KEK
Fillimi / Institucionet (faqe 537)

Institucionet

Bashkatdhetarët Junikas ndihmojnë 20 familje me nevojë në Junik

Hasan Miftari dhe Ramë Krasniqi janë bashkatdhetar nga komuna e Junikut me qëndrim ne shtetin e Austrisë te cilët për festat e fund vitit, në bashkëpunim me qendrën për punë sociale ndihmuan 20 familje me nevoje. Kryetari i Komunës së Junikut Agron Kuçi, falënderoj bashkatdhetarët të cilët gjithmonë kanë dhënë ...

Më shumë...

MINISTRI LEKAJ U TAKUA ME DREJTORIN E PËRGJITHSHËM TË AVIACIONIT CIVIL TË KOSOVËS, DRITON GJONBALAJ

Ministri Lekaj, në një takim të rregullt pune me Drejtorin e Përgjithshëm të Aviacionit Civil të Kosovës,  Driton Gjonbalaj, përveç tjerash ka diskutuar edhe për sigurinë e aviacionit civil. Ministri Lekaj, kërkoi nga Drejtori Gjonbalaj zbatimin e standardeve të sigurisë së aviacionit civil në përputhje me standardet ndërkombëtare dhe evropiane ...

Më shumë...

MKRS-ja ndan 30 mijë euro për përgatitjen e xhudistes Majlinda Kelmendi për LO2020

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Komiteti Olimpik i Kosovës (KOK), Federata e Xhudos e Kosovës (FXHK) dhe xhudistja Majlinda Kelmendi kanë nënshkruar Memorandum Bashkëpunimi me qëllim të mbështetjes financiare për përgatitjen e sportistes Kelmendi përgjatë ciklit olimpik për lojërat olimpike 2020, sipas të cilit MKRS-ja obligohet të ndajë mjete ...

Më shumë...

Juniku mbanë mbledhje komemorative me rastin e vdekjes së  mësuesit Sadik Miroci

Me rastin e vdekjes së mësuesit, pedagogut të arsimit junikas të ndjeri Sadik Miroci në sallën e asamblesë komunale në Junik është mbajtur mbledhje komemorative. Për te nderuar veprën jetësore të profesorit Sadik foli Kryetari i Komunës së Junikut Agron Kuçi, drejtori i shkollës fillore ”Edmond Hoxha “  Qaush Krasniqi ...

Më shumë...

Qendra “Sami Frashëri” vatër e identitetit dhe kulturës shqiptare në Turqi

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, në kuadër të vizitës në Republikën e Turqisë, ka realizuar takime në Qendrën e Kulturës Shqiptare “Sami Frashëri” në Ankara, Institutin Yunus Emre, në Drejtorinë për Turqit jashtë Shtetit dhe Komunitetet Farefisnore (YTB) e cila është në kuadër të Zyrës së Kryeministrit ...

Më shumë...

Të gjithë kundër kandidatët për kryetar të komunës së Deçanit, pritën nga kryetari i komunës Bashkim Ramosaj

Kryetari i komunës së Deçanit Bashkim Ramosaj, me bashkëpunëtorë në ditë vikendi ka pritur kundër kandidatët për kryetar të komunës së Deçanit të zgjedhjeve lokale të 22 Tetorit 2017, Malë Lokaj -LDK, Blerand Kadrijaj-PDK, Zekë Sinanaj-VV dhe Shkodran Imeraj –Nisma. Deçani ka traditë, kulturë dhe vlerë, kështu tha i pari ...

Më shumë...

Kryetari Ilazi e quan vitin 2017 si vit i investimeve milionëshe në Kaçanik

Kryetari i Komunës së Kaçanikut Besim Ilazi, mbajti debat me qytetarë me temën “Raporti i punës së kryetarit për vitin 2017”. Kryetari Ilazi para qytetarëve, administratorëve të fshatrave, drejtorëve e përfaqësuesve të shkollave dhe përfaqësuesve nga shoqëria civile, shpalosi raportin e punës së tij, duke theksuar se edhe viti 2017, ...

Më shumë...

Qendra Rajonale për Trashëgimi Kulturore – Prishtinë, ka prezantuar Aplikacionin e telefonisë mobile …

Në hapësirat e Muzeut të Kosovës, Qendra Rajonale për Trashëgimi Kulturore – Prishtinë, ka prezantuar Aplikacionin e telefonisë mobile të Trashëgimisë Kulturore të Prishtinës. Vlen të përmendet se ky projekt është në pajtueshmëri me orientimet strategjike të përcaktuara në Strategjinë Kombëtare të Trashëgimisë Kulturore 2017 – 2027, si dhe janë ...

