KEK
Fillimi / Institucionet (faqe 560)

Institucionet

Vazhdojnë punimet në rregullimin e shtratit të lumit në Sallagrazhdë

Komuna e Suharekës po vazhdon me investime në fshatrat e sajë për tua plotsuar kështu kërkesat dhe nevojat qytetarëve, një investim i tillë ka filluar në rregullimin e shtratit të lumit në fshatin Sallagrazhdë. Kjo është faza e parë e punimeve, që ka një vlerë prej 26,072.00 euro. Ndërsa punët ...

Më shumë...

Fillojnë punimet në projektin e ndërtimit të trotuarit për këmbësor në Lagjen Dushkajë dhe ndriçimi publik në disa lagje të qytetit në Kaçanik

Kryetari i Komunës së Kaçanikut Besim Ilazi, kryesoi takimin e mëngjesit në të cilin takim u njoftua për punët ekzekutive të javës së kaluar, ndërsa prezantoi edhe Nënkryetari i komunës Remzi Elezi. Drejtori për Shërbime Publike dhe Emergjenca Ramadush Osmani tha se javën që lamë pas kanë filluar punimet në ...

Më shumë...

Të premten është mbajtë mbledhja e rregullt e Asamblesë Komunale në Deçan

Bazuar në nenin 43.1 dhe nenin e Ligjit për Vetëqeverisje Lokale Nr.03/L-040  dhe nenin 38 të Statutit të Komunës së Deçanit, e udhëhequr nga kryesuesi Jashar Dobraj, është mbajtë mbledhja e III-të e rregullt e Kuvendit të Komunës së Deçanit, Për  këtë mbledhje ishte propozu ky rend dite : – ...

Më shumë...

Kryetari Bahtiri kërkon riatdhesimin e eshtrave të atdhetarit Rexhep Mitrovica  

Pas këmbëngulësisë për t’i rivarrosur eshtrat e Heroit Isa Boletini, në vendlindjen e tij në Boletin, e jo në Vlorë, gjë që edhe e arriti, kryetari  Komunësb së Mitrovicës, Agim Bahtiri, ka nis një betejë tjetër humane e që ka të bëjë me riatdhesimin e eshtrave të atdhetarit e intelektualit ...

Më shumë...

Këshilli i Drejtorëve në Malishevë mbajti mbledhjen e rregullt

Këshilli i Drejtorëve, i drejtuar nga kryetari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj, ka mbajtur mbledhjen e rregullt të së hënës, ku është raportuar për aktivitetet e drejtorive komunale, gjatë javës së kaluar dhe planifikimet për javën në vijim. Në këtë mbledhje, u tha se po vazhdon realizimi i projekteve, ...

Më shumë...

Kuvendi i Komunës së Kaçanikut me shumicë votash miratoi Raportin Financiar për vitin 2016

Kuvendi i Komunës së Kaçanikut ka mbajtur mbledhjen e tretë me radhë të cilën e ka udhëhequr Kryesuesi i Kuvendit Xhelal Gashi, ndërsa prezantoi edhe Kryetari i Komunës së Kaçanikut Besim Ilazi. Anëtarët e Kuvendit Komunal me shumicë votash, miratuan Raportin Financiar për Vitin 2016, të cilin raport e prezantoi ...

Më shumë...

Nënkryetari Nura dhe Ministri Bajrami nënshkruan aneks-marrëveshje për përfundimin e ndërtimit të shkollës së Çirezit

Nxënësit e shkollës “Dëshmorët e Qyqavicës” në Çirez vitin e ri shkollor do ta nisin në objektin e ri dhe modern të shkollës. Kjo do të ndodh pasi ky projekt pritet të përfundojë në qershor të këtij viti. Më qëllim të përfundimit sa më të shpejtë të këtij projekti të ...

Më shumë...

Indrit Cara la Londrën për të rënë dëshmor në Gallushë

Me një Akademi Përkujtimore, Komuna e Suharekës, të premten ka përkujtuar dëshmorin e kombit, Indrit Cara – Ushtar Kavaja. Me këtë rast, kryetari i Komunës së Suharekës, Sali Asllanaj ka thënë se “Indrit Cara, la Londrën për të rënë dëshmorë në Gallushë. Atë e kam njohur si një djalë i ...

