kek
Airport Adem Jashari
MIT
Fillimi / Institucionet (faqe 490)

Institucionet

Komuna e Malishevës mbajti dëgjimin publik për buxhet

Komuna e Malishevës, sot në sallën e Kuvendit të Komunës, ka mbajtur dëgjimin publik me qytetar dhe përfaqësues të fshatrave, për projekt buxhetin komunal 2017-2019, me theks të veçantë, për buxhetin e vitit 2017, ku u prezantua qarkorja e dytë buxhetore dhe  morën kërkesat e të gjitha vendbanimeve, për hartimin ...

Më shumë...

MMPH ndau pesëdhjetë mijë euro për riparimin e digës në liqenin e Mirushës

Sot në Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor (MMPH), është nënshkruar një memorandum mirëkuptimi mes kësaj ministrie dhe Komunës së Malishevës, përkatësisht mes u.d. i ministrit të MMPH, z.Ferat Shala dhe kryetarit të Komunës së Malishevës, z.Ragip Begaj, për investim në rregullimin e digës së liqenit në Mirushë. Shuma e ...

Më shumë...

MINISTRI YAGCILAR MORI PJESË NË PROMOVIMIN E SISTEMIT TË PROKURIMIT ELEKTRONIK

Ministri i Administratës Publike, Mahir Yagcilar, mori pjesë në ceremoninë e prezantimit të Sistemit të Prokurimit Elektronik. Në këtë prezantim, ku pos zyrtarëve tjerë të Ministrisë së Financave dhe të KRPP-së ishte i pranishëm edhe Ministri, Avdullah Hoti Në këtë takim, u tha se ky sistem siguron transparencë maksimale dhe ...

Më shumë...

Vazhdojnë investimet në qytetin e Skenderajt

Në vazhdën e investimeve që po bënë Komuna e Skenderajt në projektet infrastrukturore në gjithë territorin e komunës, në përfundim e sipër janë edhe dy rrugë në Lagjen 3 të Skenderajt. Rrugët “Kuvendi i Kaçanikut” dhe “Fazli Jakupi” janë tashmë në fazën e fundit të ndërtimit me kubëza. Me këtë ...

Më shumë...

Deçani ka mbajt diskutim për Qarkoren Buxhetore 2017/2019

Komuna e Deçanit  ka mbajtur takim të përbashkët  për të diskutuar draft dokumentin e Kornizës Afatmesme Buxhetore 2017-2019. Në këtë takim merrnin pjesë, Kryesuesi i Kuvendit  z.Jashar Dobraj, drejtori për Buxhet dhe Financa z.Agron Demukaj, një pjesë e anëtarëve të KPF-së përfaqësues të OSBE-së si dhe Këshillat e Fshatrave. Me ...

Më shumë...

U mbajt mbledhja e rregullt, e tetë, e kuvendit të Komunës së Shtimes

Kuvendi i Komunës së Shtimes, ka mbajtur mbledhjen e rregullt, të tetën sipas radhës, në të cilën, për rend dite, ka pasur këto pika: Shqyrtimi i dy Ekstrakteve të Procesverbalit nga mbledhjet më: 29.6.2016 dhe 8.07.2016.; Raporti gjashtëmujor i shpenzimeve financiare të Komunës së Shtimes për vitin 2016; Propozim-Buxheti i ...

Më shumë...

Kosova dhe Kroacia bashkëpunim të ngushtë në fushën e gjeologjisë

Zëvendësministri i Zhvillimit Ekonomik Gani Koci ka pritur në një takim Ambasadoren e Kroacisë në Prishtinë, Marija Kapitanoviq e shoqëruar nga Zllatko Vnuqec Sekretar i dytë i Ambasadës kroate, me të cilën janë dakorduar që të vazhdojë bashkëpunimi i dy vendeve në fushat që mbulon MZHE, me fokus sektori i ...

Më shumë...

Nënshkruhet marrëveshja për “Zonën Agro-Industriale” në Samadraxhë

Është nënshkruar marrëveshja për bashkëfinancimin e projektit të “Zonës Agro-Industriale, në fshatin Samadraxhës, mes Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë dhe Komunës së Suharekës. Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë, Hykmete Bajrami gjatë nënshkrimit të kësaj marrëveshje tha se qëllimi dhe interesi i Ministrisë që ajo drejton është që t’iu dalin në ...

