Fejton

Selinë e Radios e vizitojnë Azem Syla, Jakup Krasniqi dhe Ramë Buja (1 mars, 1999)

Selinë e Radios e vizitojnë Azem Syla, Jakup Krasniqi dhe Ramë Buja (1 mars, 1999)

Gjatë natës nuk kam fjetur fare. Kam pasur temperaturë, të përcjellë me djersë dhe mundime. Meqë Neziri ende nuk ka ardhur, ndërsa Martini sërish ka shkuar në Drenicë dhe ende nuk është kthyer, edhe i sëmurë kam bërë përpjekje për t`i përgatitur informatat dhe ndonjë koment apo analizë. Gjatë para …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Një shënim tematik dokumentar në përvjetorin e parë të Masakrës që kanë kryer serbët në Çirez dhe në Likoshan (28 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Një shënim tematik dokumentar në përvjetorin e parë të Masakrës që kanë kryer serbët në Çirez dhe në Likoshan (28 shkurt, 1999)

Edhe pse i rraskapitur dhe i lodhur nga sëmundja  duhet patjetër të shkoj në Berishë, meqë sot është përvjetori  Masakrës në Çirez dhe në Likoshan. Kam përgatitur një emision tematik dokumentar dhe duhet ta realizojmë  para fillimit të transmetimit të emisionit ditor. Sapo kam arritur në Berishë,  iu kam rrekur …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Përveç luftës dhe rrezikut nga armiku edhe përçarje dhe ndasi (27 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Përveç luftës dhe rrezikut nga armiku edhe përçarje dhe ndasi (27 shkurt, 1999)

Kam fjetur pak dhe keq, meqë e kam ndërruar ambientin. Gripi më ka pllakosur. Kam edhe temperaturë të shprehur, por tani për tani nuk po jepem. Sot, Nezir Myrtaj dhe Ilir Novosella janë nisur për në Prishtinë. Neziri ka shkuar për shkak se bashkëshortja e tij Kadria është e sëmurë. …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Një këngë patriotike për Komandant Kumanovën (26 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Një këngë patriotike për Komandant Kumanovën (26 shkurt, 1999)

Kemi  kaluar një natë të ftohtë të këtij acari dimëror. Disa prej punëtorëve sidomos Fatmir Dugolli dhe Valdet Hoti kanë rënë me rroba dhe janë mbuluar vetëm me batanie. Unë, meqë jam ftohur kam rënë më herët, mirëpo më zgjoi nga gjumi Nusret Pllana, meqë gabimisht isha mbuluar me jorganin …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Anëtarët e delegacionit të Konferencës së Rambujesë janë kthyer në Aeroportin e Prishtinës, pa pjesëtarët e UÇK-së (25 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Anëtarët e delegacionit të Konferencës së Rambujesë janë kthyer në Aeroportin e Prishtinës, pa pjesëtarët e UÇK-së (25 shkurt, 1999)

Ky dimër për shumëçka do të mbahet mend. Edhe gjatë natës së mbrëmshme ka rënë dëborë. Së bashku me Nezirin e kemi çelur rrugën prej Grykës së Kizharekës deri në Berishë, meqë para nesh nuk kishte kaluar askush. Për shkak të acarit vishemi trash dhe  djersa na del mbi rroba. …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Bacë Adem Demaçi deklarohet kundër marrëveshjes së Rambujesë (24 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Bacë Adem Demaçi deklarohet kundër marrëveshjes së Rambujesë (24 shkurt, 1999)

Edhe pse dimër dhe acar, pas stuhisë duket sikur moti po qetësohet Gjatë tërë ditës jemi angazhuar në sajimin dhe marrjen e informatave sidomos nga terreni dhe lajmet që kanë të bëjmë me fatin e Konferencës së Rambujesë. Me mund dhe punë këmbëngulëse kemi bërë disa ndërrime në program. Sot …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Presion ndërkombëtar për ta nënshkruar marrëveshjen në Rambuje (23 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Presion ndërkombëtar për ta nënshkruar marrëveshjen në Rambuje (23 shkurt, 1999)

Pas shtrëngatës dhe stuhisë së mbrëmshme ka filluar dëbora dhe fërfëlliza e cila si gjithnjë I ka zënë të gjitha shtigjet. Edhe sot Rizah Berisha me tërë ekipin kanë hequr borën nga rruga deri te vend-transmetimi. Rizës shpeshherë i ndihmojnë edhe Fatmiri e Valdeti. Era e shkundërmuar ka krijuat trape …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Luftime të ashpra në Zonën e Shalës, në Anadrin dhe në fshatrat e Klinës (22 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Luftime të ashpra në Zonën e Shalës, në Anadrin dhe në fshatrat e Klinës (22 shkurt, 1999)

