Fillimi / Institucionet (faqe 590)

Institucionet

Vazhdon realizimi i projekteve të infrastrukturës në Kllodernicë

Komuna e Skenderajt po vazhdon investimet në disa projekte jetike në fshatrat e Skenderajt. Duke përcjelluar me interesim investimet në infrastrukturë, Nënkryetari i Komunës së Skenderajt Fadil Nura ka mbikqyrur punimet në rrugët e lagjeve të fshatit Kllodernicë. Ai më këtë rast ka takuar një pjesë të banorëve të cilët ...

Më shumë...

Kryetari Asllanaj para qytetarëve shpalos kornizën afatmesme të shpenzimeve

kryetari i Komunës së Suharekës, Sali Asllanaj në Sallën e Asamblesë komunale ka mbajt takimin publik me qytetarë për kornizen afatmesme të shpenzimëve për periudhën 2017-2019 dhe Planifikimin e buxhetit për vitin 2017. Para një numri të konsiderueshëm të qytetarëve, kryetari Asllanaj, ka thënë se lista e projekteve kapitale dhe ...

Më shumë...

Marrëveshje Mirëkuptimi ndërmjet BIK-ut, MPMS-së, MPB-së dhe ASHI-t

Në lokalet e Bashkësisë Islame të Kosovës është bërë prezantimi i Sistemit Elektronik të Evidencimit të Vdekjeve i arritur në saje të një Marrëveshje të Mirëkuptimit, ndërmjet BIK-ut, MPMS-MPB-ASHI-së, që për qëllim ka lidhjen e zyrave të Bashkësisë Islame të Kosovës me Sistemin e Raportimit të Vdekjeve të pjesëtarëve të ...

Më shumë...

Sëmundja Gungore e Lëkurës së Gjedhit shqetësuese për fermerët e komunës së Deçanit, formohet Shtabi Emergjent

Për shkak të gjendjes alarmante të përhapjes së sëmundjes Gungore të lëkurës së gjedhit, Drejtoria Komunale për Bujqësi ka mbajtur takim të jashtëzakonshëm më kryetarin e Komunës, z. Rasim Selmanaj. Me këtë rast është diskutuar lidhur më shqetësimin e banorëve të komunës së Deçanit për shfaqjen e sëmundjes “Gungore të ...

Më shumë...

Bisedohet për parandalimin e aktiviteteve joligjore të operatorëve ilegal

Nënkryetari i komunës së Mitrovicës, Safet Kamberi dhe drejtori i Drejtorisë së Inspekcionit, Naim Hajra, kanë biseduar me Kryeinspektorin e  Minierave të Kosovës, Fatmir Gërguri,  për intensifikimin e bashkëpunimit të dy institucioneve rreth parandalimit të operimeve  ilegale  për shfrytëzimin e thëngjillit, rërës, zhavorrit dhe resurseve tjera. Kryeinspektori Gurguri ka kërkuar ...

Më shumë...

Kryetari Bahtiri mbështet talentet e rinj të Mitrovicës

Kryetari i komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri, ka pritur në një takim talentet nga fusha e artit figurativ, Sabrije Igrishta dhe Florent Sahiti të cilët kanë qëndruar për një jave në qytetin e Stambollit, ku i kanë prezantuar punimet e tyre artistike. Florent Sahiti, Sabrije Igrishta dhe Erjon Zeqiri të ...

Më shumë...

Komuna filloi me debatet me qytetarë për hartimin e buxhetit komunal

Komuna e Malishevës, ka filluar me mbajtjen e debateve me qytetarë, në kuadër të procesit të hartimit të buxhetit komunal për vitin e ardhshëm, përkatësisht për nxjerrjen e prioriteteve për investimet kapitale. Komuna e Malishevës, në tri vitet e fundit, e ka krijuar këtë traditë të debateve me qytetarë, për ...

Më shumë...

Liqeni artificial në Suhadoll përfundon gjatë këtij viti

Kryetari i komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri, së bashku me drejtorinë e Drejtorisë së Urbanizmit, Sami Zeka, kanë pritur përfaqësuesin nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Agim Radoniqi, i cili ishte i shoqëruar nga përfaqësuesit e kompanisë “Bajraktari” (që është duke e realizuar projektin e liqenit në Suhadoll), Mustafë ...

