MIT KS
Fillimi / Institucionet (faqe 540)

Institucionet

Indrit Cara la Londrën për të rënë dëshmor në Gallushë

Me një Akademi Përkujtimore, Komuna e Suharekës, të premten ka përkujtuar dëshmorin e kombit, Indrit Cara – Ushtar Kavaja. Me këtë rast, kryetari i Komunës së Suharekës, Sali Asllanaj ka thënë se “Indrit Cara, la Londrën për të rënë dëshmorë në Gallushë. Atë e kam njohur si një djalë i ...

Më shumë...

Kryetari Asllanaj: “Deklarata e DKRSM-së ishte shumë normale, pa asgjë të keqe”

Me kërkesë të Këshilltarëve të PDK-së dhe të mbështetur edhe nga subjektet tjera opozitare, të premten është mbajtur mbledhja e jashtëzakonshme e Kuvendit të komunës së Suharekës, me vetëm një pike të rendit të ditës: Debat për situatën e krijuar në KF”Ballkani”. Në këtë takim kësaj radhe morën pjesë edhe ...

Më shumë...

Kanë filluar punimet për ndërtimin e Stacionit Policor në Shtime, projekt ky i financiar nga Ministria e Punëve të Brendshme (MPB), ndërsa lokacionin për ndërtimin e këtij objekti e ka ndarë Kuvendi i Komunës së Shtimes. Komandanti i Stacionit të Policisë në Shtime Enver Avdyli tha se ky projekt ka ...

Më shumë...

Kryetari Begaj priti një grup biznesmenësh nga Ankaraja

Kryetari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj, ka pritur në një takim pune një grup biznesmenësh nga Turqia, përkatësisht nga Ankaraja, me të cilët ka biseduar për mundësitë e investimeve në Malishevë, me theks të veçantë për trajtimin ujërave të zeza, apo ngritjen e impianteve, si dhe për mundësitë e ...

Më shumë...

U përkujtua masakra e Burimit

Përmes homazheve në vendin e vrasjes dhe në varrezat e martirëve, të premten është përkujtuar masakra më e madhe në Malishevë, ajo e Burimit, ku u vranë e u masakruan 42 civil, kryesisht të fshatrave Dragobil dhe Astrazup, si dhe banorë te fshatrave të Suharekës. Me këtë rast, homazhe kanë ...

Më shumë...

U mbajt Sesioni i parë informativ rreth thirrjes së parë për aplikime i Projektit SUSI-LDF faza e 2-të

Projekti Iniciativa për Fermerët e vegjël të Suharekës – faza e dytë, financuar nga Agjencioni Austriak për Zhvillim dhe implementuar nga Fondacioni Fondi për Zhvillim Lokal ka mbajti sesionin e parë informativ rreth thirrjes së parë për aplikime për mbështetjen e fermerëve të vegjël, me theks të veçantë në femrat ...

Më shumë...

Kryetari Bashota propozon që ish kryetari i Klinës Ismet Rraci të nderohet me titullin “Nderi i Qytetit”

Me propozimin e Kryetarit të Komunës së Klinës, Sokol Bashota, Kuvendi i Komunës së Klinës, unanimisht ka votuar për ndarjen e titullit “ Nderi i Qytetit” ish- Kryetarit të Komunës së Klinës, Ismet Rraci. Propozimi i kryetarit Bashota është mbështetur nga të gjithë anëtarët e subjektet politike që përfaqësohen në ...

Më shumë...

Është mbajte debat Publik në Deçan për Rregulloren për Lartësinë e Taksave, Ngarkesave, Tarifave dhe Gjobave Komunale

Është mbajte debat publikë për  propozim ndryshim dhe  plotësim të   Rregullores  për Lartësinë e Taksave, Ngarkesave, Tarifave dhe Gjobave Komunale më Kryetarët e Këshillave Lokale të fshatrave të Komunë së Deçanit. Pos kryetarëve të pranishëm ishin edhe Drejtori i Administratës Bashkim Ramosaj, drejtori i shërbimeve Publike Izet Zenuni, drejtoresha për ...

