Airport Adem Jashari
tv dielli
MIT
kek
Fillimi / Institucionet (faqe 480)

Institucionet

Përkrahje për 10 fermerë të rinj të komunës së Shtimes

Si rezultat i zbatimit të Marrëveshjes për bashkëpunim në mes të komunës së Shtimes, përkatësisht Drejtorisë për Zhvillim Ekonomik dhe Iniciativës për Zhvillimin e Bujqësisë së Kosovës (“IADK” ), të nënshkruar më 1.2.2017,  më 16.3.2017, kanë nënshkruar kontratat 10 përfitues të projekteve për serra. Më nënshkrimin e këtyre kontratave fermerëve ...

Më shumë...

Përurohen punimet në projektin e hapjes së rrugës në fshatin Biqec të Kaçanikut

Nënkryetari i Komunës së Kaçanikut Remzi Elezi, mori pjesë në përurimin e punimeve në rrugën në Lagjet Mezin-Koraç dhe Bunjaku, të cilat do të lidhen me rrugën “Mynyr Thaçi” në Kovaqec. Me këtë rast Nënkryetari Elezi foli për rëndësinë e hapjes së kësaj rruge, duke shtuar se banorët e kësaj ...

Më shumë...

Qindra mijëra euro për investime në projektet infrastrukturore për Komunën e Kaçanikut

Kryetari i Komunës së Kaçanikut, Besim Ilazi dhe Ministri i Infrastrukturës, Lutfi Zharku nënshkruan Memorandumin e mirëkuptimit për financimin e projekteve të infrastrukturës rrugore në Kaçanik. Me anë të këtij Memorandumi do të financohet realizimi i ndërtimit të rrugëve “Nexhmush Elezi”, “Selim Shehu” dhe “Burim Rexha”, “Rushit Luta”, “Bajram Berisha”, ...

Më shumë...

Komuna e Skenderajt ka rritur dukshëm të hyrat dhe ka reduktuar shpenzimet

Komiteti për Politikë dhe Financa i udhëhequr nga Kryesuesi i Kuvendit komunal të Skenderajt Ismet Salihu, në mbledhjen e radhës ka diskutuar dhe i ka rekomanduar Kuvendit të komunës, Raportin financiar të realizimit të buxhetit komunal janar-dhjetor 2016. Anëtarët e KPF-së kanë lavdëruar punën e ekzekutivit të Komunës së Skenderajt ...

Më shumë...

Njësia e shpëtimit në Malishevë testoi barkën e shpëtimit dhe demonstroi shkathtësitë e veta

Shërbimi i Zjarrfikësve dhe i Shpëtimit në Malishevë, në liqenin në Mirushë, ka testuar barkën e  shpëtimit dhe në të njëjtën kohë edhe ka demonstruar aftësitë e saj, në rastet emergjente të ndërhyrjes në ujë, përkatësisht në liqe. Pjesëtarët e njësisë së shpëtimit, kanë treguar se janë të përgatitur në ...

Më shumë...

Zëvendësministri Qazim Rahmani priti në takim investitorë italianë

Zëvendësministri i Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Qazim Rahmani, ka pritur disa zyrtarë të lartë italianë të disa kompanive të njohura. Delegacioni në përbërje nga Alberti Drudi, Manuele Camazzato, Matteo Monterumici, Luca Giuseppe dhe Carlo Ripanti u njoftua nga zëvendësministri për punën dhe aktivitetet e Ministrisë së Kulturës, Rinisë ...

Më shumë...

Kanadaja mbështet fuqishëm Kosovën në fushën e kulturës

Në Galerinë e Ministrisë së Kulturës u hap ekspozita, “Natyra e Universit” e artistes nga Kanadaja, Jo Ann Lanneville ku i pranishëm ishte edhe ambasadori i Kanadasë me seli në Kroaci, Daniel Maksymiuk. Ekspozita e artistes kanadeze paraqet një reflektim të botës përreth saj për shumë vite dhe punimet paraqesin ...

Më shumë...

Situatë e qetë me pak raste të ndodhura gjatë javës në Suharekë

Në takimin e rregullt javorë të koordinimit lokal për siguri, që u mbaj të enjten në Suharekë, komandanti i stacionit policor në Suharekë, kapiten Milazim Lumi, e ka vlerësuar të qetë dhe të sigurt  gjendjen në Komunë. Ai ka raportuar edhe për ngjarjet që kanë ndodhur gjatë javës që e ...