Në orën 10. 00 kam arritur në Berishë Kemi filluar përgatitjen e emisioni pa ia varur veshin problemeve të cilat sa më shumë mundohemi t`i evitojmë aq më keq na zgjerohen, sikur përpjekjet për të dalë nga zalli i gjallë. Tani e tutje po bëhemi imunë dhe në këtë ndeshtrashë. …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Konferenca në Rambuje shtyhet për një afat të caktuar. Vazhdon presioni i faktorit ndërkombëtar si për palën shqiptare ashtu edhe për palën serbe (21 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Konferenca në Rambuje shtyhet për një afat të caktuar. Vazhdon presioni i faktorit ndërkombëtar si për palën shqiptare ashtu edhe për palën serbe (21 shkurt, 1999)

Lajmi kryesor i ditës sot u përhap nga kështjella e Rambujesë në Francë. Bëhet e ditur se për shkaqe tanimë të njohura  ndërmjetësuesit ndërkombëtar të Konferencës e kanë shtyrë afatin e nënshkrimit të projekt-dokumentit, për t iu dhënë kohë palëve të harmonizojnë qëndrimet e tyre përbrenda delegacioneve. Më duket se …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Konferenca e Ramujesë në krizë permanente (20 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Konferenca e Ramujesë në krizë permanente (20 shkurt, 1999)

Herët  në mëngjes me Ali Mullinin jemi nisur në relacionin tonë gati të përditshëm. Me rrugën e mundimshme për në Berishë tanimë jam pajtuar por më vie  inat nga vetvetja përse nuk po arrij ta ndërroj ritmin e hapërimit. Sapo të nisem drejt shelgjeve te Mullini i Katunit, këmbët sikur …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Në pritje të epilogut të Konferencës së Rambujesë (19 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Në pritje të epilogut të Konferencës së Rambujesë (19 shkurt, 1999)

Pritet që nesër në Kështjellën e Rambujesë në Francë të përfundojë e ashtuquajtura konferencë ndërkombëtare për Kosovën. Jam tejet skeptik në ndonjë rezultat të mundshëm pozitiv për çështjen tonë. Kam prirje të besoj se krej kjo bëhet për ta frikësuar Serbinë që ajo nën presion të pranojë një zgjidhje politike …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Në seli kanë ardhur edhe profesori dhe intelektuali, dr. Shyqri Galica me disa të tjerë (17 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Në seli kanë ardhur edhe profesori dhe intelektuali, dr. Shyqri Galica me disa të tjerë (17 shkurt, 1999)

Me mjaft vështirësi dhe nëpër dëborë kemi arritur deri në seli. Kam vendosur që tani e tutje t`i rralloj vajtje ardhjet, mirëpo nuk e di a do të mundëm, meqë sa herë vij këtu më duket se atje më kanë mbetur të gjithë. Berati ka mbetur në Krojmir. Ai po …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Konferenca e Rambujesë në krizë (16 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Konferenca e Rambujesë në krizë (16 shkurt, 1999)

Konferenca në Rambuje ka filluar të përshkohet me krizë permanente. Pala serbe nuk po i trajton seriozisht problemet për të cilat është ftuar në  Rambuje. Disa plasaritje dhe  mospajtime janë shfaqur edhe në mesin e delegacionit tonë, por qëndrimi unik karshi pretendimeve të delegacionit serb është evident. Përfaqësues të NATO-së …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Zgjerohet stafi i Radios (15 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Zgjerohet stafi i Radios (15 shkurt, 1999)

Pas bisedës paraprake me Ali Mullinin sot ka ardhur me ne edhe Fatmir Dugolli nga Pjetërshtica. Fatmiri është elektricist dhe ka përvojë pune sidomos në evitimin e defekteve të ndryshme të pajisjeve teknike. Aliu na lë në vendin e caktuar dhe së bashku me Fatmirin marrim rrugën përpjetë drejt maleve …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Një vizitë kalimthi në shtëpinë e Adil Cenës në Nekoc (14 shkurt, 1999)

Një vizitë kalimthi në shtëpinë e Adil Cenës në Nekoc (14 shkurt, 1999)

Sot, kemi pasur një ditë relativisht të qetë. Të gjithë angazhohemi rreth përgatitjes së programit. Rizahu dhe Milaimi tërë ditën e ndezin stufën. Po ashtu kujdesën edhe për ushqimin. Qëndrojnë shpesh me ne edhe vajzat e vogla  dhe djali i Rizës, Arbeni, i cili shkon në klasën e katërt. Vijnë …

Më shumë...