Më shumë...

Drejtoria e Bujqësisë në Suharekë ka shpërnda 62.000 fidane të mjedrës

Me qëllim të stimulimit sa më të mirë të qytetarëve të Komunë së Suharekës, për tu marrë me kultivimin e mjedrës, Drejtoria Komunale për Planifikim, Zhvillim, Bujqësi dhe Pylltari ka shpërndarë 62.000 fidane të mjedrës. Përfitues të këtyre fidaneve janë 39 fermerë, prej të cilëve 34 kanë përfituar fidane për ...

Më shumë...

U mbajt takimi i sigurisë lokale në Suharekë

Në takimin e radhës  të sigurisë lokale kryesuesi i takimit, Rexhep Kuçi nënkryetar i Komunës së Suharekës, ka fol për punët që janë zhvilluar në komunë gjatë javës që lamë pas. Ai ka shtuar se kryetari i Komunës së Suharekës Sali Asllanaj dhe drejtori i Urbanizmit, Kushtrim Kicaj dhe dy ...

Më shumë...

Nga bashkëpunimi i komunës së Shtimes me KFOR-in Turk

Këto ditë, me kërkesën e komunës së Shtimes, KFOR-i turk, përkatësisht zyra e LMT-së në Shtime, në bashkërendim me drejtoritë komunale, janë duke realizuar disa projekte në vendbanime të ndryshme të komunës së Shtimes. Kanë mbaruar punët e projektit për pastrimin e pellgut në fshatin Rashincë, pastrimi i mbeturinave përreth ...

Më shumë...

Përformanca e komunës së Skenderajt gjatë vitit 2016 për tu admiruar

Kuvendi komunal i Skenderajt në seancën e rregullt të muajit mars ka miratuar Raportin financiar të realizimit të buxhetit janar-dhjetor 2016. Në prezantimin e këtij raporti Nënkryetari i Komunë së Skenderajt Fadil Nura është shprehur shumë i kënaqur me përformancën e ekzekutivit në realizimin e buxhetit për vitin 2016. Ndër ...

Më shumë...

Asfaltohen rrugët në disa lagje të Banjës së Malishevës

Ka filluar asfaltimi i rrugëve në disa lagje të fshatit Banjë të komunës së Malishevës, të cilat edhe pse janë lagje të mëdha, deri më tani kanë qenë me rrugë të paasfaltuara. Në punimet e asfaltimit të rrugëve mori pjesë edhe nënkryetari i Komunës së Malishevës, Rexhep Mazreku dhe drejtori ...

Më shumë...

Filloi ndërtimi i urës mbi lumin Mirusha

Në kuadër të ndërtimit të rrugës unazore, e cila kalon mbi lumin Mirusha, ka filluar ndërtimi i urës mbi këtë lum. Në ceremoninë e fillimit të ndërtimit të urës mori pjesë edhe kryetari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj, bashkë me drejtorët e disa drejtorive komunale, punë kryesi dhe qytetarë ...

Më shumë...

Në Mitrovicë së shpejti nis punën objekti multi-funksional OMNI-Sport

Drejtori i Drejtorisë për Kulturë, Rini dhe Sport në komunën e Mitrovicës, Fidan Ademi, drejtori i Urbanizmit dhe Planifikimit, Sami Zeka​ dhe arkitekti në këtë drejtori, Florent Abrashi, kanë vizituar objektin multi-funksional OMNI-Sport, për të parë nga afër se si po shkojnë punët e fazës përfundimtare, në këtë objekt. Zyrtarët ...

Më shumë...

U përkujtua dëshmori Avdullah Kodra

Në 18 vjetorin e rënies, në Prekaz të Poshtëm të komunës së Skenderajt, u përkujtua dëshmori Avdullah Kodra i cilin ra heroikisht më 29 mars të vitit 1999. Në shënimit e ditës së rënies së tij pranë varrit të dëshmorit u bënë homazhe nga udhëheqës të Komunës së Skenderajt, familjarë, ...

Më shumë...