MIT
Airport Adem Jashari
kek
tv dielli
Fillimi / Institucionet (faqe 482)

Institucionet

Ka filluar ndërtimi i rrugës që do të shërbej si transit në Malishevë

Në kuadër të rregullimit të infrastrukturës së përgjithshme në Komunën e Malishevës, ka filluar rregullimi i rrugës brenda qytetit, përkatësisht nga lagja Hoti, deri në lagjen e Gurit. Kjo rrugë, do të shërbej edhe si një transit i vogël, pasi e lidh qytetin nga veriu në jug, përkatësisht dy lagjet ...

Më shumë...

MKRS-ja nënshkruan memorandum me Aleancën Franceze në Prishtinë

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka nënshkruar memorandum bashkëpunimi me Aleancën Franceze në Prishtinë. Qëllimi i këtij memorandumi është mbështetja financiare për projektet e “Promovimit të Frankofonisë në Kosovë”,  siç janë: Java e Frankofonisë, Festa e Muzikës, Java e Filmit Frankofon. Ministria e Kulturës, në realizimin e këtyre projekteve, ...

Më shumë...

Është organizuar debate i dytë më qytetar e Deçanit

Është organizuar debati i dytë  më qytetar të qytetit të Deçanit lidhur më projektin për zgjerimin e rrugës ,,Luan Haradinaj’’ dhe Dëshmoret e Kombit’’. I pranishëm ishte i pari i komunës së Deçanit Rasim Selmanaj, drejtori i Urbanizmit dhe planifikimit Hapësinore  Ramë Melaj më bashkëpunëtorë, një pjesë ë Asamblistëve Komunal ...

Më shumë...

Në Suharekë u mbajt takimi për përmbylljen e Projektit: “Sistemi i unifikuar i adresave”

Zyrës së BE-së në Kosovë, znj. Malgorzata Skocinska, përfaqësuesit nga Agjensioni Kadastral  i Kosovës, Blerina Kurti dhe Berat Preniqi,  Kompania “Sinjalizimi”  nga Suhareka,  dhe  Drejtoria Komunale  për Urbanizëm, Planifikim dhe Mjedis në Suharekë, kanë biseduar të mërkurën rreth përmbylljes së Projektit:  “Sistemi i unifikuar i adresave” në Komunën e Suharekës. ...

Më shumë...

FEA do të përkrahë ndërtimin e shtegut të atletikës në Malishevë

Zëvendës presidenti i Federatës Evropiane të Atletikës, Dobromir Karamarinov, ka qëndruar të mërkurën në Komunën e Malishevës, ku është pritur nga Kryetari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj. Në këtë takim është premtuar përkrahjen për ndërtimin e shtegut të atletikës në Malishevë. Në këtë takim, mori pjesë edhe Halil Sulejmani, ...

Më shumë...

Po vazhdojnë aksionin për eliminimin e deponive ilegale të mbeturinave në tërë territorin e komunës së Skenderajt

Sipas drejtorit për Shërbime Publike në Komunën e Skenderajt Murat Gashi, aksioni po vazhdon me intensitet të shtuar dhe do të vazhdojë deri në eliminimin e tërësishëm të deponive ilegale të mbeturinave. Ai ka deklaruar se në tërë territorin e komunës së Skenderajt janë identifikuar 70 deponi ilegale, të cilat ...

Më shumë...

Delegacioni i Lobit Euro-Atlantik Shqiptar vizitoi komunën e Deçanit

Delegacioni i Lobit Euro-Atlantik Shqiptar i përbërë nga Shukri Ymeri Kryetar, Muhamet Belaj zv.kryetar, Skender Musliu dhe Adnan Rexhepi anëtarë të Kryesisë Qendrore të Lobit, janë pritur të martën nga i pari i komunës së DFeçanit Rasim Selmanaj, zyrtari për diasporë Sutki Hulaj dhe Drejtori i Zhvillimit Ekonomik Betim Mataj. ...

Më shumë...

MKRS-ja themeloi Çmimi Ndërkombëtar “Letërsia Shqipe”

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, ka themeluar një çmim të veçantë për personalitet, të cilët, me veprën e tyre, kanë ushtruar një ndikim esencial në emancipimin e shoqërisë, ngritjen dhe vetëdijesimin e përgjithshëm për vlerat emancipuese, me theks të veçantë, përmes fushës së letërsisë, duke ndikuar kështu në njohjen ...