Më shumë...

Kryetari Bahtiri priti përfaqësuesit e shqiptarëve të Mitrovicës së veriut

Kryetari i komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri, ka pas edhe një takim me përfaqësuesit shqiptarë të lagjeve veriore, këshilltarë në Kuvendin e Komunës në Mitrovicën Veriore, Lumni Xhaka, Gëzim Alushi dhe Nexhat Uglanin, me të cilët ka biseduar për situatën e përgjithshme në të dyja komunat, me theks të posaçëm ...

Më shumë...

KF UV Malisheva nisi përgatitjen për sezonin e parë të saj futbollistik

Klubi i Futbollit “ Ujëvara Malishevë” , i ka filluar përgatitjet për sezonin e parë të saj futbollistik. Pasi, paraprakisht i përfunduan të gjitha procedurat e regjistrimit dhe pranimit në Federatën e Futbollit të Kosovës, KF Malisheva nga vjeshta e këtij viti, për herë të parë do të startoj me ...

Më shumë...

Zëvendësministri i arsimit Agim Berdynaj viztitoi Suharekën

Zëvendësministri i Arsimit Agim Berdynaj të martën ka takuar kryetarin e komunës së Suharekës, z.Sali Asllanaj. Me  këtë rast  Zëvendësministri Berdynaj u interesua për gjendjen e arsimit në komunë, për kushtet në  të cilat  do të  mësojnë nxënësit, për  hapësirat shkollore si dhe për kuadrin mësimor. Kryetari Asllanaj së bashku ...

Më shumë...

Vera e sivjetme falë punës së fermerëve më e bereqetshme

Kjo verë në Komunën e Skenderajt krahasuar me vitin e kaluar ka qenë më e bereqetshme sa i përket rendimenteve me grurë, elb dhe tërshërë. Rendimentet mesatare për 1 ha grurë kanë qenë 4000 kg,  për elb 2500 kg/ha, ndërsa për tërshërë 2100 kg/ha. Krahasuar me rendimentet mesatare të grurit ...

Më shumë...

Në shtator nis projekti teatral ”Kryetarët mbështesin të rinjtë”

Kryetari i komunës së Deçanit Rasim Selmanaj, ka pritur në takim Marigona Bekteshi -Ferati, dhe Mirsad Feratin, regjisor dhe aktorë më të cilët bashkë kanë diskutuar mundësin e fillimit të një projekti teatral për të rinjë me moton ”Kryetarët mbështesin të rinjtë” Gjatë këtij takimi është diskutuar lidhur më sukseset ...

Më shumë...

Po vazhdohet me realizimin e projekteve nëpër mjedise të ndryshme

Komuna e Suharekës, me buxhetin e saj po realizon disa nga projektet nëpër fshatra të komunës sonë, që kryesisht  kanë të bëjnë me rregullimin e infrastruktures rrugore. Në fshatin Studençan, po vazhdojnë punimet në rregullimin e rrugës  “Eçrem Çabej”me kubëza betoni, që ka vlerën rreth 67 mijë euro. Gjatësia e ...

Më shumë...

Kanë filluar ndërtimet edhe në dy rrugë në Duhël

Po vazhdojnë investimet e komunës së Suharekës në rregullimin e infrastrukturës nëpër fshatra dhe mjedise tjera. Kështu me mjete të buxhetit kjomunal, sot kanë filluar ndërtimet edhe në dy rrugë të fshatit Duhël. Kompania e kontraktuar “Flori shpk”, sot ka nis punimet në rrugën “Latë Shabani” e cila është e ...

Më shumë...

Kryetari Bahtiri kërkoi publikimin e listave për të gjithë borxhlinjtë komunal dhe lirimin e hapësirave publike

Në mbledhjen e Bordit të Drejtorëve, të cilën e kryesoi  kryetari i komunës, Agim Bahtiri, janë shqyrtuar një varg temash të cilat ishin të natyrave të ndryshme, me interes për qytetarët. Drejtori për Buxhet dhe Financa, Nysret Maxhera, ka thënë se  megjithëse është shtuar inkasimi i të hyrave nga tatimi ...

Më shumë...