ballkanin Perëndimor dhe tjetri Richard Grenell për dialogun Beograd-Prishtinë, është interpretuar si një angazhim i ri dhe me këtë është vendosur fokusi i administratës amerikane në Ballkanin Perëndimor”, shprehet Weber. Ai gjithashtu thekson se zgjedhjet e kaluara parlamentare kanë treguar deri diku potencialin demokratik të Kosovës, por që hijet po hidhen në ngjarje pas mbylljes së vendvotimeve.

Kontrolloni gjithashtu

Vuçiq: Është vetëm çështje kohe para se Serbisë do t’i duhet ta njohë pavarësinë e Kosovës, “de facto” apo “de jure”

Vuçiq: Është vetëm çështje kohe para se Serbisë do t’i duhet ta njohë pavarësinë e Kosovës, “de facto” apo “de jure”

Është vetëm çështje kohe para se Serbisë do t’i duhet ta njohë pavarësinë e Kosovës, ...