MIT KS
Fillimi / Institucionet (faqe 500)

Institucionet

Kryetari Ilazi njoftohet me zhvillimet javore të Komunës në mbledhjen e mëngjesit

Ekzekutivi komunal në Kaçanik u takua në mbledhjen e fillimjavës për të raportuar për ecuritë e projekteve dhe punët administrative të realizuara gjatë javës që lamë pas. Takimin e kryesoi Kryetari i Komunës së Kaçanikut Besim Ilazi, ndërsa ishte i pranishëm edhe Nënkryetari Remzi Elezi. Fillimisht Drejtori i Administratës së ...

Më shumë...

Asnjë rast i infektuar nga ethet hemorragjike në komunën e Malishevës

Deri më tani nuk është regjistruar asnjë rast i infektimit me ethe hemorragjike (EHKK) në komunën e Malishevës, ndërsa edhe numri i rasteve te pickimeve nga rriqrat është në rënie, në raport me vitet e kaluara. Kështu është bërë e ditur në mbledhjen e rregullt të Këshillit të Drejtorëve, e ...

Më shumë...

Komuna e Junikut njofton të gjithë autokombajnerët për masat që duhet ndermirën gjatë fushatës së korrje shirjeve

Me rastin e fushatës së korrje shirjeve komuna e Junikut njofton të gjithë autokombajnerët, që pasi jemi në prag të fillimit të fushatës së korrje-shirjes së drithërave të bardha, nga e cila fermerët tanë sigurojnë bukën për familjet e tyre, është e rëndësishme që autokombajnerët të njoftohen për përkujdesjen e ...

Më shumë...

Filloi ndërtimi i objektit të shkollës në Llazicë të Malishevës

Në fshatin Llazicë të komunës së Malishevës, ka filluar ndërtimi i objektit të shkollës. Në ceremoninë e vënies së gurëthemelit të objektit të shkollës, mori pjesë edhe Kryetari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj, dhe me këtë rast i ka uruar banorët dhe mësimdhënësit e kësaj shkolle, për fillimin e ...

Më shumë...

Në Klinë filloi rregullimi i shtretërve të lumenjve “Drini i Bardhë” dhe “Klina”

Kryetari i Komunës së Klinës, Sokol Bashota i shoqëruar nga Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Ferat Shala, kanë marrë pjesë në fillimin e punimeve në rregullimin e shtratit të lumit “Drini i Bardhë” dhe “Klina”. Është ky një projekt shumë i rëndësishëm në Klinë që do të ndikoi në ...

Më shumë...

Ministri Zharku nënshkroi Udhëzimin Administrativ për dhënien e provimit për ndërrimin e patentë shoferit të huaj

Ministri i Infrastrukturës Lutfi Zharku, ka nënshkruar Udhëzimin Administrativ (MI) Nr. 16/2017 për dhënien e provimit për ndërrimin e patentë shoferit të huaj. Me këtë Udhëzim Administrativ rregullohet procedura për dhënien e provimit për ndërrimin e patentë shoferit të huaj, në patentë shoferë të Republikës së Kosovës me përjashtim të ...

Më shumë...

Ushtrimi fushor “Mirusha 2017” mbahet më 11 dhe 12 korrik

Ushtrimi fushor “Mirusha 2017”,  do të mbahet më 11 dhe 12 korrik dhe për mbajtjen e këtij ushtrimi janë bërë të gjitha përgatitjet nga ana e Komunës së Malishevës dhe Agjencionit për Menaxhimin e Emergjencave (AME). Ushtrimi do të bëhet me qëllim të vlerësimit të kapaciteteve reaguese në rastet emergjente ...

Më shumë...

Ministri Zharku takoi ambasadorin Italian në Kosovë Piero Cristoforo Sardi

Ministri i Infrastrukturës, Lutfi Zharku, priti në takim ambasadorin Italian në Kosovë, Piero Cristoforo Sardi. Në këtë takim, u bisedua rreth organizimit të pjesëmarrjes së delegacionit të Republikës së Kosovës në Samitin e Ballkanit Perëndimor 2017 në Trieste. Pjesëmarrës në këtë samit do të jetë edhe ministri i Infrastrukturës, Lutfi ...

