KEK
Fillimi / Institucionet (faqe 610)

Institucionet

Kryetari Asllanaj ka inspektuar punimet rreth ndërtimit të stadiumit të qytetit

Kryetari i Komunës së Suharekës, Sali Asllanaj, ka vizituar stadiumin e qytetit, për të parë më për së afërmi punimet rreth ndërtimit dhe renovimit të këtij stadiumi. Kryetari Asllanaj, u interesua se si po zhvillohet realizimi i këtij Projekti që ka vlerën prej 450 mijë euro të ndara nga Qeveria ...

Më shumë...

Bashota promovon E-Kioskun në Komunën e Klinës

Që nga dita e hënë edhe Komuna e Klinës është pajisur me E-Kiosk, vetëshërbimi digjital për nxjerrjen e dokumenteve si: çertifikata, ekstraktet apo shërbimet të tjera të gjendjes civile si dhe faturën e tatimit në pronë. E-Kiosku tani është në dispozicion 24 orë në ditë, 7 ditë të javës. Zyrtarisht ...

Më shumë...

U mbajt takimi i radhës i KKSB-së në Suharekë

Anëtarët e Këshillit Komunal për Siguri në Bashkësi në komunën e Suharekës kanë mbajtur mbledhjen e radhës, ku kanë diskutuar për: Sigurinë në trafik, dukuritë negative, me theks të veçantë në Qendrën Zejtare nr.1 dhe nr.2, si dhe për hapësirat  për qasjen e personave me nevoja të veçanta.  Takimin e ...

Më shumë...

Komuna e Mitrovicës është e interesuar të mbështet HANDIKOS-in

Nënkryetari komunës së Mitrovicës, Faruk Mujka, ka biseduar me përfaqësuesit e HANDIKOS-it në Mitrovicë, Skender Demi dhe Afrim Peci, për gjendjen në këtë organizatë joqeveritare dhe mundësitë e mbështetjes nga komuna për projektet që i realizon ajo. Përfaqësuesit e HANDIKOS-it i thanë nënkryetarit Mujka se shoqata e tyre funksion dhe ...

Më shumë...

Fshati Kryshec do të bëhet shpejt me rrjet të ujësjellësit

Banorët e fshatit Kryshec të do të bëhen më ujësjellës shumë shpejt, falë marrëveshjes së nënshkruar për financimin e këtij projekti jetik për banorët e këtij fshati. Projekti i ujësjellësit në Kryshec do të financohet nga organizata Lux Dev dhe Komuna e Skenderajt dhe do të zgjidh problemin e ujit ...

Më shumë...

Në Malishevë janë duke u realizuar dhjetëra projekte

Në Komunën e Malishevës, aktualisht janë duke u realizuar dhjetëra projekte, ku janë të përfshira më shumë se gjysma e fshatrave, ndërsa shumë shpejt do të përfshihen të gjitha vendbanimet me projekte të ndryshme. Kështu u tha në mbledhjen e rregullt të qeverisë komunale, të cilën e drejton i pari ...

Më shumë...

Hoti takoi në Francë piktorin me famë botërore Omer Kaleshi

Ndër takimet e shumta që pati në Francë, zëvendësministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Rexhep Hoti, u takua edhe me piktorin me famë botërore, Omar Kaleshi. Gjatë takimit mes Kaleshit dhe zëvendësministrit Hoti, u bisedua për bashkëpunimin e afërt kulturor mes tij dhe artistëve të rinj nga Kosova për çka Kaleshi ...

Më shumë...

Qytetarët e Mitrovicës janë vetëdijesuar dukshëm për raportimin e rasteve të dhunës në familje

Organizuar nga zyrtarja për barazi gjinore në komunën e Mitrovicës, Besa Veseli, është mbajtur në ambientet e ndërtesës së komunës një tryezë e rrumbullakët me temën “Rezoluta 1325 -Gruaja, Paqja dhe Siguria e Këshillit të Sigurisë të OKB dhe Implementimi në Nivelin Qeveritar dhe Lokal”. Në takim morën pjesë përfaqësuesja ...

Më shumë...

