KEK
Fillimi / Institucionet (faqe 520)

Institucionet

Kuvendi i Komunës së Kaçanikut mbanë mbledhjen e nëntë për vitin 2017

Kuvendi i Komunës së Kaçanikut, mbajti mbledhjen e IX (Nëntë), të cilën e kryesoi kryesuesi i kuvendit Xhelal Gashi. Anëtarët e kuvendit miratuan Raportin e Auditimit për Raportin Financiar të Komunës së Kaçanikut për vitin e përfunduar me 31 Dhjetor 2016 si dhe Planin e veprimit për zbatimin e rekomandimeve ...

Më shumë...

Ministri Lekaj inspektoi punimet në rrugën Prishtinë-Pejë, segmenti në Kijevë.

Ministri i Infrastrukturës, Pal Lekaj ka inspektuar punimet në zgjerimin e rrugës Prishtinë-Pejë, pjesa në Kijevë. Me këtë rast ministri Lekaj u njoftua nga afër se si po zhvillohen këto punime, dhe deri ku kanë arritur. Në prononcimin e tij për media ministri Lekaj tha: “Sot po e bëjmë inspektimin ...

Më shumë...

Ekspozita e përhershme do të hapet më 17 shkurt, në 10 – vjetorin e Pavarësisë së Kosovës

Muzeu i Kosovës për herë të parë do të bëhet me ekspozitë të përhershme. Konceptin e saj, grupi punues i kryesuar nga profesori Gazmend Rizaj, ia prezantoi Ministrit të Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi. Profesor Rizaj e informoi ministrin Gashi për qëllimin dhe përmbajtjen e ekspozitës së përhershme e ...

Më shumë...

KPF-ja, Drejtoria  Komunale e Shëndetësisë, Drejtoria për Buxhet dhe Financa kanë mbajt takim lidhur me planifikim buxhetorë të vitit 2018

Kryesuesi i Asamblesë Komunale në Deçan në bashkëpunim më Komitetin për Politik dhe Financa, drejtorin për Buxhet dhe Financa, Drejtorin Komunale të Shëndetësisë dhe përfaqësues nga QMF ,,Adem Ukëhaxhaj’’ në Deçan, kanë mbajt takim lidhur me planifikim buxhetorë të vitit 2018. Në ketë takim janë diskutuar një sërë çështjesh që ...

Më shumë...

KK i Malishevës, miratoi buxhetin afër 14 milion euro për vitin 2018

Kuvendi i Komunës së Malishevës, ka vazhduar mbledhjen e tetë të rregullt, ku në rend dite ishte leximi i dytë i projekt buxhetit për vitin 2018. Anëtarët e Kuvendit të Komunës së Malishevës, me shumicë të votave, e kanë miratuar projekt buxhetin 2018-2020, me theks të veçantë buxhetin për vitin ...

Më shumë...

Përurohet kompleksi sportiv në Turjakë dhe Marali të Malishevës

Në kuadër të investimeve të Komunës së Malishevës, në arsim dhe në sport, në fshatrat Turjakë dhe Marali, janë përuruar kompleksi sportiv i fushave në futboll, volejboll dhe në basketboll, përkatësisht fusha sportive e futbollit shkollor në SHFMU ,,Ruzhdi Xhyliqi”,  Marali  të cilat do të jenë në shërbim të nxënësve ...

Më shumë...

Me aktivitete të shumta shënohet dita e rinisë në Kaçanik

Komuna e Kaçanikut ka shënuar ditën e rinisë, me një mori aktivitetesh. Hapja e ditës së rinisë është bërë në Pallatin e Kulturës “Xheladin Kurtaj” në Kaçanik. Kryetari i Komunës së Kaçanikut Besim Ilazi, përshëndeti të pranishmit, e në veçanti të rinjtë, duke shtuar se rinia është e tashmja dhe ...

Më shumë...

KRYETARI I KLINËS, SOKOL BASHOTA PRITI AMBASADORIN E FRANCËS, DIDIER CHABERT

Kryetari i Komunës së Klinës, Sokol Bashota, është takuar me ambasadorin e Francës në Kosovë, Didier Chabert, me të cilin ka biseduar për çështje të ndryshme që kanë të bëjnë me Komunën e Klinës. Ambasadori Chabert është interesuar për zgjedhjet lokale të 22 tetorit, aspektin socio-ekonomik, autostradën në drejtim të ...

