Fillimi / Institucionet (faqe 570)

Institucionet

Konsorciumi shqiptaro-slloven shfaq interesim për ndërtimin e  një fabrike të çimentos në komunën e Klinës

Kryetari i Komunës së Klinës, Sokol Bashota, ka pritur përfaqësues të konsorciumit të kompanive shqiptaro-sllovene, me të cilët ka biseduar rreth mundësisë së hapjes së një fabrike të çimentos në rajonin e Klinës. Oferta e Kompanisë shqiptare “Dekor” dhe “ BFB” d.o.o nga Sllovenia parasheh investim rreth 360 milion euro ...

Më shumë...

Zbatimi i masave të efiçiencës përfshin edhe shkollën në Irzniq të Deçanit

Shkolla Fillore “Avni Rrustemi” në Irzniq të Komunës së Deçani nga e premta është bërë me ngrohje qendrore falë investimit të Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik, në kuadër të projekteve për zbatimin e masave efiçiente në ndërtesa publike. Në inaugurimin e këtij projekti të pranishëm ishin Ministri Blerand Stavileci me bashkëpunëtorë, ...

Më shumë...

Kanë nisur punimet në rrugën Beqir Hajrizi në Skenderaj

Krahas investimeve në infrastrukturën rrugore në fshatra, Komuna e Skenderajt po investon fuqishëm edhe në infrastrukturë në brendi të qytetit. Rruga “Beqir Hajrizi” afër shkollës “Ahmet Delia” është rrugën me numër të konsiderueshëm banorësh. Ajo tashmë ka filluar të ndërtohet dhe do të zgjidh problemet në qarkullim të banorëve të ...

Më shumë...

Nënkryetari Nura ka pritur  përfaqësues të Ambasadës së Republikës së Shqipërisë në Kosovë

Nënkryetari i Komunës së Skenderajt Fadil Nura dhe Kryesuesi i Kuvendit Ismet Salihu kanë pritur në një takim vëllazëror Sekretarin e Parë të Ambasadës së Shqipërisë në Kosovë, Bruno Rexhaj dhe Sekretarin e Dytë Shkelzen Logu. Temë e takimit ishte organizimi i aktiviteteve të përbashkëta të Komunës së Skenderajt dhe ...

Më shumë...

SH.F.M.U. ,,Avni Rrustemi” në Irzniq më ngrohje qendrore

Në SH.F.M.U “Avni Rrustemi” në Irzniq të komunës së Deçanit u bë përurimi i ngrohjes qendrore nga Ministri i Zhvillimit Ekonomik z.Blerand Stavileci, drejtori i DKA-së z.Qazim Maloku dhe drejtori i kësaj shkolle z.Mehdi Doda. Më ketë rast drejtori i DKA-së z.Qazim Maloku tha se fillimisht duhet falënderuar kryetarin e ...

Më shumë...

Zëvendësministri Hoti zhvilloi një takim të lartë në qeverinë e Gjermanisë

Zëvendësministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Rexhep Hoti, gjatë vizitës zyrtare në Gjermani, ka zhvilluar takime të larta në Qeverinë gjermane. Zëvendësministri është takuar me Matthias Lüttenberg,  zëvendësshef për Evropën Qendrore, Juglindore dhe Lindore, Kaukazin Jugor e Azinë Qendrore, në Kancelarinë Gjermane, me të cilin bisedoi për çështjen e avancimit ...

Më shumë...

Shënohet dita e Gështenjës në Deçan

Në kuadër të projektit “Turizmi rural për zhvillimin ekonomik të zonës ndërkufitare të Kosovës dhe Malit të Zi ” i financuar nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë dhe zbatuar nga IADK në partneritet me shoqatën,, Golden Honey ,,nga komuna e Deçanit, është shënuar dita e Gështenjës në Deçan. Komuna ...

Më shumë...

E reja suharekase që takoi ish-kryeministrin turk Davutogllu u prit nga kryetari Asllanaj

Florinda Hoxha, nga Bllaca e Suharekës, pasi kishte përfunduar studimet në Universitetin Publik “Ukshin Hoti “ në Prizren në degën Marrëdhëniet Ndërkombëtare- Ekonomi, me sukses të lartë, së bashku me disa të rinj tjerë rreth 18 prej tyre nga vende të ndryshme të Republikës së Kosovës, kishte përgatitur një projekt ...

