kek
tv dielli
Airport Adem Jashari
MIT
Fillimi / Institucionet (faqe 450)

Institucionet

Ka përfunduar projekti i elektrifikimit në fshatin Makërmal

Banorët e fshatit Makërmal të komunës së Skenderajt, problemin e rrjetit elektrik të fshatit nuk do ta kenë më pasi tashmë ka përfunduar rrjeti i ri elektrik në këtë fshat. Rregullimi i rrjetit elektrik ka qenë kërkesa kryesore e banorëve të Makërmalit drejtuar institucioneve lokale të Skenderajt dhe prioritet i ...

Më shumë...

Mërgimtarët ndihmojnë një familje në meremetimin e shtëpisë

Me iniciativë të mërgimtarëve tanë në Gjermani, janë siguruar mjetet për meremetimin e shtëpisë për familjen e Elmi Begajt nga Banja e Malishevës. Për këtë qëllim, në zyrën e Kryetarit të Komunës së Malishevës ka qëndruar mërgimtari dhe humanisti Besir Bytyçi nga Shkoza, i cili edhe e ka njoftuar kryetarin ...

Më shumë...

Nënshkruhet marrëveshja për fillimin e punimeve në projektin “Ndërtimi i kanalizimit për 6 fshatra të Kaçanikut  

Banorët e fshatrave Doganaj, Elezaj, Duraj, Gabrricë, Bajnicë dhe Koxhaj të komunës së Kaçanikut, së shpejti do të kenë të rregulluar problemin e kanalizimit, falë projektit të përbashkët të financuar nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor në bashkëpunim me Komunën e Kaçanikut. Kryetari i Komunës së Kaçanikut Besim Ilazi, ...

Më shumë...

Nisen punimet për ndërtimin e rrugës së Kelmendëve në fshatin Rastavicë

Të martën në kuadër të nënshkrimit të marrëveshjeve të mirëkuptimit ndërmjet Ministrisë së Administrimit të Pushtetit Lokal dhe Komunës e Deçanit, kanë nisur punimet në ndërtimin e rrugëve te Kelmendëve dhe të shkollës në fshatin  Rastavicë të Deçanit. Të pranishëm në këtë aktivitet ishin Kryetari i komunës së deçanit Rasim ...

Më shumë...

Vazhdon dezinsektimin selektiv të zonave endemike në Astrazup dhe Maxharrë të Malishevës

Fushata e dezinsektimit selektiv të zonave endemike në Komunën e Malishevës, vazhdon në Astrazup dhe Maxharrë. Aktiviteti i dezinsektimit selektiv është i paraparë me Planin Strategjik për parandalimin dhe luftimin e Etheve Hemorragjike Krime Kongo. Ky njoftim, shërben edhe për bletarët të cilët duhet të kenë kujdes të shtuar ndaj ...

Më shumë...

Shkolla Fillore “ Qamil Ilazi” nga Kaçaniku i Vjetër e para në Testin e Arritshmërisë në nivel komunal

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë i ka publikuar rezultatet e testit të Arritshmërisë për nxënësit që kanë përfunduar klasën e nëntë. Shkolla Fillore dhe Mesme e Ulët “Qamil Ilazi” nga Kaçaniku i Vjetër ka arritur rezultatin më të mirë në nivel komunal, duke u radhitur e para me shkallë ...

Më shumë...

Ka nisur asfaltimi i rrugës së quajtur Drumi i telit në fshatrat e Deçanit

Ka nisur asfaltimi i rrugës së quajtur Drumi i telit në fshatrat e Deçanit   projekt ky shumë i rëndësishëm për banorët e kësaj ane. Për të parë nisjen e asfaltimit të kësaj rruge, në këtë pjesë të qytetit ka qëndruar kryetari i Komunës së Deçanit Rasim Selmanaj si dhe nënkryetari ...

Më shumë...

14 shkolla në komunën e Malishevës furnizohen me pajisje teknologjike

Në kuadër të investimeve në shkollat e Komunës së Malishevës, me qëllim të efikasitetit në punë dhe me qëllim të krijimit të kushteve më të mira për mësimdhënësit dhe menaxhmentin e shkollave, Drejtoria për Arsim dhe Edukim në komunën e Malishevës, ka pajisur edhe katërmbëdhjetë shkolla, me pajisje teknologjike. Me ...