Më shumë...

Kryetari Asllanaj: “Deklarata e DKRSM-së ishte shumë normale, pa asgjë të keqe”

Me kërkesë të Këshilltarëve të PDK-së dhe të mbështetur edhe nga subjektet tjera opozitare, të premten është mbajtur mbledhja e jashtëzakonshme e Kuvendit të komunës së Suharekës, me vetëm një pike të rendit të ditës: Debat për situatën e krijuar në KF”Ballkani”. Në këtë takim kësaj radhe morën pjesë edhe ...

Më shumë...

Kanë filluar punimet për ndërtimin e Stacionit Policor në Shtime, projekt ky i financiar nga Ministria e Punëve të Brendshme (MPB), ndërsa lokacionin për ndërtimin e këtij objekti e ka ndarë Kuvendi i Komunës së Shtimes. Komandanti i Stacionit të Policisë në Shtime Enver Avdyli tha se ky projekt ka ...

Më shumë...

Kryetari Begaj priti një grup biznesmenësh nga Ankaraja

Kryetari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj, ka pritur në një takim pune një grup biznesmenësh nga Turqia, përkatësisht nga Ankaraja, me të cilët ka biseduar për mundësitë e investimeve në Malishevë, me theks të veçantë për trajtimin ujërave të zeza, apo ngritjen e impianteve, si dhe për mundësitë e ...

Më shumë...

U përkujtua masakra e Burimit

Përmes homazheve në vendin e vrasjes dhe në varrezat e martirëve, të premten është përkujtuar masakra më e madhe në Malishevë, ajo e Burimit, ku u vranë e u masakruan 42 civil, kryesisht të fshatrave Dragobil dhe Astrazup, si dhe banorë te fshatrave të Suharekës. Me këtë rast, homazhe kanë ...

Më shumë...

U mbajt Sesioni i parë informativ rreth thirrjes së parë për aplikime i Projektit SUSI-LDF faza e 2-të

Projekti Iniciativa për Fermerët e vegjël të Suharekës – faza e dytë, financuar nga Agjencioni Austriak për Zhvillim dhe implementuar nga Fondacioni Fondi për Zhvillim Lokal ka mbajti sesionin e parë informativ rreth thirrjes së parë për aplikime për mbështetjen e fermerëve të vegjël, me theks të veçantë në femrat ...

Më shumë...

Kryetari Bashota propozon që ish kryetari i Klinës Ismet Rraci të nderohet me titullin “Nderi i Qytetit”

Me propozimin e Kryetarit të Komunës së Klinës, Sokol Bashota, Kuvendi i Komunës së Klinës, unanimisht ka votuar për ndarjen e titullit “ Nderi i Qytetit” ish- Kryetarit të Komunës së Klinës, Ismet Rraci. Propozimi i kryetarit Bashota është mbështetur nga të gjithë anëtarët e subjektet politike që përfaqësohen në ...

Më shumë...

Është mbajte debat Publik në Deçan për Rregulloren për Lartësinë e Taksave, Ngarkesave, Tarifave dhe Gjobave Komunale

Është mbajte debat publikë për  propozim ndryshim dhe  plotësim të   Rregullores  për Lartësinë e Taksave, Ngarkesave, Tarifave dhe Gjobave Komunale më Kryetarët e Këshillave Lokale të fshatrave të Komunë së Deçanit. Pos kryetarëve të pranishëm ishin edhe Drejtori i Administratës Bashkim Ramosaj, drejtori i shërbimeve Publike Izet Zenuni, drejtoresha për ...

Më shumë...

Drejtoria e Bujqësisë në Suharekë ka shpërnda 62.000 fidane të mjedrës

Me qëllim të stimulimit sa më të mirë të qytetarëve të Komunë së Suharekës, për tu marrë me kultivimin e mjedrës, Drejtoria Komunale për Planifikim, Zhvillim, Bujqësi dhe Pylltari ka shpërndarë 62.000 fidane të mjedrës. Përfitues të këtyre fidaneve janë 39 fermerë, prej të cilëve 34 kanë përfituar fidane për ...

Më shumë...