Më shumë...

Ministri Zharku dhe kryetari Veliu vizituan punimet në zgjerimin e rrugës Prishtinë – Besianë

Ministri i Infrastrukturës, Lutfi Zharku dhe kryetari i Komunës së Besianës Agim Veliu,  vizituan punimet të cilat janë duke u realizuar në zgjerimin dhe asfaltimin e rrugës nacionale N25, Prishtinë – Besianë. Me këtë rast Ministri Zharku theksoi: ”Me kryetarin Veliu po i inspektojmë punimet në zgjerimin e rrugës Nacionale ...

Më shumë...

Inspektohen punimet në stadiumin e qytetit në Malishevë

Stadiumi i qytetit në Malishevë, pritet të bëhet gati për sezonin e ri të garave, ku ekipi i futbollit nga Malisheva, garat do ti zhvilloj në këtë stadium e jo në stadiume të komunave fqinje. Po ashtu, është duke u punuar ne ndërtimin e shtigjeve të atletikës. Këto punime i ...

Më shumë...

Ka përfunduar vaksinimi dhe dehelmentalizimi i qenve shtëpiak

Këto ditë ka përfunduar procesi i vaksinimit dhe dehelmantizimit të qenve shtëpiak, në territorin e Komunës së Malishevës. Kështu ka njoftuar, drejtori i Drejtorisë për Bujqësi, Murat Hoxha, sipas të cilit, ky proces ka përfunduar me sukses dhe janë vaksinuar rreth 1500 qen, të cilët kanë pronarë dhe mbahen në ...

Më shumë...

Apel për parandalimin e zjarreve

Drejtoria për Mbrojtje dhe  Shpëtim në komunën e Malishevës, lëshon këtë Komunikatë Sensibilizuese: Me që kemi hyrë në sezonin e temperaturave të larta dhe sezonin e korrje shirjeve, përmes kësaj komunikate apelohen të gjithë qytetarët e Komunës së Malishevës, që të rrisin kujdesin sidomos në aspektin e sigurisë dhe mbrojtjes ...

Më shumë...

Mbi 1 milion euro investime për ujësjellësin në 10 fshatra të Klinës

Komuna e Klinës, në bashkëpunim me Organizatën qeveritare Zvicerane CDI dhe Qeverinë e Kosovës, janë duke realizuar projektin e ujësjellësit në 10 fshatra të Komunës së Klinës të cilat kanë probleme më ujësjellës e për të cilat do të investohen mbi 1 milion euro. Behët fjale për rregullimin dhe riparimet ...

Më shumë...

Ministri Zharku inspektoi zhvillimin e punimeve të Autostradës Prishtinë- Shkup

Ministri i Infrastrukturës, Lutfi Zharku inspektoi zhvillimin e  punimeve të cilat po zhvillohet në ndërtimin e Autostradës Prishtinë- Shkup. Gjatë kësaj vizite, për dinamikën e punimeve u njoftua nga përfaqësuesit e kompanisë “Bechtel & Enka”, ndërsa të pranishëm ishin edhe përfaqësuesit e kompanisë mbikëqyrëse “ Hill International”.

Më shumë...

Asfaltohet rruga e lagjes ,,Bakaja” në Shtupel të Klinës

Projektet në infrastrukturën rrugore të pushtetit lokal në Klinë, janë shtrirë edhe në fshatin Shtupel të Klinës. Lagja “ Bakaja”, është bërë më rrugë të asfaltuar. Në përurimin e rrugës ka qenë edhe kryetari i Komunës së Klinës, Sokol Bashota i cili ka uruar banorët për këtë projekt shumë të ...

Më shumë...

Komuna e Skenderajt ka mbajtur dëgjime buxhetore

Duke ofruar pjesëmarrjen e qytetarëve në procesin e hartimit të buxhetit, Komuna e Skenderajt ka filluar mbajtjen e dëgjimeve buxhetore. Nënkryetari i Komunës së Skenderajt Fadil Nura bashkë ne drejtorët e drejtorive komunale kanë marrë propozimet për projekte nga dy lokalitet Çirez dhe Runik. Qytetarët pjesëmarrës në dëgjimet buxhetor kanë ...

Më shumë...