Më shumë...

Deçani nderon Dëshmorët

Të martën me 6 qershor 2017, në Voksh të komunës së Deçanit në ora 10:30 mbahen homazhe për dëshmorin Shaban Mazrekaj dhe në Gllogjan në ora 11:00 për dëshmorët Burim Mustafaj dhe Shpend Malaj. Ftohen qytetarët të jeni pjesë e nderimit dhe kujtimit të këtyre dëshmorëve të rënë në Altarin ...

Më shumë...

Vazhdon repelimi i kafshëve në Guncat dhe Lubizhdë të Malishevës

Faza e tretë e repelimit të kafshëve në territorin e komunës së Malishevës vazhdon të martën me 06 qershor, në fshatrat Guncat dhe Lubizhdë. Repelimi i kafshëve bëhet në kuadër të zbatimit të planit strategjik për luftimin dhe parandalimin e etheve hemorragjike krime kongo (EHKK). Për këtë qëllim, luten të ...

Më shumë...

Shiu i rrëmbyeshëm ka shkaktuar dëme në disa pjesë të Skenderajt

Shiu i rrëmbyeshëm dhe me stuhi që ka rënë gjatë fundjavës në Skenderaj ka shkaktuar dëme në disa lokacione të Skenderajt. Lakocionet më të dëmtuar janë Lagjja 3 në dy vendbanime, një pjesë e Lagjes 6 dhe disa dëme të vogla në disa fshatra. Edhe në disa rrugë të qytetit ...

Më shumë...

Rregullimi i hapësirave publike në Skenderaj drejt përfundimit

Komuna e Skenderajt po investon dukshëm edhe në hapësirat publike pranë objekteve te banimit kolektiv. Përveç përfundimit të rregullimit të hapësirave publike në Lagjen 1, projekt ky që tashmë ka përfunduar, Komuna e Skenderajt është në përfundim të projektit tjetër të rregullimit të hapësirave publike në një lokacion tjetër të ...

Më shumë...

Mbahen garat e diturisë për nderë të Ditës së Çlirimit

Për nderë të Ditës së Çlirimit të Kaçanikut – 11 Qershorit janë mbajtur garat komunale të diturisë në 7 lëndë mësimore. Garat janë mbajtur në lëndët: Gjuhë Shqipe, Matematikë, Kimi, Fizikë, Biologji, Gjeografi dhe Histori, ndërsa nxënësit më të mirë janë shpërblyer me mirënjohje nga organizatori, Drejtoria e Arsimit e ...

Më shumë...

Deçani nderon dëshmorët e kombit

Komuna e Deçanit të shtunën me 3 Qershor 2017, në ora 11:00, mbahen homazhe për Dëshmorët e kombit, Rexhep Mazrekaj, Selmon Dukaj e Ahmet Baqaj. Homazhet do te mbahen tek vendi i rënies, në magjistralen Deçan-Gjakovë. Po ashtu në ora 11:30 në Irzniq do të bëhen homazhe edhe  për Dëshmorin ...

Më shumë...

Sportistët e rinj kaçanikas triumfojnë në garat regjionale në Ferizaj

Shkolla Fillore “Emin Duraku” në komunën e Kaçanikut mori vendin e parë në garat regjionale në Ferizaj në kategorinë e meshkujve në futsall si dhe vendin e parë në basketboll, kurse Shkolla Fillore “Jusuf Gërvalla” mori vendin e parë në futsall në kategorinë e femrave. Fatos Vishi- Këshilltarë për Rini ...

Më shumë...

Në përvjetorin e rënies shënohet dita e shkollës që mban emrin e dëshmorit Ibrahim Mazreku

Shkolla Fillore e Mesme e Ulët “Ibahim Mazreku” në Malishevë, shënoi ditën e shkollës e cila mban emrin e dëshmorit të kombit Ibrahim Mazreku, i rënë më 2 qershor të vitit 1999. Në këtë shënim morën pjesë edhe Kryetari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj, drejtori i arsimit, Avdi Morina, ...

Më shumë...