Brok: Nuk është mirë të nxitet ndryshimi kufijve, por nëse dy palët arrijnë të merren vesh, atëherë është një gjë tjetër

Brok: Nuk është mirë të nxitet ndryshimi kufijve, por nëse dy palët arrijnë të merren vesh, atëherë është një gjë tjetër

Eurodeputeti gjerman i CDU-së, z Brok,  me influencë të madhe në Parlamentin Evropian dhe partinë gjermane për të përditshmen austriake „Der Standard“ ka komentuar zhvillimet e fundit politike në Ballkan, pas hapjes së ide për korrigjimin e kufijve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë. Europeduteti i partisë së Angela Merkelit ka theksuar se askush nuk është mirë që të nxisin ndryshimin e kufijve. “Mirëpo nëse dy palët arrijnë të merren vesh, atëherë është një gjë tjetër”, ka thënë Brok, duke lënë të nënkuptohet se të gjithë duhet të pajtohen nëse dy palët merren vesh. Brok për një kohë të gjatë është duke udhëhequr Komisionin për Politikë të Jashtme në Parlamentin Evropian.

 

Kontrolloni gjithashtu

Rrezarta Krasniqi: Kompromiset në dëm të Kosovës kjo qeveri i ka bërë standard të politikës së jashtme

Deputetja e LDK-së, Rrezarta Krasniqi, nuk beson që do të hiqen sanksionet e vendosura nga BE-ja

Deputetja e LDK-Së, Rrezarta Krasniqi nuk besojnë që do të hiqen sanksionet e vendosura nga …