Më shumë...

Kuvendi komunal në Skenderaj mbajti mbledhjen e rregullt të muajit gusht

Kuvendi komunal në Skenderaj mbajti mbledhjen e rregullt të muajit gusht, ku këtë mbledhje Kuvendi mori këto vendime: Përkrahu Informatën për procesin e korrje-shirjeve nga Drejtoria për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Rural Miratoi Projekt Rregulloren për Tatimin në pronën e paluajtshme të Komunës së Skenderajt për vitin 2017. Miratoi Projekt-Rregulloren ...

Më shumë...

Mbahet mbledhja e 34-të e Kuvendit Komunal të Mitrovicës

Nën drejtimin e kryesuesit, Bislim Imeri  dhe në prani të kryetarit të Komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri  dhe  bashkëpunëtorëve të tij, është mbajtur mbledhja e 34-të e rregullt e Kuvendit të Komunës, në të cilën u shqyrtuan disa pika të rendit të ditës, që më parë kishin qenë temë diskutimi ...

Më shumë...

Ambienti, bujqësia, transiti dhe shtrati i lumit, prioritet i Malishevës për vitin 2017

Në Malishevë, organizuar nga OSBE misioni në Kosovës dhe Drejtoria Komunale, u mbajt një punëtori, lidhur me zhvillimin e buxhetit komunal, për vitin 2017.  Krahas kryetarit dhe qeverisë komunale, në këtë punëtori morën pjesë edhe përfaqësues të shoqërisë civile, pastaj anëtarë të Kuvendit të Komunës së Malishevës dhe anëtarë të ...

Më shumë...

Vazhdon interesimi i investitorëve të jashtëm për Mitrovicën

Përfaqësues për Evropën juglindore të Kompanisë “Ritecs” nga Italia, janë pritur nga kryetari i komunës së Mitrovicës Agim Bahtiri, me ç’rast kanë biseduar për mundësitë e bashkëpunimit dhe investime në projekte të ndryshme në komunën e Mitrovicës. Kryetari Bahtiri i njoftoi përfaqësuesit e kompanisë me kushtet që ofron komuna e ...

Më shumë...

Deponia rajonale e mbeturinave në Mitrovicë së shpejti me linjë sortuese të mbeturinave të riciklueshme

Shqyrtimi i mundësive për investime në sektorin e mbeturinave të riciklueshme, ishte temë e bisedës ndërmjet kryetarit të komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri dhe drejtorit të Prishtina REA, Ahmet Jetullahu. Në takim ishin të  pranishëm edhe  drejtorët e drejtorive komunale Nasuf Aliu dhe Saad Gashi. Drejtori i Prishtina REA, Ahmet ...

Më shumë...

TIK bosht i zhvillimit të gjithëmbarshëm ekonomik

Asnjë sektor i ekonomisë nuk mund të paramendohet i shkëputur nga zhvillimi i TIK-ut, ngase ky sektor po bëhet bosht i vizioneve të zhvillimit të kompanive, jo vetëm të këtij sektori po edhe fushave si energjia, bujqësia, tregtia, shëndetësia etj., ka deklaruar Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Blerand Stavileci. Këto komente, ...

Më shumë...

Mungojnë vaksinat mbi 180 raste të Sëmundjes Gungore të Lëkurës së Lopës  në Komunën e Deçanit

Në komunën e Deçanit, sëmundja Gungore e Lëkurës së Lopës është duke u shpërndarë me ritëm të shpejtë në mungesë të vaksinave ndaj të cilësi i vetmi luftim ka mbetur spërkatja e hapësirave kundër insekteve. Inspektori z.Jashar Hulaj, njëherit edhe kryetar i komisionit në Shtabin Emergjent të krijuar nga komuna ...

Më shumë...

Kryetari Bahtiri takoi përfaqësuesit e OSCE-së

Kryetari i komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri, i shoqëruar nga nënkryetari për komunitete, Eroll Zekerija, kanë pritur përfaqësuesit e OSCE-së për Mitrovicë, Laia Pao Romani dhe Bekim Karaxhija. Temë e diskutimit ishte Plani Lokal i Veprimit për Integrimin e Komuniteteve Romë, Ashkali dhe Egjiptas në shoqëri, me theks të veçantë ...

Më shumë...