Më shumë...

KPF –ja në Suharekë ka mbajtur mbledhjen e dhjetë të radhës për këtë vit

Shqyrtimi i projekt-vendimit për dhënien e pëlqimit për këmbimin e pronës komunale me pronë private,  projekt – vendimit për caktimin e lokacionit për vendosjen e trafastacionit  dhe dhënien në shfrytëzim afatgjatë të pronës së paluajtshme të komunës së Suharekës, si dhe projekt-vendimi për rialokim të mjeteve brenda fondit burimor (22) ...

Më shumë...

420 bujq malishevas përfitojnë pleh kimik për mbjelljet vjeshtore

Drejtoria për Bujqësi në Komunën e Malishevës, ka filluar shpërndarjen e plehut kimik për 420 përfitues. Ky subvencion i Komunës së Malishevës, bëhet për bujqit, me qëllim të përkrahjes për mbjelljet vjeshtore, përkatësisht mbjelljes së grurit. Në fillimin e shpërndarjes së plehut kimik, mori pjesë edhe i dyti i Komunës ...

Më shumë...

Të gjitha gabimet në emrat e rrugëve do të rregullohen

Të nderuar qytetarë të Komunës së Malishevës, Drejtoria e Urbanizmit, i njofton të gjithë qytetarët e Komunës së Malishevës, se gabimet që mund të jenë bërë në tabelat me emrat e rrugëve, do të përmirësohen. Emërtimi i rrugëve, ka qenë një proces i gjatë dhe shumë i vështirë, ndërsa tani ...

Më shumë...

Biblioteka Kombëtare e Kosovës “Pjetër Bogdani” anëtarësohet në IFLA

Task-Forca e themeluar nga Qeveria e Republikës së Kosovës për anëtarësim të Kosovës në Institucionet / Mekanizmat Ndërkombëtare të Kulturës në kuadër të punës së saj ka lobuar dhe asistuar në anëtarësimin e Bibliotekës Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani” në Federatën Ndërkombëtare të Shoqatave dhe Institucioneve Bibliotekare (IFLA). Anëtarësimi i ...

Më shumë...

U mbajt tryeza: Përmirësimi i pozitës së të rinjve me aftësi të kufizuara

Organizuar nga Organizata për Persona me Distrofi Muskulore e Kosovës (OPDMK), dhe Qendra e Rinisë në komunën e Malishevës, në Qendrën e rinisë në Malishevë, është mbajtur një tryezë diskutimi për përmirësimin e pozitës së të rinjve me aftësi të kufizuara. Në këtë tryezë, të rinjtë kanë ngritur problemet që ...

Më shumë...

Zëvendësministri Hoti: MKRS është e gatshme për anëtarësim në Traduki

Vizitën e tij zyrtare në Gjermani, zëvendësministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Rexhep Hoti e ka vazhduar me takime në rrjetin evropian të botimeve “Traduki” në Berlin. I shoqëruar edhe nga Feim Hoxha, drejtor i Departamentit Ligjor në MKRS, zëvendësministri Hoti ka takuar Antje Contius, drejtoreshë në Traduki si dhe ...

Më shumë...

Grupi i parë i talenteve të Kosovës së shpejti në Puskás Akadémia në Hungari

Në kuadër të vizitës zyrtare në Hungari, ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Shala, i shoqëruar nga Gabor Deregan, udhëheqës i Divizionit të Sportit dhe Istvan Szalai, drejtor për Marrëdhënie Qeveritare dhe Projekte Strategjike në Odën Ekonomike të Hungarisë, ka vizituar Gruupama Arena, që është Stadiumi Nacional i Hungarisë, ...

Më shumë...

Në Suharekë u mbajt Punëtoria për Strategjinë komunale për Informim e komunikim

Hartimi i Strategjisë komunale për informim dhe komunikim për Komunën e Suharekës, ishte temë e Punëtorisë që e ka organizuar OSBE-ja në Kompleksin  turistik “Solid”. Grupi punues në hartimin e Strategjisë, gjatë takimeve  punuese që ka pas deri tash ka arritur  të finalizojë punën dhe ka hartuar Strategjinë të cilën ...

Më shumë...