Më shumë...

U mbajt mbledhja e 37-të e KPF në Mitrovicë

Nën drejtimin e kryesuesit të Kuvendit të Komunës së Mitrovicës, Bislim Imeri, është mbajtur mbledhja e 37-të e rregullt e Komitetit për Politikë dhe Financa (KPF), në të cilën përveç anëtarëve, ishin të pranishëm edhe nënkryetari i komunës, Faruk Mujka dhe drejtorët e drejtorive komunale Në mbledhje u diskutua për ...

Më shumë...

Mitrovica lider në vend sa i përket integrimit të TIK-ut

Në kuadër të Projektit të BE-së “Teknologjia e Informacionit dhe komunikimit dhe mësimi elektronik në Arsim (TIK)-Faza II, në Mitrovicë është mbajtur Konferenca rajonale në këtë temë, në të cilën është diskutuar edhe për përvojat e Kosovës. Konferencën, në të cilën mori pjesë edhe kryetari i komunës së Mitrovicës, Agim ...

Më shumë...

Ka filluar ndërtimi i rrugës që do të shërbej si transit në Malishevë

Në kuadër të rregullimit të infrastrukturës së përgjithshme në Komunën e Malishevës, ka filluar rregullimi i rrugës brenda qytetit, përkatësisht nga lagja Hoti, deri në lagjen e Gurit. Kjo rrugë, do të shërbej edhe si një transit i vogël, pasi e lidh qytetin nga veriu në jug, përkatësisht dy lagjet ...

Më shumë...

MKRS-ja nënshkruan memorandum me Aleancën Franceze në Prishtinë

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka nënshkruar memorandum bashkëpunimi me Aleancën Franceze në Prishtinë. Qëllimi i këtij memorandumi është mbështetja financiare për projektet e “Promovimit të Frankofonisë në Kosovë”,  siç janë: Java e Frankofonisë, Festa e Muzikës, Java e Filmit Frankofon. Ministria e Kulturës, në realizimin e këtyre projekteve, ...

Më shumë...

Është organizuar debate i dytë më qytetar e Deçanit

Është organizuar debati i dytë  më qytetar të qytetit të Deçanit lidhur më projektin për zgjerimin e rrugës ,,Luan Haradinaj’’ dhe Dëshmoret e Kombit’’. I pranishëm ishte i pari i komunës së Deçanit Rasim Selmanaj, drejtori i Urbanizmit dhe planifikimit Hapësinore  Ramë Melaj më bashkëpunëtorë, një pjesë ë Asamblistëve Komunal ...

Më shumë...

Në Suharekë u mbajt takimi për përmbylljen e Projektit: “Sistemi i unifikuar i adresave”

Zyrës së BE-së në Kosovë, znj. Malgorzata Skocinska, përfaqësuesit nga Agjensioni Kadastral  i Kosovës, Blerina Kurti dhe Berat Preniqi,  Kompania “Sinjalizimi”  nga Suhareka,  dhe  Drejtoria Komunale  për Urbanizëm, Planifikim dhe Mjedis në Suharekë, kanë biseduar të mërkurën rreth përmbylljes së Projektit:  “Sistemi i unifikuar i adresave” në Komunën e Suharekës. ...

Më shumë...

FEA do të përkrahë ndërtimin e shtegut të atletikës në Malishevë

Zëvendës presidenti i Federatës Evropiane të Atletikës, Dobromir Karamarinov, ka qëndruar të mërkurën në Komunën e Malishevës, ku është pritur nga Kryetari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj. Në këtë takim është premtuar përkrahjen për ndërtimin e shtegut të atletikës në Malishevë. Në këtë takim, mori pjesë edhe Halil Sulejmani, ...

Më shumë...

Po vazhdojnë aksionin për eliminimin e deponive ilegale të mbeturinave në tërë territorin e komunës së Skenderajt

Sipas drejtorit për Shërbime Publike në Komunën e Skenderajt Murat Gashi, aksioni po vazhdon me intensitet të shtuar dhe do të vazhdojë deri në eliminimin e tërësishëm të deponive ilegale të mbeturinave. Ai ka deklaruar se në tërë territorin e komunës së Skenderajt janë identifikuar 70 deponi ilegale, të cilat ...

Më shumë...