KEK
Fillimi / Institucionet (faqe 538)

Institucionet

KPF-ja i rekomandon Kuvendit Kornizën Afatmesme të Buxhetit

Komitetit për Politikë e Financa i udhëhequr nga Kryesuesi i Kuvendit të Skenderajt Ismet Salihu, të hënën ka mbajtur mbledhjen e radhës në të cilën ka diskutuar Kornizën Afatmesme të Buxhetit 2018-2020. Në hapje të takimit Ismet Salihu ka theksuar se Komitetit për Politikë e Financa do të diskutojë çështje ...

Më shumë...

Finalizohen punimet në ndërtimin e dy urave mbi lumin Nerodime

Tashmë kanë hyrë në fazën finale, punimet në ndërtimin e dy urave mbi lumin Nerodime. Në takimin e mëngjesit të së hënës Kryetari i Komunës së Kaçanikut Besim Ilazi,  tha se këto ura do të shtojnë bukurinë në Bulevardin “Ismajl Raka”, i cili konsiderohet si një pjesë e bukur dhe ...

Më shumë...

Shënohet 18 qershori – Dita e Çlirimit të Klinës

Nën përkujdesje të kryetarit të Komunës së Klinës, Sokol Bashota, dhe organizim të Drejtorisë për Kulturë Rini dhe Sport, të dielën në Klinë janë mbajtur aktivitete të shumta kulturore e sportive, më rastin 18 Qershorit- Ditës së Çlirimit të Klinës. Para objektit të Komunës së Klinës është ngritur flamuri kombëtar ...

Më shumë...

Inaugurohet rruga unazore “17 Shkurti” në Skenderaj

Komuna e Skenderajt me rastin e Ditës së Çlirimit ka inauguruar rrugën unazore “17 Shkurti”, projekt shumë i rëndësishëm për qytetin e Skenderajt. Në ceremoninë e inaugurimit ka marrë pjesë Kryetari në detyrë i Kuvendit të Republikës së Kosovës Kadri Veseli, Nënkryetari i Komunës së Skenderajt Fadil Nura, përfaqësues të ...

Më shumë...

Në Ditën e Çlirimit të Skenderajt nderohet Komandanti Legjendar Adem Jashari dhe të gjithë të rënët

Në ditën e Çlirimit, Komuna e Skenderajt, shoqatat e dala nga lufta e UÇK-së, anëtarë të Kuvendit komunal dhe personalitete të rëndësishme të Skenderajt kanë bërë homazhe pranë shtatores së Komandanti Legjendar Adem Jashari dhe në Kompleksin Përkujtimor “Adem Jashari” në Prekaz. Delegacioni i udhëhequr nga Nënkryetari Fadil Nura kanë ...

Më shumë...

Këshilli i Drejtorëve diskutoi për Kornizën Afatmesme Buxhetore

Këshilli i Drejtorëve, i udhëhequr nga Kryetari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj, ka mbajtur mbledhjen e rregullt të së hënës, ku janë diskutuar shumë çështje, por më me rëndësi ka qenë procesi i hartimit të buxhetit për vitin 2018, si dhe realizimi i projekteve për këtë vit. Sipas Drejtorisë ...

Më shumë...

40 mijë euro për pajisje me inventar të dhomave shkollore për nxënësit parafillorë

Në shkollën fillore të mesme të ulët “Motrat Qiriazi” në Klinë, është organizuar ceremoni falënderimi për organizatën Caritas nga Zvicra, e cila ka ndihmuar në realizimin e projektit të përbashkët me Komunën e Klinës për pajisje me inventar të dhomave shkollore për nxënësit parafillorë në 15 shkolla të kësaj komune. ...

Më shumë...

Kompania “Bechtel Enka” ndihmon familjet skamnore me pako ushqimore

Komania Bechtel Enka ka vazhduar aktivitetin e saj humanitar në Komunën e Kaçanikut. Kjo kompani ka ndihmuar 6 familje skamnore me pako ushqimore si dhe me mjete financiare. Përfaqësuesit e Bechtel Enkës i përshëndeti dhe falënderoi për ndihmën e dhënë Drejtoresha për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale Diana Reka, e cila njoftoi ...

