MIT KS
Fillimi / Institucionet (faqe 542)

Institucionet

Republika e Kosovës ka strategji 10 vjeçare për trashëgiminë kulturore të saj

Strategjia Kombëtare për Trashëgimi Kulturore 2017 – 2027, e miratuar nga Qeveria e Republikës së Kosovës në dhjetor të vitit të kaluar, është dokumenti kryesor i vizionit e misionit të Kosovës në mbrojtjen, ruajtjen dhe promovimin e gjithë trashëgimisë kulturore të saj. Republika e Kosovës ka një trashëgimi të larmishme ...

Më shumë...

Ka filluar realizimi i disa projekteve në komunën e Malishevës

Kryetari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj, si çdo të hëne, ka mbajtur mbledhjen e rregullt të qeverisë komunale, ku drejtorët e drejtorive, kanë prezantuar punën dhe aktivitetet e tyre gjatë javës së kaluar, si dhe planifikimet për javën në vijim. Në këtë mbledhje u bë e ditur se kanë ...

Më shumë...

Shoqata “Loti Jetimit “ ndihmon familjet skamnore të komunës së Shtimes

Shoqata Humanitare “Loti Jetimit”, me seli në Essen-Gjermani, ka ndihmuar familjet me jetimë  dhe ato skamnore, duke u shpërndarë nga 50 kg Miell, 28 familjeve të komunitetit ashkali dhe rom, në komunën e Shtimes. Kjo ndihmë u është ofruar  familjeve në Shtime dhe 14 familjeve në fshatin Gjyrkovc, Vojnovc dhe ...

Më shumë...

Komiteti i Komuniteteve në Deçan mbajti takimin e rregullt

I udhëhequr nga kryesuesi i komitetit për komunitete të komunës së Deçanit, Muharrem Sadrijaj, në praninë e anëtareve të këtij komiteti, përfaqësuesve të UNMIK-ut, OSBE-së, KFOR-it, por pa praninë e Policisë është mbajt takimi i rregullt ku janë diskutuar pikat e rendit të ditës, ku janë trajtuar një varg çështjesh, ...

Më shumë...

410 mijë euro për rregullimin e Drinit të bardhë

Kryetari i Komunës së Klinës, Sokol Bashota dhe Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor(MMPH), Ferat Shala, kanë nënshkruar marrëveshje mirëkuptimi për financimin e projektit për rehabilitimin e shtratit te lumit “Drini i Bardhë”. Për projektin i cili do të filloj të realizohet këtë vit janë ndarë 410 mijë euro dhe ...

Më shumë...

Në Dobërdol u zbulua pllaka përkujtimore e luftëtarit të lirisë Gaspër Laci

Kryetari i Komunës së Klinës, Sokol Bashota me bashkëluftëtarë, kanë bërë zbulimin e pllakës përkujtimore të luftëtarit të lirisë, Gaspër Laci. Me këtë rast është mbajtur edhe një tubim përkujtimor në fshatin e lindjes së tij, në Dobërdol të Klinës. Gaspër Laci, kishte marrë lëndime të rënda në luftë me ...

Më shumë...

Kosova kategorizon sportet

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Shala, ka nënshkruar rregulloren për kategorizimin e sporteve. Ky dokument normativ përcakton rregullat, kriteret dhe procedurat për kategorizimin e sporteve dhe sportistëve në Republikën e Kosovës të cilat do të bazohen në cilësi dhe rezultate të arritura në gara ndërkombëtare. Në bazë të ...

Më shumë...

U mbajt takimi i rregullt i sigurisë lokale në Suharekë

Një grabitje e armatosur, katër vjedhje, një kanosje, një dhunë familjare, një ngacmim, dy lëndime trupor, një asgjësim i pasurisë, një falsifikim i dokumentit  dhe një aksident trafiku janë rastet që kanë ndodhur gjatë javës që shkoi në Komunën e Suharekës. Zëvendëskomandanti i stacionit policor në Suharekë, toger Afrim Sylaj ...

Më shumë...

