Airport Adem Jashari
MIT
kek
Fillimi / Institucionet (faqe 541)

Institucionet

Kryetari Bashota takoi drejtorët e shkollave të Komunës së Klinës

Drejtoria  Arsimore e komunës së Klinës, sipas kërkesës së Kryetarit  z. Sokol Bashota, ka mbajtur takim pune me të gjithë drejtorët e institucioneve edukativo-arsimore të Komunës së Klinës, për të analizuar gjendjen e përgjithshme në nivelet e arsimit të kësaj komune dhe për të debatuar haptazi për mënyrat dhe strategjitë ...

Më shumë...

Mendimi pozitiv dhe ndikimi i tij në jetën tonë në rrugën drejt suksesit

Kuvendi i të rinjve të Klinës  në bashkëpunim me Drejtorinë për Kulturë, Rini dhe Sport kanë organizuar një ligjëratë nga publicisti, shkrimtari ynë i njohur dhe themeluesi i Qendrës së Mendimit Pozitiv, Daut  Demaku. Njeriu i përhapjes së kësaj fryme të re shkencore në Kosovë, gjatë kësaj ligjërate,  ka treguar ...

Më shumë...

Kuvendi i Komunës së Ferizajt mori një sërë vendimesh

Kuvendi Komunal i Ferizajt ka mbajtur seancën e rregullt, në të cilën ka shqyrtuar disa çështje me interes, ndër tjerash edhe propozimin për ndarjen e një parcele për varreza në afërsi të varrezave të qytetit, meqë deri më tani nuk është funksionalizuar hapësira e caktuar për varreza në fshatin Balaj, ...

Më shumë...

U mbajt takimi për koordinim lokal të sigurisë në Suharekë

Nënkryetari i komunës së Suharekës z. Rexhep Kuçi, kryesues i takimit për koordinim lokal të sigurisë, duke bërë të ditur ngjarjet që kanë ndodhur gjatë  javës që lamë pas, ka njoftuar  për takimin që ka mbajtur me zyrtarin e OSBE-së zyra në Prizren, ku ka biseduar lidhur me mundësinë e ...

Më shumë...

U Mbajt Mbledhja e Kuvendit Komunal të Skenderajt

  Në mbledhjen e kuvendit të komunës së Skenderajt u morën këto vendime: Raporti Financiar i Realizimit të Buxhetit Komunal Janar-Dhjetor Propozim -Vendim për hartimin e Planit Rregullues të Hollësishëm dhe Propozim-Vendim për dhënien në shfrytëzim afatshkurtër të pronës Komunale me sipërfaqe prej 30m2 për mirëmbajtjen e parkut ” Shaban ...

Më shumë...

Masakra e Burimit: Pas 17 viteve, asnjë i dënuar për vrasjen e 42 shqiptarëve

Sot në Malishevë, është përkujtuar masakra e Burimit, ku u vranë dhe u masakruan 42 civil shqiptarë, kryesisht banorë të Dragobilit dhe Astrazupit. Për ta përkujtuar këtë masakër, më të madhen në Komunën e Malishevës, gjatë luftës së fundit, Kuvendi i Komunës së Malishevës, ka mbajtur një mbledhje përkujtimore, dhe ...

Më shumë...

OSBE-ja organizon takimin për çështjet e sigurisë për komunitete në Rahovec

Me 30 Mars 2016, Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) ka organizuar takimin lidhur me çështjet e sigurisë të komuniteteve në lagjen e epërme të Rahovecit dhe Hoçës së Madhe ku janë diskutuar mënyrat për ti adresuar ato në nivel komunal të Rahovecit. Në takim kanë marrë pjesë ...

Më shumë...