Komunën e Junikut e vizitoj ambasadori i Norvegjisë z. Per Strand Sjaaastad

Kryetari i komunës se Junikut Agron Kuçi priti në takim ambasadorin e shtetit të Norvegjisë Per Strand Sjaaastad, te cilin e informoj për të arriturat e komunës së Junikut, gjithashtu edhe për objektivat që ka kjo komune në të ardhmen, se bashku ata vizituan shtratin e lumit Erenik dhe qendrën ...

Më shumë...

MKRS-ja investon 600 mijë euro për Stadiumin në Viti

Në vazhdën e investimeve të shumta nëpër komunat e Kosovës, që për qëllim kanë përmirësimin e infrastrukturës sportive në vend, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, ka nënshkruar të premten një memorandum bashkëpunimi me Komunën e Vitisë, qëllimi i të cilit është përkrahja financiare për projektin “Ndërtimi i Stadiumit në ...

Më shumë...

Kryetari Bahtiri bisedoi me një grup prej rreth 100 studentësh të Fakultetit të Arkitekturës

Rreth 100 studentë të Fakultetit të Arkitekturës kanë qëndruar në Mitrovicë, me ç’rast kanë vizituar Qendrën Sportive Multifunksionale “Omnisport”, afër ndërtesës së Komunës dhe fabrikën e kërpudhave në Gushavc të Mitrovicës. Gjatë qëndrimit në Mitrovicë studentët kanë takuar kryetarin e Komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri, i cili i ka shoqëruar ...

Më shumë...

Në Shipol u hapa një klasë parashkollore për fëmijë

Janë 77 fëmijë të lokalitetit në Shipolit të komunës së Mitrovicës që do të kenë kushte shumë të mira për ndjekjen e mësimeve përgatitore (parashkollore), pasi që në Shkollën e atyshme të Mesme të Ulët “Fazli Grejqevci është përuruar këndi për klasën përgatitore, falë një donacioni të ndarë nga OSBE-ja. ...

Më shumë...

Po vazhdojnë vizitat sistematike shëndetësore në shkollat e Malishevës

Në komunën e Malishevës janë duke vazhduar vizitat sistematike shëndetësore të nxënësve të klasave të para, pesta dhe të nënta. Të premten ekipi i profesionistëve shëndetësor të QKMF ” Dr. Shpëtim Robaj” në Malishevë, i ka kryer vizitat e nxënësve të SHFMU ” Hilmi Hoti” në Carrallukë. Këto vizita, i ...

Më shumë...

Një delegacion nga Komuna e Lilburnit vizitoi Komunën e Suharekës

Brian Burchick, nënkryetar i Komunës së Lilburnit, Jon Stallsmith, pastor në Kishën e këtij qyteti dhe Berat Gegaj  nga “Kosovo hope” kanë vizituar Komunën e Suharekës, me ç’rast janë takuar me nënkryetarin e Komunës Rexhep Kuçi, drejtorin e arsimit Sherif Berisha dhe atë te administratës Vitor Markaj. Gjatë këtij takimi ...

Më shumë...

Përkrahje për 10 fermerë të rinj të komunës së Shtimes

Si rezultat i zbatimit të Marrëveshjes për bashkëpunim në mes të komunës së Shtimes, përkatësisht Drejtorisë për Zhvillim Ekonomik dhe Iniciativës për Zhvillimin e Bujqësisë së Kosovës (“IADK” ), të nënshkruar më 1.2.2017,  më 16.3.2017, kanë nënshkruar kontratat 10 përfitues të projekteve për serra. Më nënshkrimin e këtyre kontratave fermerëve ...

Më shumë...

Përurohen punimet në projektin e hapjes së rrugës në fshatin Biqec të Kaçanikut

Nënkryetari i Komunës së Kaçanikut Remzi Elezi, mori pjesë në përurimin e punimeve në rrugën në Lagjet Mezin-Koraç dhe Bunjaku, të cilat do të lidhen me rrugën “Mynyr Thaçi” në Kovaqec. Me këtë rast Nënkryetari Elezi foli për rëndësinë e hapjes së kësaj rruge, duke shtuar se banorët e kësaj ...

Më shumë...