Nxënësit e SHFMU ‘’Shkëndija” në Suharekë fitues të projektit të “Kosovision Contest”

Në Kosovë, në gjashtë vitet e fundit është zhvilluar një projekt me klasat e pesta të karakterit shtetëror KOSOVISION CONTEST – Gara për vizionin e Kosovës. Këtë vit shkollor, Shkolla Fillore e Mesme e Ulët ‘’Shkëndija” në Suharekë, merr pjesë në këtë garë me klasën e V.1 me mësimdhënësen Bahrije ...

Më shumë...

Malisheva ndër komunat më të mira në realizimin e buxhetit

Komuna e Malishevës, radhitet në mesin e komunave më të mira në vend, për realizimin e buxhetit komunal gjatë vitit 2016. Duke u bazuar në raportet përfundimtare të Drejtorisë për Ekonomi, Buxhet dhe Financa, Komuna e Malishevës, e ka realizuar buxhetin, në shkallën 96.39 për qind. Sipas drejtorit të kësaj ...

Më shumë...

Kryetari Selmanaj ka takuar gazetarin Italian Luca Tatarelli

Kryetari i komunës së Deçanit z.Rasim Selmanaj ka takuar, Nënkolonel Michele Lo Monaco shefi i zyrës se shtypit te MNBGW, gazetarin Italian Luca Tatarelli dhe Merita Mulaj Zefaj. Gjatë këtij takimi gazetari Italian Luca Tatarelli zhvilloi një bisedë lidhur më gjendjen aktuale dhe politike në Kosovë, për projektet e realizuara ...

Më shumë...

ADA vazhdon me përkrahjen e sektorit të bujqësisë në Komunën e Suharekës

Pas  implementimit  shumë të suksesshëm të fazës së parë të Projektit SUSI/LDF në periudhën 2015-2016 financuar nga Agjencioni Austriak për Zhvillim, participim nga partneri Komuna Suharekë dhe implementuar nga Fondacioni Fondi për Zhvillim Lokal, i cili projekt mundësoi mbështetje direkte për 50 (pesëdhjetë) fermerë të Komunës së Suharekës nga të ...

Më shumë...

Nënshkruhet Marrëveshje bashkëpunimi në mes të Komunës së Suharekës dhe OJQ “Ndihmo edhe ti”

Kryetari i Komunës se Suharekës, z. Sali Asllanaj dhe  Organizata joqeveritare “NDIHMO EDHE TI” kanë  nënshkruan  marrëveshje bashkëpunimi, për ti ndihmuar familjet skamnore me strehim, furnizim me ushqim, veshmbathje si dhe në zhvillimin e programeve të aftësimit profesional për krijimin e mundësive për punësimin e personave me gjendje të rënd ...

Më shumë...

KLINA I SIGURON MBI NJË MILION EURO PËR DY PROJEKTE RRUGORE

Kryetari i Komunës së Klinës, Sokol Bashota ka nënshkruar memorandum mirëkuptimi me ministrin e Infrastrukturës, Lutfi Zharku për financimin e projekteve infrastrukturore në komunën e Klinës. Behët fjalë për asfaltimin e rrugës Qypevë-Ujmirë që nisë nga aksi rrugor Klinë- Skenderaj dhe që kushton 750 mijë euro, dhe asfaltimin e rrugëve ...

Më shumë...

Komuna e Deçanit ofron shërbime stomatologjike falas për 5,000 nxënës

Mbi 5,000 nxënës të 20 shkollave të komunës së Deçanit do të kenë mundësi t’i kryejnë shërbimet stomatologjike falas në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare. Kurimi i problemeve shëndetësore orale të nxënësve është mundësuar nga menaxhmenti i Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare (QKMF) të Deçanit në kuadër të një projekti ...

Më shumë...

MBPZHR ka hapur fazën e aplikimit për projekte në kuadër të Programit për Zhvillim Rural

Komuna Shtime

Komuna e Shtimes i informon të gjithë fermerët dhe të interesuarit që duan të merren me bujqësi së Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural ka hapur fazën e aplikimit për projekte në kuadër të Programit për Zhvillim Rural. Fermerët mundë të aplikojnë në fondin prej 23 milionë eurove që ...

Më shumë...