Njoftim për shënimin e 17-vjetorit të rënies së Dëshmorëve dhe Martirëve të fshatit Hoçë e Vogël

Komuna Rahovec

Me rastin e shënimit të  17-vjetorit  të rënies së 9 Dëshmorëve dhe 34 Martirëve në fshatin Hoçë e Vogël të Komunës së Rahovecit, këshilli i fshatit organizon tubim përkujtimorë. Tubimi përkujtimor do të mbahet të shtunën, me 02 prill 2016, në ora 11:00, pranë përmendores së Dëshmorëve në qendër të ...

Më shumë...

Minatorët pensionistë falënderuan kryetarin Bahtiri për mbështetje

Përfaqësuesit  e Sindikatës së Pavarur të Pensionistëve të Parakohshëm të “Trepçës” falënderuan kryetarin e komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri, për mbështetjen e ofruar në realizimin e kërkesave të tyre në lidhje me përmirësimin e gjendjes së vështirë materiale. Në shenjë falënderimi për interesimin e treguar gjatë gjithë kohës prej se ...

Më shumë...

Komuna e Mitrovicës vazhdon të mbështes fermerët me projekte të ndryshme

Drejtori i drejtorisë së  Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural në Komunën e Mitrovicës, Nasuf  Aliu, priti një grup fermerësh, të cilët i njoftoi për mundësinë e përfitimit të grandeve në fushën e grumbullimit të qumështit, pemëve e perimeve dhe bimëve aromatike. Ai i njoftoi fermerët edhe për takimin që bashkë me ...

Më shumë...

Përkujtohen Dëshmorët dhe Martirët e fshatit Opterushë

Në 17-vjetorin e rënies, përkujtohen 4 Dëshmorë dhe 27 Martirë të cilët u vranë gjatë luftës së vitit 1999, në fshatin Opterushë të Komunës së Rahovecit. Në tubimin përkujtimorë morën pjesë banorë të fshatit Opterushë, familjar të Dëshmorëve dhe Martirëve,  z.Idriz Vehapi, kryetar i Komunës së Rahovecit me bashkëpunëtor,  z.Vajdin ...

Më shumë...

Kosova dhe Shqipëria synojnë projekte të përbashkëta gjeneruese të energjisë

Kosova dhe Shqipëria në kuadër të tregut të përbashkët synojnë të ndërtojnë edhe kapacitete të përbashkëta të gjenerimit të energjisë, dhe për këtë shumë shpejt do të kryejnë edhe një studim fizibiliteti me mbështetjen e USAID-it. Kështu kanë bërë të ditur Ministri i Zhvillimit Ekonomik i Kosovës, Blerand Stavileci dhe ...

Më shumë...

Kryetari Bahtiri u prit nga Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Arban Abrashi

Kryetari i Komunës së Mitrovicës,  Agim Bahtiri dhe përfaqësuesit  e Sindikatës së Pavarur të Pensionistëve të Parakohshëm të “Trepçës” u takuan me ministrin Abrashi, me ç’rast biseduan për realizimin e kërkesave në lidhje me nivelizimin e pensioneve. Ramadan Ademi, përfaqësues  nga kjo sindikatë, fillimisht e njoftoj ministrin Abrashi  për gjendjen ...

Më shumë...

Këto ditë bëhet pranim-dorëzimi i qendrës biznesore

Kryetari i komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri, u  takua me anëtarët e Komisionit për pranimin e punëve në ndërtimin e Qendrës së Re Komerciale, me ç’rast nga përfaqësuesit e komisionit u njoftua lidhur me disa vërejtje të vogla të cilat i kanë vërejtur në realizimin e projektit. Kryetari Bahtiri, tha ...

Më shumë...

Njoftim për repelimin e kafshëve në Carrallukë

Njoftohen banorët e fshatit Carrallukë të komunës së Malishevës, se repelimi i kafshëve në këtë fshat, do të bëhet të enjten, më 31 mars 2016. Repelimi i kafshëve, bëhet në kuadër të luftimit dhe parandalimit të etheve hemorragjike krime kongo, prandaj luten të gjithë ata që kanë kafshë shtëpiake, kafshët ...

Më shumë...