Më shumë...

Kryeministri Mustafa vizitoi vendin ku do të nisin punimet për ndërtimin e Stadiumit Kombëtar

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Isa Mustafa, i shoqëruar nga ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Shala dhe kryetari i Federatës së Futbollit të Kosovës, Fadil Vokrri, vizituan vendin ku pritet të nisin punimet për ndërtimin e Stadiumit Kombëtar të Kosovës. Kryeministri Isa Mustafa u shpreh i lumtur me ...

Më shumë...

Marrëveshje mirëkuptimi për ndërtimin edhe të dy shkollave të reja në komunën e Shtimes

Ditë më parë, Kryetari i Komunës së Shtimes, Naim Ismajli, ka nënshkruar 2 (dy) marrëveshje mirëkuptimi  me Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë për realizimin e projekteve: “Ndërtimi i Shkollës Fillore, në Muzeqinë” dhe “Ndërtimi i Shkollës Fillore, në Carralevë “. Vlera parallogaritare e këtyre dy projekteve është 1.600.000 € ...

Më shumë...

Në Mitrovicë do të mbahet manifestimi sportiv “Vrapo me FSK- Mitrovica 2017”

Pjesëtarët e FSK-së, major Fetah Zejnullahu, togere Fitore Fazliu, toger Drilon Llalloshi dhe  nëntoger Kreshnik Haxhiu, janë pritur nga kryetari i komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri, për të biseduar për organizmin e manifestimit sportiv “Vrapo me FSK”. Në takim ishin të pranishëm edhe nënkryetari Faruk Mujka, drejtori i Infrastrukturës Besnik ...

Më shumë...

Komuna e Skenderajt po investon në hapësirat publike në Lagjen 1

Në Lagjen 1 të Skenderajt ka filluar rregullimi i hapësirave publike pranë objekteve kolektive të kësaj lagjeje. Investimet po bëhen në hapësirat e jashtme të objektit të banimit kolektiv përballë QKMF-së. Komuna e Skenderajt po intervenon në rregullimin e parkingjeve me kubëza dhe hapësirat para objekteve të banimit. Më këtë ...

Më shumë...

Një kompani gjermane ofron projektin për hapjen e 200 vendeve të punës në Mitrovicë

Drejtuar nga Fadil  Nura, kryesues i Bordit të Agjencionit për Zhvillim Rajonal të Veriut (AZHRV), dhe në prani të kryetarit të komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri, Mrike Macula, Kryeshefe Ekzekutive e ARDA në Kosovë dhe Rreze Duli, drejtoreshë e AZHRV, është  mbajtur takimi i Bordit të AZHRV-së, në të cilin ...

Më shumë...

Në Malishevë filloi fushata e repelimit të kafshëve

Në territorin e Komunës së Malishevës, ka filluar fushata e repelimit të kafshëve, si masë parandaluese, në kuadër të zbatimit të strategjisë për luftimin dhe parandalimin e  etheve hemorragjike krime kongo (EHKK). Repelimi i kafshëve bëhet nga Agjensioni i Veterinës dhe Ushqimit (AVUK), realizohet nga kompania “Fauna”, ndërsa i tërë ...

Më shumë...

Zëvendësministri Hoti takon klubin futbollistik “2 Korriku” në Gjermani

Në kuadër të takimeve që i ka pasur me mërgatën shqiptare në Gjermani, zëvendësministri i MKRS-së, Rexhep Hoti ka takuar edhe klubin futbollistik shqiptar “2 Korriku” në Saurland të North Rhine-Westphalia. Klubi është formuar në vitin 1991 dhe është pjesë e Kreisligës B Arnsberg dhe të gjithë lojtarët janë shqiptarë. ...

Më shumë...

Kryetari Selmanaj nënshkruan 3 Marrëveshje Mirëkuptimi për bashkëfinancimin e projekteve në Komunën e Deçanit

Në Prishtinë, kryetari i komunës së Deçanit Rasim Selmanaj ka nënshkruar 3 Marrëveshje Mirëkuptimi për Bashkëfinancim të projekteve në komunën e Deçanit. Këto tri Marrëveshje janë nënshkruara mes kryetarit Selmanaj dhe Ministrin te MMPH-së, Ferat Shala dhe kanë të bëjnë për këto projekte: Marrëveshje Mirëkuptimi për bashkëfinancimin e projektit ,,Ujësjellësi ...

Më shumë...