Më shumë...

Ministri Lekaj inspektoi punimet e zgjerimit të rrugës në hyrje të Prishtinës

Ministri i Infrastrukturës, Pal Lekaj, me bashkëpunëtorët e tij, inspektoi zhvillimin e punimeve të zgjerimit të rrugës në hyrje të Prishtinës, përkatësisht lagjen Veternik, projekt ky i financuar nga Ministria e Infrastrukturës. Gjatë kësaj vizite, ministri u njoftua hollësisht me dinamikën e punimeve nga menaxheri i këtij projekti si dhe ...

Më shumë...

Kontrata kolektive për punonjësit e kulturës do të nxisë rritjen e kreativitetit dhe efikasitetit në fushën e kulturës

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi është takuar me drejtuesit e Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK), të udhëhequr nga kryetari Rrahman Jasharaj. Ndërmjet ministrit Gashi dhe kryetarit Jasharaj u bisedua për situatën në të cilën ndodhen punëtorët profesional të kulturës në vendin tonë dhe ...

Më shumë...

Po vazhdojnë punimet në infrastrukturën rrugore në komunën e Deçanit

Në kuadër të investimeve në përmirësimin e përgjithshëm të infrastrukturës nëpër fshatrat e Komunës së Deçan, po vazhdojnë punimet në asfaltimin e rrugëve në fshatin Rastavic. Komuna e Deçanit po investon në shtrimin e asfaltit në rrugët ,,Binak Ahmeti’’ dhe ,,Sadik Brahimi’’ si dhe në ,,Rrugën e Kelmendëve’’ të këtij ...

Më shumë...

Filloi rregullimi i rrugëve në Qypevë të Malishevës

Edhe fshati Qypevë, në Komunën e Malishevës, sikur edhe fshatrat tjerë, janë pjesë e investimeve komunale, që lidhen me jetesën dhe mirëqenien e banorëve. Krahas disa investimeve te mëhershme, në brendi të fshatit, ka filluar edhe rregullimi i rrugës kryesore të këtij fshati. Për këtë qëllim, Kryetari i Komunës së ...

Më shumë...

Deçani edhe këtë vit mbanë festivalin mbarëkombëtar për fëmijë ,,Ardhmëria”

E vogël do të jetë salla e Pallatit të Kulturës ,,Jusuf Gërvalla’’ në Deçan për interesimin e madh të qytetarëve por edhe të fëmijëve që të jenë pjesë e edicionit të tretë të  festivalit mbarëkombëtar për fëmijë ,,Ardhmëria’’ në Deçan. Drejtori i festivalit Shkodran Tolaj tregon se ka qen jashtëzakonisht ...

Më shumë...

Komuna e Kaçaniku nis ndërtimin e dy objekteve të rëndësishme për mirëqenien qytetare

Në kuadër të vazhdimit të rregullimit të mirëqenies qytetare, Komuna e Kaçanikut ka filluar ndërtimin e objektit të ri të Qendrës së Mjekësisë Familjare në fshatin Kaçanik të Vjetër si dhe ndërtimin e objektit për banim social, po ashtu në këtë fshat. Për ta përciellur nga afër fillimin e punimeve, ...

Më shumë...

Në Deçan organizohet trajnim për bletarët

Komuna Deçan

Ministria e Bujqësisë Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural në bashkëpunim me Qendrën Informative Komunale të bujqësisë në Deçan, organizon trajnim me fermer, të mbështetur nga Projekti ”Zhvillimi i Zonave Rurale përmes Avancimit të Shërbimeve Këshillimore”. Trajnimi mbahet me datë: 19/09/17 ( të martën) në ora 11 në sallën e konferencave në ...

Më shumë...

KPF-ja, DKA-ja DBF-ja kanë mbajte takim për grandin specifik të Arsimit në Komunën e Deçanit

Kryesuesi i Asamblesë Komunale në Deçan në bashkëpunim më Komitetin për Politik dhe Financa, drejtorin për Buxhet dhe Financa dhe Drejtorin Komunale të Arsimit kanë mbajte një takim të përbashkët për grandin specifik të Arsimit në Komunën e Deçanit. Drejtori  komunal i Arsimit në Deçan, Qazim Maloku bëri të ditur ...

Më shumë...