Më shumë...

Nis projekti ideor për Muzeun e historisë së natyrës

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, ka formalizuar nisjen e projektit ideor për Muzeun e historisë së natyrës, përmes nënshkrimit të hartimit të projektit ideor dhe projektit zbatues për Muzeun e historisë së natyrës. Nënshkrimi i aktit të marrëveshjes u nënshkrua nga Burim Reçica, në emër të MKRS-së, e nga ana ...

Më shumë...

Shoqata Bamirëse “Jetimët e Ballkanit” zhvillon aktivitet humanitar në Komunën e Kaçanikut

Shoqata Humanitare “Jetimët e Ballkanit” ka ndarë 50 pako ushqimore në Komunën e Kaçanikut për familjet me gjendje të rëndë ekonomike. Drejtoresha për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale Diana Reka, tha se kjo shoqatë është duke e zhvilluar këtë aktivitet për herë të parë në Komunën e Kaçanikut, ndërsa shtoi se ...

Më shumë...

Malisheva po shënon 16 Qershorin, Ditën e Çlirimit dhe të Dëshmorëve

Komuna e Malishevës, gjatë tërë ditës së premte, përmes aktiviteteve të ndryshme ka shënuar 16 Qershorin, Ditën e Çlirimit dhe Ditën e Dëshmorëve. Aktivitetet kryesore që janë mbajtur gjatë ditës, janë mbledhja solemne e Kuvendit të Komunës së Malishevës dhe manifestimi qendror, ku edhe janë ndarë çmimet tradicionale, që ndahen ...

Më shumë...

Komuna e Junikut po vazhdon me investime në infrastrukturën rrugore

Komuna e Junikut po vazhdon me investime në infrastrukturën rrugore , në këtë kuadër kanë filluar edhe punimet në asfaltimin e rrugëve lokale në lagjen Goqaj. Fillimin e punimeve në këtë rrugë e ka përcjell edhe kryetari i komunës së Junikut Agron Kuçi. Me këtë rast kryetari Kuçi ka kërkuar ...

Më shumë...

Ka filluar ndërtimi i rrugës në lagjen Aruqi të Rezallës

Komuna e Skenderajt po investon edhe në rrugët e lagjeve të Rezallës. Në këtë kuadër kanë filluar punimet në ndërtimin e rrugës në lagjen Aruqi në hyrje të fshatit Rezallë nga pjesa e Morinës. Fillimin e punimeve në këtë projekt e ka inspektuar Nënkryetari i Komunës së Skenderajt Fadil Nura i ...

Më shumë...

Më një sërë aktivitetesh Komuna e Deçanit shënon ditën e Çlirimit

Më rastin e 18 vjetorit, ditës së Çlirimit të komunës së Deçanit shënohen një sërë aktivitetesh duke nisur nga data 15 qershor, ku është hap Ekspozita e Artisteve Aplikativ nga Deçani në Hollin e Pallatit të Kulturës,, Jusuf Gërvalla ’’. Të premten më  16 Qershor 2017 në ora 12:00 deri ...

Më shumë...

U mbajtën shumë aktivitete kulturore në vigjilje të shënimit të 16 Qershorit

Në vigjilje të shënimit të 16 Qershorit, Ditës së Çlirimit dhe Ditës së Dëshmorëve të Komunës së Malishevës, janë mbajtur dhe po mbahen shumë aktivitete kulturore dhe sportive, e që të gjitha lidhen me festën e 16 Qershorit. Janë mbajtur orë letrare, ekspozita, shfaqje, si dhe janë prezantuar fituesit e ...

Më shumë...

Filloi ndërtimi i aneksit të gjimnazit në Malishevë

Në vigjilje të shënimit të Ditës së Çlirimit dhe Ditës së Dëshmorëve të Komunës së Malishevës, në Malishevë, filloi ndërtimi i aneksit të gjimnazit “Hamdi Berisha”. Në ceremoninë e fillimit të punimeve mori pjesë edhe Kryetari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj, i shoqëruar nga stafi i tij.  “Uroj që ...

Më shumë...