Më shumë...

U PËRURUA SEGMENTI I DYTË I AUTOSTRADËS “ARBËN XHAFERI”

Të premten u përurua segmenti i dytë i autostradës “Arben Xhaferi”, projekt ky që ka një rëndësi të madhe për qytetarët dhe për vendin. Në ceremoninë e organizuar nga Ministria e Infrastrukturës, kanë marrë pjesë shumë personalitete nga jeta politike e shoqërore, misionet diplomatike të akredituara në vend dhe qytetarë ...

Më shumë...

Kryetari Begaj inspektoi gjendjen e rrugëve në fshatrat malore

Kryetari i Komunës së Malishevës, ka vizituar fshatrat Berishë dhe Fshat i Ri, në Malet e Berishës, për ta parë nga afër gjendjen e rrugëve, në këto vendbanime të thella malore. Aktualisht rrugët janë të kalueshme, por në disa vende, sidomos brenda në Fshat të Ri, ka akull në rrugë ...

Më shumë...

Turqia do të mbështesë Kosovën në ndërtimin e infrastrukturës sportive

Turqia do të mbështesë sportin e Kosovës, me theks të veçantë në infrastrukturë fizike. Kësisoj i premtoi Ministrit te Kulturës, Rinisë dhe Sportit të Republikës së Kosovës, Kujtim Gashi homologu i tij, Ministri i Sportit dhe Rinisë i Republikës së Turqisë, Osman Aşkın Bak, në takimin që është zhvilluar në ...

Më shumë...

Komisioni për vlerësimin e dëmeve në Deçan ka dërguar raportin tek zyra e kryetarit

Duke u bazuar në nenin 37.2 të Ligjit për Mbrojtje nga Fatkeqësitë Natyrore dhe Fatkeqësitë Tjera me nr.04/-L-027, Ligji për Vetëqeverisje Lokale nr.03/L-0400, nenit 17 pika g, dhe në dispozitat ligjore në Rregullore Komunale për Mbrojtje e Shpëtim dhe duke u bazuar në kompetencat e kryetarit të komunës, të hënën, ...

Më shumë...

CDF ndanë 700 mijë dollarë për të rinjtë e Komunës së Kaçanikut

Kryetari i Komunës së Kaçanikut Besim Ilazi, priti në takim përfaqësuesit e organizatës Community Development Fund (CDF), ku u njoftua për realizimin e projektit BRICK në Kaçanik nga kjo organizatë. Kryetari Ilazi, falenderoi organizatën CDF që ka përzgjedhur edhe Komunën e Kaçanikut për të realizuar aktivitete të ndryshme rinore në ...

Më shumë...

Inspektorati në aksioni për kontrollimin e mallrave për afat të përdorimit

Inspektorati i Komunës së Malishevës, ditëve të fundit është në aksion të përgjithshëm në të gjitha marketet dhe dyqanet, sidomos ato që shesin mallra ushqimore, për kontroll të afatit të përdorimit të mallrave, sidomos atyre ushqimore, pasi tashmë jemi në prag të festave të fundit dhe konsumimi i mallrave ushqimore, ...

Më shumë...

Kryetari i rizgjedhur i Kaçanikut Besim Ilazi, betohet para anëtarëve të Kuvendit

Kryetari i rizgjedhur i Komunës së Kaçanikut Besim Ilazi, është betuar para anëtarëve të Kuvendit të Komunës së Kaçanikut dhe qytetarëve të shumtë të cilët prezantuan në seancën inauguruese. Betimin solemn e kanë dhënë edhe 27 anëtarët e Kuvendit të Komunës të cilët nënshkruan edhe deklaratën solemne. Kryetari i rizgjedhur ...

Më shumë...

Zëvendësministri Krasniqi: Investimet në sektorin e bujqësisë po rriten në vazhdimësi

Investimet e Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, përmes granteve investive dhe subvencioneve do të vazhdojnë edhe në vitin e ardhshëm, me qëllim të zhvillimit të mëtejmë të sektorit të bujqësisë. Përmes këtyre investimeve, ministria synon që të krijoj kushte më të favorshme për prodhimin dhe përpunimin e produkteve ...

Më shumë...